Alacsony FPS, alacsony kihasználtság. Miért?
Adott egy gép (fx8350, AMD Radeon R9 290 és végül 8GB ram Windows 10)
Nos amivel játszom az a gta 5, csgo, Minecraft. Processzorom elég magas értékben szokott dolgozni (70-80%), míg a videokártyám 40%-nál feljebb nem nagyon megy. Érdekes hogy zárt területen megvan a 60fps is, de nyílt helyen 20-25. Régen mikor használtam ezt a gépet megvolt fixen az 50fps gtaba arra emlékszem. Újra raktam szerdán, és nem változott...
Az én gépem: amd fx 6200 (6 x 3.8Ghz) 4.1Ghz -en hajtva, gtx 1650, 8GB ram szintén, SSD -n fut a Steam is, és win10. CSGO -ra meg 1.6 -ra használom, és csak a CSGO miatt vettem bele ezt a procit meg az új grafikust.
Az egész nyaram kb. arról szólt, hogy minden lehetséges optimalizációt elvégeztem, amit neten felleltem, de nem sok sikerrel. Az eredmény borzalmas, bár sokkal jobb, mint a tiéd, de sok esetben nem tud stabil 100fps -t sem megtartani játékban, van, hogy afölött van, van, hogy megüti a 200 -at is, attól függ a map melyik részébe nézek, és hányan csatlakoznak a szeróra. Főleg DM -ezek csgo -ban, és ha 10 -nél több játékos van, akkor jönnek a problémák. Újabb mapokon, mint a swamp meg az ancients borzalmas, ilyen 60-70fps -re is leugrik, nem beszélve az ebből fakadó input laggról. Az átlagos mapokon sem jobb, ott sem tudja a stabil 100fps -t sokszor. Természetesen a prociból egyik magot sem pörgeti maxon, a grafikus kártya még rosszabb, az olyan 40-50% körüli max, úgy, hogy minden low -on van. Persze tudom, csgo proci igényes. Egyszerűen újgenerációs proci kellene. Azt mondják (és tapasztalat), hogy pl. csgo -ban minimum kellene stabil 150fps, hogy kényelmesen játsz, és ne legyen észrevehető input laggod (és itt most nem arról beszélek, hogy hány hz -s monitorod van, mert pl. 75Hz -n is sokkal simább a játék 150+ fps -vel, mint 100 körül vagy az alatt). Nyilván régen a régebbi gépekhez is tervezték a játékokat, de ezek már elavultnak számítanak.
Tipp: ma kísérleteztem a procival, és arra jutottam, hogy pl. csgo -nál akkor van észrevehető teljesítménycsökkenés, ha kettőtől több magot/szálat kiiktatok a feladatkezelőben. Ezek szerint a csgo igazából 4 magot/szálat tud rendesen használni. Tudod mikor elindul egy játék/program, akkor lehet a "Részletek" fül alatt kiválasztani az adott programot, és megadni neki a prioritást és az affinitást. Arra jöttem rá, mintha nekem akkor lenne legjobb a csgo, ha a legelső magot/szálat kiiktatom, ami a 0. processzor (állítólag ezt használja leginkább a Win a háttérben, ezért okozhat random teljesítménycsökkenést a játékban), valamint a prioritást Valós idejű -re állítom, és ami ennél is érdekesebb, ha gamer egered van, és tudja az 1000Hz -es pooling rate -t, azt vedd le inkább 500Hz -re, én nyerek vele össz-vissz 30fps -t is csgo -ban, főleg ha gyorsan mozgatom az egeret, de akkor a legkisebb a fps drop, ha 125-250Hz- re veszem ezt az értéket, csak az mégis már gáz, szóval marad az 500Hz. Néha viszont egyszerűen újra kell csak indítani a gépet, mert valami a RAM használattal is probléma. Egy idő után ugyanis látszólag ugyanolyan feltételek mellett sokkal kisebb az fps a játékban, holott a ram még bőven nem telt meg, de ha újraindítom a gépet, akkor meg jó (egy ideig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!