Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Game of Thrones-ban miért van...

Game of Thrones-ban miért van ily sok női főszereplő?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném a kérdésem nem provokáció, szimplán észrevétel, nem a gyűlölködés a szándékom, ilyet nem tennék, kérem senki se jelentse, mert megöl a kíváncsiság, köszönöm!

A közkatonák sorai közt egy nőt nem látni, mikor halomra gyilkolják egymást csatákban, de akkor miért kell minden 2. nagyhatalmú személyt nőnek ábrázolni? Oké, hogy így van a könyvben, de már nem azt követik.

Próbálják ezt a nagy egyenlőség mániát itt is megszemélyesíteni, de ez nem az. Gondolom ha nem lenne benne elég női magas rangú (ez fontos) szereplő, minden nő fel lenne háborodva, hogy micsoda hímsoviniszta sorozat ez.

Persze a valódi történelemben is volt egy-két királyné, de azért nem volt egy gyakori bevett szokás.

Értem én, hogy ez egy sci-fi és lehet itt mindent, de azért ez szörnyű.

Nagyon hasonlít a valóságra mellesleg, bizonyos részekben jól leírja, tudjátok, mint a kvóták, 50-50 százalékban szeretnénk férfi-női pozíciókat a nők és férfiak között a menő munkahelyeken, ahol jól fizetnek! De csak ott!

Kukás és bányász kvótákat nem kérünk, mert az nem nőknek való. Most senki se jöjjön kérem a fizikális különbségekkel, egyenjogúságban az mit számít?

Válaszokat előre is köszönöm, további szép napot, estét, vagy bármely napszakot, amikor a kedves olvasó válaszadásra adja a fejét. Békesség

2018. júl. 9. 14:41
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

"emberileg nem tesz jót nekik"

Szerintem mindenki el tudja dönteni magának, hogy mi tesz jót neki. Ha téged az zavar, hogy egy nőnek nem az az életcélja, hogy otthon a konyhában főzzön, meg a gyerekeket nevelje, akkor nyilván fordított esetben annak a nőnek sem kellesz te sem. Tehát az érzés kölcsönös. Majd talál olyan férfit, akit ez nem zavar, mert nem hímsoviniszta.

Max félj attól, hogy te nem fogsz kelleni a végén senkinek, mert olyna szerepet akarsz másokra kényszeríteni, ami nem kényelmes nekik. Vedd magad körbe olyan lányokkal, akiknek ez megfelel és akkor nem fog fájni, hogy mások máshogy képzelik el az életüket és nézzetek külön-külön férfiaknak és nőknek való filmeket és még véletlenül se legyen átfedés az érdeklődési körötökben. Szigorúan tartsatok be minden egyes férfi és női sztereotípiát, nehogy emberileg rossz legyen nektek.

2018. júl. 13. 20:45
 32/48 A kérdező kommentje:
Ah, kérdésem most a gyűlölködés köde homályosítja, nem ez volt a célom!
2018. júl. 13. 20:49
 33/48 anonim ***** válasza:
Akkor nem írtál volna ki provokatív kérdést, amihez azért odaírod, hogy nem provokatív. :D
2018. júl. 13. 21:31
 34/48 anonim ***** válasza:

73%, ez csak neked provokatív, mert te húztad fel magad rajta.

Az, hogy a feministák, meg a hozzád hasonlóak soviniszták, az már nem számít, igaz? Jellemző gondolkodásmód, ezért "imádnak" titeket annyian...

Az, hogy én kinek fogok kelleni, már eldőlt, szerencsére nem egy ilyen hozzád hasonló, megkeseredett matronkának.

Az meg nem hinném, hogy hímsoviniszta lenne(de miért baj ha az??) aki a normális nőket kedveli, akik nem keménykednek, álomvilágban élnek, és dög lusták bármihez is, ami egy családhoz tartozik.

Valószínű te is kelleni fogsz majd valakinek, pl egy hozzád hasonló gondolkodású nőnek, nem gond, sok feminista lett leszbikus azért, mert 1 darab férfival se tudott kijönni a föld nevű bolygón. Aztán vannak "férfiak", akiket valóban megtalálhatsz, ezek inkább a puhapcs kategória, csak arra vigyázz, lehetőleg átlag férfiak közelébe ne kerüljön, mert annak annyi lesz. Bár szakmáját tekintve ezek fodrászok, kutyakozmetikusok, liberális politikusok, Vona Gábor #2, stb...

