Csak szerintem rossz a dragon age origins?
Attól függetlenül, hogy a karakter nem beszél - ami eleinte tényleg zavaró - történetben, felépítésben, működésben is alázza a második részt, hiába van a másodiknak szép csili-vili grafikája, meg szép animációi.
De ez persze ízlés kérdése. Neked nem tetszik, és biztos sok más embernek sem. Egyszerűen csak többen vannak azok, akiknek bejön.
Ez teljesen szubjektív dolog. Nekem személy szerint nagyon is bejön a DAO. Szerintem jó a sztori sok mellékszállal, jók a karakterek (még ha néha kicsit sablonosak is), az meg, hogy a karakternek nincs hangja, a régi szerepjátékokat idézi. A grafika persze mára egy kicsit kopott, meg az animációk is kicsit elavultak, de a megjelenéskor (ha nem is kiválóak, de) jók voltak, és illik a képi világ is a játékhoz.
Amit alább írok, az nem sértegetés, lenézés, előre szólok, hogy ne értse senki félre, annak ellenére, hogy próbálok úgy fogalmazni is, hogy egyértelmű legyen. Szerintem azoknak tetszik a DAO, akik egy sztori orientált RPG-t keresnek, nem pedig egy "mész-oszt-lősz" FPS/TPS játékot, vagy Hack'n'Slash-t. Mivel nem szeretheti mindenki a RPG-ket, amiken nem azon van a hangsúly, hogy lősz/levágsz/felgyújtasz/stb. mindenkit, vagy éppen a fantasy világ nem jön be nekik, esetleg nem értik a sztorit, így unalmas kardozásba/íjazásba/varázslásba fullad a játék, azok nem kedvelik. Persze most csak pár dolgot soroltam fel, ezen felül is biztos van sok más "csoport".
Szóval összességében: azért látsz annyi jó kritikát, mert jó a játék azoknak, akik ilyen fajtát keresnek. Akik teszem azt FPS/TPS-eket kedvelik, ritkán jutnak el ahhoz hogy kipróbáljanak egy RPG-t, ezért kevés az olyan vélemény, ami teljesen rossznak ítéli a játékot.
Szerintem ha felnyomod a grafikai beállításokat magasra, akkor annyira nem csúnya. Pláne, hogy írtad, szereted a Knights of the Old Republicot, aminek aztán kimondottan gyenge a grafikája, én is általában ezer moddal játszok, hogy kicsit kikupáljam. Animációkban is eléggé veri a DAO a KOTOR-t.
A karakterek kicsit sablonosak néhol, de ha megnézed, a BioWare mindig hozott anyagból dolgozott. A Mass Effect mix a népszerűbb sci-fi franchise-ok történetei között, leginkább Star Trek inspirált, de bevallottan van benne Firefly, Csillagkapu, Battlestar Galactica... szinte egy eredeti ötlet sincs benne, csak nagyon ügyesen mixel. A DA ugyanezt csinálja a fantasy-kkal... Gyűrűk Ura, Trónok harca, Őrség, stb. fontosabb fantasy-k összeollózása, mind karakterek, mind sztori terén. A hanggal pedig ugyanaz a helyzet mint a grafikával, a KOTOR-ban sem volt hang, itt legalább csata közben többet beszél a karakter, ha a dialógusokban nem is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!