Miért nehezebb egy angol filmet megérteni, mint egy "normális" angol beszédet?
Nem mondom, hogy tökéletes angol tudással rendelkezek de eltudok csevegni angolul bárkivel anélkül és meg is értem, hogy mit mond. Azonban egy angol film megértésével nagy gondjaim vannak.
Ez azért lehet mert gyorsan beszélnek? De miért beszélnének gyorsabban mint egy átlagos ember?
próbáld angol felirattal nézni a filmeket. idővel hozzászoksz majd és felirat nélkül is jobban fog menni
egyébként én sorozatokkal tanultam meg megérteni a kiejtést.mire a 8.évadhoz jutottam(24*40*8 perc hosszú volt összesen a sorozat) addigra már pontosan ismertem a szereplők beszélési stílusát. volt akit könnyen megértettem,de voltak hadarósak is,vagy akik alapból mondjuk latin-amerikait játszottak és más volt az akcentusuk stb.. hozzá kell szokni
amúgy élő beszédben vissza tudsz kérdezni ,lehet azért is egyszerűbb
Amióta kiírtam a kérdést gondolkodtam egy kicsit és szerintem az a gond, hogy a szereplők már előre tudják, hogy mit fognak mondani és ezért könnyen ledarálják hisz nem kell gondolkodniuk semmin. Nameg egy-egy párbeszéd vagy beszólás nagyobbat csattan ha nincs húzva-nyújtva.
Éppen ezért sokszor arcmimika nélkül elhadarnak egy rohadt nagy beszédet, gondolkodás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!