Anime tv csatorna!?
"Utolsó, ne kelj már ki magadból, gondolom úgy érti, hogy amennyit Magyarországon megvettek"
Nem kikeltem magamból, nem kell a torkomnak ugrani! Elég szépen fogalmaztam, szerintem, nem sértően.
Amúgy azt se mondta senki, hogy csak a már leszinkronizált animéket lehetne adni, mert elég sok ment feliratosan, és azok is sikeresek voltak. Paradise Kiss, Spirál, Veszett fegyver például. De ott van a rengeteg retro anime, amit érgen, még az én gyerekkoromban adtak, tehát jó 10-15 éve, mint mondjuk a Candy vagy a Sandybell. Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes Miyazaki film le lett szinkronizálva, amik meg egész estések.
A régi sorozatokat sem ingyen kapnák meg most sem. Őszintén megvallva, némelyiknek elég furcsa volt a szinkronja, azt újra kellene csinálni. Egész estéseket nem vetíthetnek minden nap, mert Miyazakinak van kb. 10-12 filmje, utána mi van? Van még pár jó kis film (Macskák királysága, Toki wo kakeru shoujo, Paprika stb.), de ezken kívül mik vannak? Anime sorozatokhoz kapcsolódó mozik, amik a sorozat megvétele nélkül nem igazán érthetőek, de többnyire a sikeres (tehát drága) sorozatokból lesz film is.
Még mindig azt gondolom, nem lenne értelme elindítani egy olyan csatornát, ahol nem tudnának belátható időközönként új sorozatokat venni (itt nem fél évente egy 12 részesre gondolok). Nem lenne nekik ez akkora üzlet, hogy annyira megérje. Majd ha eljut olyan szintre az animekultúra Magyarországon, akkor lesz értelme.
Másrészt ahhoz, hogy azok, akik komolyan foglalkoznak a témával elkezdjenek nézni egy csatornát, nem sok reményt fűzök. Ahhoz teljesen más stílusú sorozatokat kellene venniük, sokkal többet és gyorsabban, ráadásul sokan vagyunk úgy, hogy ha nekiülünk, akkor gyorsan szeretjük nézni a részeket, nem várni rá, így nem kényelmes a tv csatorna. A másik, hogy nekem, mint egyetemistának, olyan az órarendem, hogy hiába szeretnék megnézni egy animét (vagy akármilyen más műsort a tv-ben), nincs rá lehetőségem. Marad az internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!