Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Sokan miért szeretik azt, ha...

Sokan miért szeretik azt, ha egy játék platform exkluzív?

Figyelt kérdés

Mostanában volt az, hogy az Xbox elkezdett nyitni a Playstation felé, és microsoft exkluzív címeket hoztak el Playstation-re, emiatt sokan felháborodtak, annyira, hogy eladták xbox konzoljaikat.

Viszont ugyanez a Playstation esetében. Ha megjelenik PC-n egy Playstation játék, akkor sokan mérgesek lesznek.

Viszont nem értem, miért zavarja NAGYON sok embert az, hogy még többen tudjanak játszani egyes játékokkal? Miért szeretik sokan a platform exkluzívitiást? Miért szeretik sokan azt, hogy egyesek a platformexkluzivitás miatt nem tudnak játszani adott játékkal?

Például ott van a The Last Of Us 2, amivel én szívesen játszanék, de PC gamerként nem tudok (csak ezért nem fogok PS5-öt venni).

Amúgy az alábbi cikk, és az abban lévő linkek miatt írtam ki a kérdést.

[link]

2024. márc. 13. 06:29
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
41%
#4 Pista helyette alkatrészeket vett, hogy meglegyen 8k-n a 120 fps. Amúgy érdekes, mert amióta steam van, sem én, sem a baráti köröm nem lopja a játékokat
2024. márc. 13. 14:30
 12/44 Portz Elan válasza:
0%
#11 azért szerencsére nem olyan elterjedt ez a ,, gémer pécé" szemlélet. Viszont a kalózkodás PC-n a legegyszerűbb, konzolon nehéz megoldani, úgy le vannak védve, sokszor hardveresen is. És itt a lényeg nem a PC felépítése — mert azt mindenki önként és dalolva intézi —, hanem a játékok exkluzivitása, hogy milyen rosszul éd igazságtalanul eshet az, ha valaki ingyen vagy olcsóbban hozzáférhet ahhoz, amihez a másik csak pénzért, olykor aránytalanul magas áron.
2024. márc. 14. 13:28
 13/44 Portz Elan válasza:
0%
És hozzátenném, hogy ha valaki ingyen lekalózkodja a netről a játékot, az valószínűleg gépre sem fog túl sokat kiadni, csak a minimumot.
2024. márc. 14. 13:30
 14/44 anonim ***** válasza:
81%
#12 tudod, én és a baráti köröm mar dolgozunk. Így megengedhetjük magunknak hogy steamen vásárolgassunk.
2024. márc. 14. 14:27
 15/44 Portz Elan válasza:
36%

#14, félreértetted. Nem azt írtam, hogy megengedheti-e valaki, vagy sem (és nem is az a lényeg), hanem azt, hogy:

- Ha valaki nem költ játékokra, az a gépre sem fog, pont nem az érdekeli majd, hogy 8k-n 120 FPS-e legyen.

- A kalózkodás nagyrésze PC-n zajlik, a konzolosok ebből kifolyólag kedvezményesen is sokszor drágabban, vagy akár csak teljes áron juthatnak hozzá a játékokhoz, ami van, hogy drágább, mint másik platformon, és ez meglehetősen szíven üt egyeseket, ha nem mindenkit. Pl.: GTA V PC-re 5000Ft, de PS4-re 6500Ft, mert ilyet is láttam már.

2024. márc. 14. 20:35
 16/44 anonim ***** válasza:

#15: "- A kalózkodás nagyrésze PC-n zajlik, a konzolosok ebből kifolyólag kedvezményesen is sokszor drágabban, vagy akár csak teljes áron juthatnak hozzá a játékokhoz, ami van, hogy drágább, mint másik platformon, és ez meglehetősen szíven üt egyeseket, ha nem mindenkit. Pl.: GTA V PC-re 5000Ft, de PS4-re 6500Ft, mert ilyet is láttam már."

Olvasd már el, hogy mit írsz. Mégis miért lenne attól drágábbak a konzolos játékok, mert PC-n többet kalózkodnak, mint konzolon...

Azért jutnak hozzá drágábban, mert megveszik annyiért is. Mégis ki venne drágábban konzol játékot, ha nem tehetné meg?

2024. márc. 14. 21:35
 17/44 anonim ***** válasza:

#15 Azzal nem értek egyet hogy aki játékokra nem költ az gépre sem fog. Ugyanis a gépet meg kell venni a játékot meg nem. Vagy van videokártyád ami viszi a játékot vagy nem. Ha van X forintod amit játékra tudsz költeni akkor konzolon annak egy része a gépre megy el és a többiből a húsz és harmincezres játékokat kell venni. Nem elhanyagolható, hogy simán elköltheted a konzol árát egy évben ha csak havonta egy játékot veszel. Ha pedig azt mondod nem veszel új játékokat akkor egy jóval szerényebb PC is elég a régiek futtatásához ami még úgy is jobban viszi őket mint az akkori konzolok.

Viszont ha ugyanezt az X forintot csak a gépre költöd akkor abból kijön azért valami jobb dolog.

2024. márc. 14. 22:52
 18/44 anonim ***** válasza:
61%
#17 én a hobbimra költök. Az lehet hardver, szoftver, mindegy. Amúgy 25 év pc-zés és utána 6 év konzolozás van mögöttem, és a konzolnál nem érzem azt a mókuskereket, azt a feneketlen zsákot mint a pc-nél, ami egy csomó pénzt elnyelt, hogy 1 év múlva semmit se érjen.
2024. márc. 15. 02:30
 19/44 anonim ***** válasza:
55%
#18 Az hogy "egy év múlva semmit sem ér" egyszerűen nem igaz kivéve ha a legeslegolcsóbbat veszed mindenből ami már akkor sem igazán jó semmire. A most megjelenő Dragon's Dogma 2 játékhoz az ajánlott (nem a minimum!) egy GTX2080 ami egy hat(!) éves kártya. Cserébe nem 20 fpsel fog futni mint a jelenleg közel kétszázezres PS5/XSX-en...
2024. márc. 16. 07:56
 20/44 anonim ***** válasza:
41%
#19 ma már. A 90-es, 2000-es években sokkal jobban pörgött a hardver ipar, elképzelhetetlen volt, hogy egy 3-4 éves géppel normálisan játszani tudj a legújabb játékokkal. Nem beszélve arról hogy egy proci csere hozta magával az alaplap, ram cserét, grafkártya sosem volt elég jó, és ha a lecserélt cuccaid fel évesnél öregebbek voltak, fillérekért tudtad eladni. Pl egy 2004-ben 40k-ért vett Athlon XP 2008-ra egy fillért nem ért.
2024. márc. 16. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!