Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Valaki le irna nekem erthetoen...

Valaki le irna nekem erthetoen (nintendo)?

Figyelt kérdés
Voltak ugye a sarga kazettak. Azt hallottam, hogy azok nem eresetiek voltak csak masolatok. A szurke kazettak az eredetiek. Es a szurke kazettas gepnek mi volt a neve? A masik meg a sarga kazettak kb 1 az 1 be ugyanolyanok voltak mint az eredeti de voltak olyan jatekok amelyikek mas jatek elemekbol lettek osszerakva. Vagy mondjuk volt Mortal kombat ami szerintem eredeti nes kazettara meg se jelent. Ezek kulon kategoria? Vagy erre is azt mondjak masolat? Kinek volt ilyen tudasa, hogy igy bele nyult a jatekokba akkoriban?

nov. 24. 15:45
 1/6 Kedves Vezető ***** válasza:

Nintendo volt a neve a szürkének.

Super Nintendon is volt MK1.

Kínaiaknak.

nov. 24. 15:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Super nintendo az mar megint mas. Az erosebb gep, nem?

Es mi volt a famiclone?

nov. 24. 15:53
 3/6 anonim ***** válasza:

A famiclone volt a Nintendo utánzat ami a sárga kazettákkal működött. A köznyelvben azt is Nintendo-nak hívták, még a klón gépekre is valószínűleg ez volt felmatricázva, hogy tökéletes hamisítvány legyen.

[link]

[link]

nov. 24. 16:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Ertem. Kezd mar ossze allni.!!
nov. 24. 17:45
 5/6 Krisipoke ***** válasza:

A japán Famicom után hívták Famiclone-nak ezeket, ugyanis a Famicom gépek másolatai voltak. Amikor hivatalosan megjelent nyugaton, akkor teljesen átdizájnolták, és Nintendo Entertainment System (NES) néven kezdték árulni. Viszont ezek a klóngépek a japán verzióra hasonlítottak, ezek a hamis kazetták használhatóak is az eredeti Famicom gépekkel, és az eredeti Famicom kazetták is használhatók a klón képekkel (viszont a nyugati NES verziókkal nem).

Az, hogy ki nyúlt bele... Sokan. Kínaiak, oroszok, és néha japánok is. Sokszor csak simán át lettek írva játékok minimálisan (pl. átrajzolva dolgok, vagy megváltoztatva a pályasorrend, ilyesmik), de igen, voltak teljesen egyedi játékok is, mint a Mortal Kombat, de ezek minőségén azért meg is látszott, hogy kevésbé hozzáértő kezek alkották. Azt azért tudni érdemes, hogy ezek többnyire nem akkor készültek, mint az eredeti játékok: az eredeti Famicom 1983-ban jelent meg Japánban, viszont ezeknek a klóngépeknek és átírt játékoknak a jelentős része inkább a 90-es évek közepe körültől keletkezett.

nov. 25. 23:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom!
nov. 26. 04:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!