Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Groot beszédét hogy tudják...

Groot beszédét hogy tudják megérteni?

Figyelt kérdés
Az egy dolog mikor pl. a Star Warsban megértik a droidot vagy Csubakkát, de azok mégis beszélnek egyfajta nyelvet amiben vannak hangsúlyok, hanglejtés stb., tehát ha nehezen is de tanulható lehet (mint a kínai vagy az arab a való életben), de Groot az mindig ugyanazt az egy rövid mondatot mondja, hogyan lehet megérteni Mordálynak pl. hogy mit mond a pajtása?

2019. jan. 21. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Neked tűnik egy szónak, Groot a saját nyelvét beszéli, ami nehezen, de tanulható.
2019. jan. 21. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy az egy mese. Bármi megtörténhet benne, mindennek van értelme.
2019. jan. 21. 19:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Én nem tudom hogy vagy vele, de nem tudok olyan nyelvről amely egyetlen egy szóból/mondatból állna. Akármennyire is érthetetlen egy nyelv, azt ki lehet venni belőle hogy a beszélője mást mond mint 1 másodperce, vagy ugyanazt. Groot mindig egy mondatot mond, maximum a hangsúlyát változtatja meg. Ezt nehéz többféleképpen értelmezni. Főleg azért mert egyébként emberi nyelven beszél (mert egyszer viszont azt is mondja hogy "Mi vagyunk Groot", az első rész vége fele mielőtt feláldozza magát).
2019. jan. 21. 19:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Hangsúllyal és hanglejtéssel is lehet változtatni egy-egy szó jelentését.(Pl. mandarin nyelv) Tehát nem mindegy hogy az ,,én"-en a ,,vagyok"-on vagy a ,,Groot"-on van a hangsúly. Attól függően hogy min van, mást jelenthet amit mondd. Ebből máris összeszedhetünk jópár kombinációt. Aztán ugye a hangerő és a stílus se mindegy. Simán lehet, hogy fáéknál ez is jelentést változtat. Megint csak jópár kombináció.

A legkevesebb szót tartalmazó nyelven azt hiszem kevesebb mint 1000 szó van. De ez nem biztos, után kell nézni.

A "Mi vagyunk Groot"-ra több felvetésem van. Vagy a) A ,,Mi vagyunk"/,,We are" ugyan úgy a nyelv része, csak nagyon ritkán használják (nem valószínű) vagy b.) Groot megtanult valamennyit a közös nyelvből Mordálytól és hogy a feláldozása előtt szimbolizálja hogy egy csapat alakult kijelenti, hogy mi vagyunk Groot.

Vagy c.) Vicces egy olyan karakter akit nem ért a nézőközönség és drámai volt amikor az egy mondat amit ismételgetett megváltozott a csapatért.

2019. jan. 21. 19:43
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd el a válaszokat.

2019. jan. 21. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!