Az új generációs számítógépes játékok idejében mikor és hogyan jelentek meg az első csalások?
Sziasztok!
A kérdés adott. Mi és miért vezette a fejlesztőket oda, hogy csaló eszközökhöz folyamodjanak már a számítógépes játékok világában is? Próbáltam rá googlézni, de nem találtam semmit. A fejlesztők már alapból úgy tervezték meg/találták ki a játékokat, hogy elrejtettek bennük csaló kódokat, vagy hackerek, programozók belenyúltak a kiadott játékokba, hogy könnyebb legyen vele játszani, netán izgalmasabbá kívánták tenni az unalmast?
Amikor 10 éves voltam, 2000-et írtunk és akkor játszottam a GTA legelső 3 dimenziós játékával. A legjobb játék volt, még a két szomszéd srácot is áthívtam, hogy nézzék meg saját szemükkel, mert nem hitték el azt, amiket mondtam.
A játék előtt a DOOM 1-2-3 volt nagy játék, de esélye se volt a GTA-val szemben. Már a DOOM-hoz is voltak csalások, pl. halhatatlanság. Természetesen a GTA-hoz is.
Viszont a legelső IBM gépekre tervezett játékokhoz, mint a Spiderman, Historik (ki emlékszik rá? :D), Stunts, Lotus, Mortal Kombat 1, simfarm, Golden Axe, Prince of Persia, nem emlékszem rá, hogy volt ezekhez csalás, szerintem nem. volt. Akkoriban a Mortal Kombatot 30x kivittük tesómmal, mindig Gorróval sz*ptunk mindketten :)
Mit tudtok mindezekről? 23/F
Te olyan csalásra gondolsz, mint pl. wallhack?
Azokat nem a fejlesztők csinálták, hanem otthon ügyes programozók megoldották utólag.
A GTA-ba pl. meg maga a Rockstar csinálta a cheateket, valószínűleg azért, hogy akik csak úgy agyatlan szórakozást akarnak azoknak is megfelelő legyen a játék, és azoknak is, akik komolyan a sztori miatt csinálják a játékot.
De holnap utánajárok én is, ha nem írok akkor valószínűleg nem találtam megosztani érdemes információt.
A csalás mást és mást jelentett az adott években.
Pl. a Stunts nevű iszonyat régi játékban ha a kész pálya szerkesztésébe belenyúltál, és betettél 1 darab fát a sarokba, vagy eltávolítottál egy elemet, ezzel felülírva a pályát, lenulláztad a toplistát, így ha pl. nem tudtad lehagyni a testvéred (:D) így első lehettél.
Pl. Ha nem tudtad kivinni a Cannon fodder-t (ne mond, hogy nem ismered :D) akkor beírtál valamit, és meg is nyerted a játékot.
Vagy ha állandóan megöltek, halhatatlanságot használtál, vagy összes fegyver kódját, és úgy rögtön esélyes volt :)
Továbbá: átmenni falon, repülés, élet feltöltése, pénz feltöltése, kifogyhatatlan lőszer fegyverhez, stb...
Köszönöm a válaszokat :)
Tehát egyidős a cheat a játékokkal, és fejlesztéshez használták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!