Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyik AAA játék lesz a...

Melyik AAA játék lesz a következő nagy bukás?

Figyelt kérdés

Ugye ez az utóbbi időszak a bukások ideje volt, elég jelentős mennyiségű AAA játék nagyot bukott. Páldául: Battlefield 2042, Suicide Squad, Forspoken, Redfall, Overwatch 2, Star Wars outlaws, Concord (talán ez a legnagyobb bukás). Most csak ennyi jutott az eszembe, de biztosan van még több is.

Szerintem a következő nagy bukás az új Dragon age lesz, utána pedig az új Assassin's creed.

Szerintetek? Vajon ezekből levonnak majd bármiféle tanulságot? Lehetőleg a helyeset. Változni fog az ipar? Ha igen merre fog változni? Szerinted min kéne változtatni?

szept. 13. 21:36
 1/8 Kedves Vezető ***** válasza:
37%

Az Overwatch 2 nem hiszem, hogy bukás, bár elég idegesítő, hogy megváltoztattak pár karaktert/képességüket.

Szerintem azzal hogy a Silent Hill 2 sem lett végül Ps5 exkluzív, meg ameddig húzták azt/mindenki ismeri az egész sztorit, ha nem is lesz bukás, de, nem lesz valami nagy siker sem. Hozzáteszem, sosem érdekeltek a számok, hogy melyik kiadó, mennyit keresett, így Én inkább játékosként ítélek meg valamit sikernek, jónak, rossznak.

Én jóideje nem is nagyon tudok érkező érdemleges címről, a Death Stranding 2-n kívül. De a trailerjében is az a hűdejapános gitározós jelenet nem sok jót sejtet.

Fos játékok vannak mostanság, az biztos 🤷😁

szept. 14. 00:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben anyagi bukás lenne, biztos hogy levonnák a következtetéseket, meg persze fejek is hullanának. Nagyon sok AAA kiadónál már nem szól semmi másról ez az egész, csak a minél több pénzt kisajtolni bármilyen áron, bármilyen eszközzel a játékosokból elvről. De ha csak a keménymag utálná a játékot, de anyagilag profitál, akkor maradna minden ugyanúgy továbbra is. Ez az egész olyan mintha képletekből raknák össze a játékokat manapság, és nem azt nézik mitől lesz jó játék, hanem mitől lesz jól eladható, és mivel hozza be a rengeteg belefektetett pénz többszörösét.

Változásban én nem hiszek, ezt a szellemet már nem igazán lehet visszagyömöszölni a palackba. Marad a hatalmas költségvetésű AAA front a nagyon széles tömegeknek mainstreamként és bizniszként, tisztelet pár kiadónak akik még próbálnak egyedi és kisérletezős dolgokat belepakolni. Csak ugye a biznisz, a ceok és a részvényekes döntenek ott már mindenről is. Nameg a számok. És elég rizikós tud lenni, nem véletlen hogy sokan inkább maradnak a jól profitáló képleteknél.

Ha meg nem tetszik az irány, szerintem még mindig ott vannak a kisebb, független indie nevek, mindenféle stílusban találhatsz neked megfelelőt. Esetleg a kisebb, emberibb léptékű AA stúdiók. Ott mindkét világból megkapod a legjobbat, a modernebb és jól kinéző grafikát is az AAA-ból, meg a kisérletezősebb, egyedibb gameplayt és hangulatot is az indieből.

szept. 14. 13:54
 3/8 A kérdező kommentje:
Az AA piac valóban jó, az utóbbi évek legjobb játékai onnan jöttek ki.
szept. 14. 15:09
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 Tudnál erre mondani pár példát ha megkérlek? Épp keresek valami jó játékot.
szept. 14. 16:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Plague tale innocence és requiem. Szerintem mind a kettő része nagyon jó. És még a Hallblade 1 és 2. Ezek a kedvenc AA játékaim az utóbbi évekből. És talán még a The medium is AA, ez is jó.
szept. 14. 20:54
 6/8 anonim ***** válasza:
A japán Ac.
szept. 22. 09:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmit nem fognak levonni belőle lásd Ubisoft.Az emberek évek óta egyenesen leírták hogy új rayman,splinter cell kell erre mit csinálnak ezek az Isten barmai? Újabb Ac meg Far cry részeket.Xdefiant meg a többi hamvában halt bromságokról nem is beszélek.Ezek állami pénzből fejlesztenek játékokat ? Mert más értelmes magyarázatot nem találok erre az ámokfutásra,amit az utóbbi 8-10 évben művelnek.
szept. 22. 09:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Uborkáék pedig valószínűleg már levonták. A tőzsdén nagyot csökkent az értékük és privát cég lesz belőlük, ha jól tudom. Ez még jól is elsülhet, ha nem a befektetők fognak irányítani.
szept. 22. 12:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!