A világ első számítógépes programját Isten teremtette?
ezen már én is gondolkoztam:D
vegyünk pl a pascal-t, azt ki csinálta és HOGYAN? minek a segítségével? tudom, hogy alapvető csíkokból, pontokból van kirakva az egész, de azt minek a segítségével is csinálták?:D
biztosan van erre egy ésszerű magyarázat, amit nem bír felfogni a kicsi agyacskám, de azért érdekes:D
Gépi kóddal lettek beírva először az utasítások, amiket végre akartunk hajtani vele, azaz binárisban.
A bináris számokhoz logikai értékek tartoznak. Logikai áramköröket össze lehet rakni tranzisztorokból.
Tárolókat szintúgy (regiszterek).
Talán ti azt nem értitek, hogy hogyan lettek a programozási nyelvek. Pedig nem annyira nagy ördöngősség.
Egymásra épülnek a dolgok.
Valaki csinálni akar egy olyan utasítást, hogy 8 bit másolódjon át az egyik regiszterből a másikba.
Elnevezi az utasítást MOV-nak, és onnantól kezdve ez a MOV utasítás a programozási nyelvben 8 bitet fog mozgatni.
Most had ne kelljen mindent leírni, hogy a 8 bit hogyan másolódik át. :)
Ha érdekel a programozás akkor nézz utána az alapoktól.
Én amúgy nem szeretek programozni, mert megfájdul a fejem tőle, és hidd el azoknak is, akik ezzel foglalkoznak. :D
Nagy fejfájást tudnak sajnos ezek a dolgok okozni, bár nyilván ezért nem nagyon éri meg egyedül belevágni nagyobb dolgokba, mert ha hiba van, akkor lehet, hogy egy hét alatt se találnád meg a hibát a programkódodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!