Miért van az, hogy az emberek a buta filmeket jobban szeretik mint amiken el kell gondolkodni például pár sci-fi stb?
"lerágott csont klisékből építkező"
Ne mai szemmel nézd a Blade Runnert. Mára már lehet, hogy lerágott csont (mondjuk példát szívesen vennék), de annak idején nem volt az.
Nem mellesleg a lerágott csont és az ízlés nem egy kategória, a 80-as években például rengeteg akciófilm készült, keresztbe-kasul másolták egymás ötleteit ("lerágott csontokat" ragasztottak össze), mégis szívesebben nézegetem mondjuk a Kommandót vagy a Predatort, mint Liam Neeson újkori akciófilmjeit.
Amúgy nekem az új Blade Runner egyáltalán nem tetszett. Szerintem félresikerült (de például az Ex Machina sem jött be, pedig az aztán tényleg nagyon menő sci-finek számít).
A John Wick nekem is nagy kedvencem, de pont az egyik utolsó film lenne amire azt mondom hogy gondolkodni kell rajta. Egy faék egyszerűségű történetre épülő erőszak-orgia, nem hinném hogy sokat kell agyalni rajta. Amúgy pont ettől jó.
Én a választ úgy fogalmaznám meg a kérdésre, hogy az ember egy nehéz nap után legtöbb esetben megpihenni és kikapcsolódni ül le filmet nézni, nem azért hogy 10 óra munka után még tovább kelljen dolgoznia az agyának. És erre sokkal megfelelőbbek az "agyatlan" popcorn mozik, ahol könnyen érthető hogy mi történik és a látvány meg a humor és az izgalom az ami leköti az embert, mint az olyan filmek mint a Mátrix vagy az említett Blade Runner, ahol nem értesz semmit és csak jár az agyad. Néha olyan filmet is jó nézni, de kellenek az egyszerűbb alkotások is. Ez kb. olyan mintha valaki nyaralás céljából irodaházakat vagy éppen építkezéseket látogatna ahol cementes zsákot rakhat vagy aktákat bogarászhat. Akkor már inkább a horvát tengerpart nem?
Amúgy a Blade Runner nekem borzasztó elvont volt, sosem értettem mit esznek rajta annyira. Kb. az egyetlen Harrison Ford-film amit sose néznék meg még egyszer magamtól, pedig a legtöbb filmjét imádom.
Ízlésről vitatkozni :)
A sci-fi sosem volt tömegsport.
A Blade Runner sose volt okos film.
Ami vitte a pálmát, az a zene meg a félelmetesen eltalált hangulat és látvány.
Egyik legjobb film ilyen szempontból, de rosszul vagyok, amikor intelligencia jön fel ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!