Mit szóltok az Eurojackpot változásaihoz?
“A MÓDOSÍTÁS ÉRINTI A JÁTÉKSZABÁLYOKAT IS, HISZEN MÍG AZ ÚGYNEVEZETT „A" MEZŐN TOVÁBBRA IS 5 SZÁMOT KELL ELTALÁLNI 1 ÉS 50 KÖZÖTT, ADDIG A „B" MEZŐN AZ EDDIGI 1 ÉS 10 HELYETT, 1 ÉS 12 KÖZÖTT KELL HELYESEN MEGTIPPELNI KÉT NYERŐSZÁMOT.“
“Felelős nemzeti vállalatként a Szerencsejáték Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változik a telitalálat megnyerésének esélye is, így a korábbi 1:95 millióhoz arány, 1:140 millióra módosul.“
Főbb változás még a nyerési esély jelentős csökkenésén túl, hogy 32 milliárd forint helyett, 43 milliárd forintot lehet majd nyerni, illetve hogy heti 2 alkalommal is lesz sorsolás.
Mit szóltok ezekhez?
Én személy szerint csalódott vagyok.
Szívesen játszottam Eurojackpotot, ha éppen nagy volt a nyeremény, mert a nyerési esély ugyan 2* kisebb volt mint ötös lottón, de a nyeremény több mint 10* nagyobb volt akár…
Ezen a nyereményen szerintem már tejesen felesleges növelni.
Szívesebben játszok és kockáztatom a tétet 32 milliárdért mint mondjuk 1-2-3-4 milliárdért egy magyar lottón… De 32 és 43 milliárd között már nincs különbség, ilyen szinten már nem érdekel, hogy mennyit lehet nyerni, viszont az zavaró, hogy újabb 30+ százalékkal csökkent a nyerési esély.
Én magam részéről nézek majd valami másik külföldi lottót, amit lehet legálisan játszani itthonról (nem a szerencsejáték ZRT rendszerében).
Na és Ti?
#1.
Persze nem a Szerencsejáték Zrt. tehet róla, csak pl. szerintem egy francia lottó mondjuk sokkal jobban megéri már, mint a rendszerükben játszható lottók…
1:20.000.000 eséllyel nyerhető ott 15 millió euró.
De még van sok olyan külföldi lottó, ami egyszerűen jobb.
Nekem sem tetszik! Sajnos ezt nem is kérdezték tőlünk, mert mi nagyon kis pont vagyunk ebben a rendszerben! Az, hogy a nyerési esély csökkentették, azt én egy barátságtalan, és megindokolhatatlan lépésnek minősítem! A Szerencsejáték nem a kedvencem, de most ez nem az ő sara!
Viszont a Szerencsejáték csatlakozhatna egy hasonló, de jobb esélyű európai játékhoz! Sajnos ez a játék nem a csóró magyar zsebeknek van kitalálva, ez nem a mi kategóriánk (pláne, hogy a forint devalvációját is meg kell fizetnünk!) Kénytelen leszek én is tartósan visszább venni a játékszámból. (tudom, hogy mindig úgy kalkuláltak, hogy egy fél év múlva visszaáll a lecsökkent forgalom, csak hogy addigra már mást fogunk játszani, és nem egy ilyen esélytelen vacakra herdáljuk a pénzünket!)
Nekem sem tetszik, de néha így is venni fogom…
Amúgy már nem is 760, hanem 800 forint.
Nem tudom hogy ez az újítás része e, vagy csak szimplán a forint ramaty állapota miatt van e…
Érdekes ez a francia lottó is, tényleg korrektebbnek tűnik.
Lehet játszani Bet365-n is.
Azt nem tudja valaki, hogyha azon nyerek, akkor ugyanúgy titkos marad a kilétem mint a SzJ Zrt. játékainál?
Mert pl. az amerikai lottónál ez nem ilyen egyszerű, közzé tehetik a neved meg az arcod.
Nekem meg azért ez is egy fontos szempont mert, ha úgy lehetek csak milliárdos hogy azt az egész világ tudja,(ráadásul azt is hogy lottóból) akkor köszi, de nem.
#8.
Mondd ezt annak néhány száz embernek aki megnyerte és ebből lett milliárdos… Oké, hogy erre szinte semmi esély, több tíz-száz millió szelvény közül nyer egy. De a matematikai esély meg van rá.
Nekem pl. van olyan betegségem amire csupán 1:2.000.000 az esély.
Történt velem egy csomó olyan szerencsétlenség ami csak igen kevesekkel, az egész országban csak néhány emberrel… Ha ekkora (bal)szerencséim voltak, akkor miért ne lehetne egyszer akár egy nagyobb nyereményem lottón?
Ha felteszek rá párszáz forintot hetente, amiért számomra nem kár, mert csokira vagy alkoholra költeném -és úgysem indítanék belőle milliárdos startuppot-, akkor a matematikai esély legalább meg van.
Ha sajnálom ezt a semmi összeget is rá, amiből úgysem váltom meg az életemet, akkor a matematikai esély sincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!