Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Csak szerintem rossz a dragon...

Csak szerintem rossz a dragon age origins?

Figyelt kérdés
Több tesztoldalon is nagyon jónak mondják, miért szerintem egy pocsék játék ronda grafika, gagyi animációk, gyenge történet, a karakteremnek nincs hangja amikor meg kell adom, és még sorolhatnám.

2013. jún. 29. 03:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül, hogy a karakter nem beszél - ami eleinte tényleg zavaró - történetben, felépítésben, működésben is alázza a második részt, hiába van a másodiknak szép csili-vili grafikája, meg szép animációi.

De ez persze ízlés kérdése. Neked nem tetszik, és biztos sok más embernek sem. Egyszerűen csak többen vannak azok, akiknek bejön.

2013. jún. 29. 08:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen szubjektív dolog. Nekem személy szerint nagyon is bejön a DAO. Szerintem jó a sztori sok mellékszállal, jók a karakterek (még ha néha kicsit sablonosak is), az meg, hogy a karakternek nincs hangja, a régi szerepjátékokat idézi. A grafika persze mára egy kicsit kopott, meg az animációk is kicsit elavultak, de a megjelenéskor (ha nem is kiválóak, de) jók voltak, és illik a képi világ is a játékhoz.

Amit alább írok, az nem sértegetés, lenézés, előre szólok, hogy ne értse senki félre, annak ellenére, hogy próbálok úgy fogalmazni is, hogy egyértelmű legyen. Szerintem azoknak tetszik a DAO, akik egy sztori orientált RPG-t keresnek, nem pedig egy "mész-oszt-lősz" FPS/TPS játékot, vagy Hack'n'Slash-t. Mivel nem szeretheti mindenki a RPG-ket, amiken nem azon van a hangsúly, hogy lősz/levágsz/felgyújtasz/stb. mindenkit, vagy éppen a fantasy világ nem jön be nekik, esetleg nem értik a sztorit, így unalmas kardozásba/íjazásba/varázslásba fullad a játék, azok nem kedvelik. Persze most csak pár dolgot soroltam fel, ezen felül is biztos van sok más "csoport".

Szóval összességében: azért látsz annyi jó kritikát, mert jó a játék azoknak, akik ilyen fajtát keresnek. Akik teszem azt FPS/TPS-eket kedvelik, ritkán jutnak el ahhoz hogy kipróbáljanak egy RPG-t, ezért kevés az olyan vélemény, ami teljesen rossznak ítéli a játékot.

2013. jún. 29. 09:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Én szeretem az rpg-ket az eggyik kedvencem is a mass effect, star wars knight of the ol republic (az első rész)
2013. jún. 29. 16:35
 4/8 anonim ***** válasza:
A Mass Effectet nem nevezném RPG-nek (annak ellenére, hogy a DAO és a The Witcher széria mellett a top5-ben benne van nálam), inkább egy TPS, RPG és kaland elemekkel. KOTOR-ról nem tudok nyilatkozni, a Star Wars játékok valahogy sose hoztak lázba, így nem próbáltam ki.
2013. jún. 29. 20:01
 5/8 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó a DAO, oké rendben a 3. része elég sz@r de az origins szerintem baromi jó. Amúgy meg az Elder scrolls sorozatokban sem szokott beszélni a karakter még is sokan szeretik.
2013. júl. 5. 08:06
 6/8 anonim válasza:
Bocsi elírtam..2. része a gagyi (szerintem)
2013. júl. 5. 08:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem jó a DAO,egyszerűen azóta nem is hagy nyugodni,sok játékot hozzá hasonlítok már....várom a 3.részt nagyon :)
2014. ápr. 8. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ha felnyomod a grafikai beállításokat magasra, akkor annyira nem csúnya. Pláne, hogy írtad, szereted a Knights of the Old Republicot, aminek aztán kimondottan gyenge a grafikája, én is általában ezer moddal játszok, hogy kicsit kikupáljam. Animációkban is eléggé veri a DAO a KOTOR-t.

A karakterek kicsit sablonosak néhol, de ha megnézed, a BioWare mindig hozott anyagból dolgozott. A Mass Effect mix a népszerűbb sci-fi franchise-ok történetei között, leginkább Star Trek inspirált, de bevallottan van benne Firefly, Csillagkapu, Battlestar Galactica... szinte egy eredeti ötlet sincs benne, csak nagyon ügyesen mixel. A DA ugyanezt csinálja a fantasy-kkal... Gyűrűk Ura, Trónok harca, Őrség, stb. fontosabb fantasy-k összeollózása, mind karakterek, mind sztori terén. A hanggal pedig ugyanaz a helyzet mint a grafikával, a KOTOR-ban sem volt hang, itt legalább csata közben többet beszél a karakter, ha a dialógusokban nem is :D

2019. jún. 7. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!