Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Az elder scrolls sorozat...

Az elder scrolls sorozat hogyan juthatott el a harmadik részig?

Figyelt kérdés

Az első két részről simán lehetne rosszpcjátékok epizódot csinálni.

A Daggerfall a procedurálisan generált barlangjaival vicc kategória, ennél sokkal jobb RPG is a csatornára került.

Sokan mondják, hogy igen az idő.. régen nem voltak annyira magasak az igények.

Viszont az első két elder scroll egy időben jelent meg a final fantasy vi -al meg a Chrono Triggerrel, amik a pixel grafikát leszámítva siman versenyképesek egy mai játékkal (vagy még jobb is)

febr. 16. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Most mit kérdezel? Hogyan kapcsolódik a kérdés alatti panaszkodásod a fő kérdéshez?

Nem sokat érdekel, hogy egyesek AVGN-nek képezelik magukat, és már mindent is fikáznak, az első két Elder Scrolls nagyon is jó (és szerintem a Morrowind a legjobb a sorozatban). A FF és Chrono Trigger meg teljesen más játék.

febr. 16. 23:09
 2/10 anonim ***** válasza:
58%
Akkoriban teljesen másfajta játékok jöttek ki és teljesen másfajta elvárásaik is voltak a játékosoknak. Chrono Trigger és FF egész egyszerűen másik célközönséget céloz meg, harcrendszerük is teljesen más, nem belsőnézetesek, ezek már óriási különbségnek számítanak ma is, nemhogy akkoriban.
tegnapelőtt 00:25
 3/10 Kedves Vezető ***** válasza:
75%
Ugyan úgy ahogy Te megszülettél, részben tudatos siker, részben véletlenek egybeesése.
tegnapelőtt 05:42
 4/10 A kérdező kommentje:

“szerintem a Morrowind a legjobb a sorozatban”:

Igen, azt én is szerettem, ezért gondoltam, hogy kipróbálom a Daggerfall -t is.

Jelenleg bennragadtam egy több emeletes lyukban, ami nagyobb, mint az empire state building és a banditák jól megférnek benne a csontvázakkal és a medvékkel, kivéve amikor találkoznak és egymást ütik..

És úgy tűnik az egész játék ennyi.

“Chrono Trigger és FF egész egyszerűen másik célközönséget céloz meg”:

Mára elkülönült a JRPG a sima RPG -től, azonban akkor nem volt így. Az eredeti final fantasy sémája hasonlít a Morrowindhoz. Pont a Chrono Trigger és kortársai sikerültek annyira hogy saját műfaj lett belőlük.

tegnapelőtt 09:32
 5/10 Hintalow ***** válasza:
64%

Kèt teljesen külön műfaj volt a nyugati ès a jrpg-k vonala

Az elder scrolls jellemzően a D&D 1 ès 2 kiadására jellemző dungeon crawling feelinget vitte, a Ff ès CT vonal pedig az izometrikus, zelda fèle vonalat.

tegnapelőtt 12:33
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Annak idején kimondottan sokat dícsért, korszakalkotó műnek számítottak. Ne mai szemmel nézd!
tegnapelőtt 14:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkoriban volt, hogy nem is volt egy játéknak vége, mert azt hitték a fejlesztők, hogy Úgyse fejezi be senki. Eye of the beholder volt ilyen. Chrono trigger az konzolokra vol, nem?
tegnapelőtt 14:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom neked a GTA3 is egy hulladekz, mert hát .....
tegnapelőtt 16:00
 9/10 A kérdező kommentje:

8: A GTA 3 tetszett nekem.

A chrono trigger snes -re volt. Akkoriban a japánok bojkottálták a PC gaminget, mivel volt “saját” MSX gépük helyette, aminek viszonr befejezték a gyártását.

2020 -ig kellett várni, hogy a lezárások alatt a japánok is végre elkezdjenek PC -n játszani.

tegnap 10:36
 10/10 A kérdező kommentje:

“Ne mai szemmel nézd:

De ha a másik akkori RPG játékot mai szemmel nézem, azt jobbnak találom, mint sok mai játékot. Tehát akkori szemmel is megvoltak a modern igények.

“Annak idején kimondottan sokat dícsért, korszakalkotó műnek számítottak.”:

Legalább figyelhettek volna rá, hogy ha csontvázak vannak valamelyik lyukban, akkor ne legyenek a szomszéd szobában banditák úgy, hogy egyébként a két ellenség nem fér meg egymás mellett.

Mindez történik egy több emeletes “emberi hangyabojban”. Ebben így semmi realisztikus nincs és azt is lehet erezni, hogy minden procedurálisan generált.

tegnap 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!