Melyik AAA játék lesz a következő nagy bukás?
Ugye ez az utóbbi időszak a bukások ideje volt, elég jelentős mennyiségű AAA játék nagyot bukott. Páldául: Battlefield 2042, Suicide Squad, Forspoken, Redfall, Overwatch 2, Star Wars outlaws, Concord (talán ez a legnagyobb bukás). Most csak ennyi jutott az eszembe, de biztosan van még több is.
Szerintem a következő nagy bukás az új Dragon age lesz, utána pedig az új Assassin's creed.
Szerintetek? Vajon ezekből levonnak majd bármiféle tanulságot? Lehetőleg a helyeset. Változni fog az ipar? Ha igen merre fog változni? Szerinted min kéne változtatni?
Az Overwatch 2 nem hiszem, hogy bukás, bár elég idegesítő, hogy megváltoztattak pár karaktert/képességüket.
Szerintem azzal hogy a Silent Hill 2 sem lett végül Ps5 exkluzív, meg ameddig húzták azt/mindenki ismeri az egész sztorit, ha nem is lesz bukás, de, nem lesz valami nagy siker sem. Hozzáteszem, sosem érdekeltek a számok, hogy melyik kiadó, mennyit keresett, így Én inkább játékosként ítélek meg valamit sikernek, jónak, rossznak.
Én jóideje nem is nagyon tudok érkező érdemleges címről, a Death Stranding 2-n kívül. De a trailerjében is az a hűdejapános gitározós jelenet nem sok jót sejtet.
Fos játékok vannak mostanság, az biztos 🤷😁
Amennyiben anyagi bukás lenne, biztos hogy levonnák a következtetéseket, meg persze fejek is hullanának. Nagyon sok AAA kiadónál már nem szól semmi másról ez az egész, csak a minél több pénzt kisajtolni bármilyen áron, bármilyen eszközzel a játékosokból elvről. De ha csak a keménymag utálná a játékot, de anyagilag profitál, akkor maradna minden ugyanúgy továbbra is. Ez az egész olyan mintha képletekből raknák össze a játékokat manapság, és nem azt nézik mitől lesz jó játék, hanem mitől lesz jól eladható, és mivel hozza be a rengeteg belefektetett pénz többszörösét.
Változásban én nem hiszek, ezt a szellemet már nem igazán lehet visszagyömöszölni a palackba. Marad a hatalmas költségvetésű AAA front a nagyon széles tömegeknek mainstreamként és bizniszként, tisztelet pár kiadónak akik még próbálnak egyedi és kisérletezős dolgokat belepakolni. Csak ugye a biznisz, a ceok és a részvényekes döntenek ott már mindenről is. Nameg a számok. És elég rizikós tud lenni, nem véletlen hogy sokan inkább maradnak a jól profitáló képleteknél.
Ha meg nem tetszik az irány, szerintem még mindig ott vannak a kisebb, független indie nevek, mindenféle stílusban találhatsz neked megfelelőt. Esetleg a kisebb, emberibb léptékű AA stúdiók. Ott mindkét világból megkapod a legjobbat, a modernebb és jól kinéző grafikát is az AAA-ból, meg a kisérletezősebb, egyedibb gameplayt és hangulatot is az indieből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!