Mi értelme egy játékban a transz karaktereknek és/vagy a transz műtéti hegeknek?
Én azt hittem egy transz célja vagy vágya, hogy az ellenkező nem tagja legyen. De ezt játékban könnyen megteheti azáltal, hogy férfi vagy nő karaktert csinál magának.
Mivel rossz testbe zárva élni nem kellemes érzés a diszfória miatt, miért akarnak egy játékban is transzok lenni, amikor lehetnek született férfiak vagy nők is ott?
Vagy akkor mi a transzság "célja"?
Ha ez lenne a szempont, akkor lehetne pl. kerek fenekű, vagy B kosárnál nagyobb mellű női karaktert készíteni, vagy csak úgy általánosságban egy szép arcú karaktert (tudom, relatív). Az eddigi bemutatók alapján, erre nincs lehetőség, de a nemátalakító műtét hegei azok persze fontosak akkor is, ha teljesen kilóg a lore-ból.
Azt is elárulták a fejlesztők, hogy minden lehetséges társunk a játékban "pánszexuális" lesz, mindenkinek mindegy lesz, hogy a központi karakternek milyen a neme, tehát aki úgy szeretne játszani, hogy hetero-hetero kapcsolatot alakítson ki a történet során, szintén nem igazán lesz lehetősége.
Az, hogy valami fantasy, nem azt jelenti, hogy random beledobálhatsz bármi hülyeséget bármiféle következetesség nélkül. Pl. egy Star Warsban adott mind a technológia, mind az orvostudomány ahhoz, hogy valakit szétműtsenek, mert az a fantasy világ egy modern, fejlett technológiával és tudománnyal rendelkezik. A Dragon Age nem ilyen.
De pl. a játék első részében ott volt a gólem társunk, Pala, akit mai szóhasználattal akár mondhatnánk transznak is. Ő egy törp nő volt, akiből egy nemtelen beszélő kődarabot csináltak. (Akár mondhatjuk "non-binárisnak" is ezekután.) Nála meg tudták oldani, hogy ne lógjon ki a világból. Plussz volt meleg társ, biszex társ is, de nem hagyták ki a heterókat sem teljesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!