Sebaj kiscica, előbb utóbb te is betörsz, kénytelen leszel, addig lázadozz, amíg megteheted....

2018. júl. 14. 01:55
 35/48 anonim ***** válasza:
53%

Amúgy semmi bajom avval, ha valaki másként akar élni, csak ne ezt tartsa természetesnek, meg az emberek 100%-ára ne akarja rákényszeríteni.

Az amerikaiak még idáig nem jutottak el, baj az, hogy a filmipar 99%-a az ő kezükben van, és ez az antitrumpista jelen miatt fokozottan kiéleződik.

Lásd a kérdezőt, összeszűrte a levet egy agymosott feminista csajjal, és most katyvasz van a fejében, mert szrul érzi magát a kapcsolatban.

Kinek jó ez?

Amúgy bocs kérdező, nem olvastam végig a kommenteket, a férfiakról szóló előző megjegyzésemet ne vedd magadra, valószínű normálisan gondolkozol, ha már e kérdést feltetted.

Vannak, akiknek bejönnek a keménykedő csajok, nekem qrvára nem, ha egy légtérbe kerülök is valahol egy ilyennel, előbb utóbb háború lesz belőle.

Kiemelem: nem az erős, valóban ügyes nőkkel van baj, hanem a keménykedő szerepet magukra erőltető csajokkal, akik nagyon nem avval az alaptermészettel rendelkeznek láthatóan.

2018. júl. 14. 02:29
 36/48 anonim ***** válasza:
46%

"emberileg nem tesz jót nekik"

Ezt kifejtenéd?

Mert kamasz lány létemre, aki mind a könyvet, mind a sorozatot is élvezi, inkább példaértékűnek tartom Arya kitartását, Ygritte harciasságát, vagy épp Daenerys kötelesség tudatát. Szerintem a példád is rossz, mert a Trónok Harcában épp, hogy igazi női karaktereket láthatunk. Láthatod, hogy alá vannak rendelve a férfinak (Robert is rendre felpofozta Cersei-t), megerőszakolják őket, belekényszerítik őket, olyan dolgokba, amit nem akarnak, stb.

Szerintem amit írsz, az egyszerűen nem igaz, de érdekelne a kifejtése.

2018. júl. 14. 09:22
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

"Miért van, uhhh.... Nem akarok provokatív lenni, de miért van ennyi férfi a trónok harcában? Ez egy fikció, szóval akármit megtehetnének benne, és igazán jó lett volna egy olyan csak női szereplőkkel készült sorozatot nézni, ami nem pl a pletykálásról szól. Nem mintha bárki érzéseibe bele akarnék taposni, szó se róla, de azért szerintem az emberiség már elért arra a pontra, hogy legalább egy (1) belevaló női sorozatot csináljanak, amiben maximum 1-2 jóképű férfi udvarló van, de ennyi.

Tényleg remélem hogy nem fog senki hisztit csapni emiatt a kérdés miatt, hiszen NEM ez a célom vele. Csak furcsállom, hogy szerepet adnak a férfiaknak, ennyi...."

2018. júl. 14. 10:04
 38/48 A kérdező kommentje:

Csak azt senki nem nézné kedves utolsó.

Amúgy valaki megvédett az előbb, s áttért már a politikára, mondván, hogy biztos fideszes vagyok, nem, én is liberális vagyok és képzeljétek egy nőre szavaztam! Az egyetlen nőre, mégis ő volt nekem a legszimpatikusabb, gondolom már kitaláltátok kire.

Nem rettegek a idegenektől, nem vagyok xenofób, szóval ne írjatok le mindenféle negatív jelzővel. Mert én szeretek mindenkit, kivéve ezt a túlzott "egyenjogúságot".

2018. júl. 14. 12:41
 39/48 anonim ***** válasza:

"Csak azt senki nem nézné kedves utolsó"

Orange is the new black

Glow

Ezekben is a női főszereplők dominálnak és vannak többségben és nagyon népszerű sorozatok. Szóval miről beszélsz?

2018. júl. 14. 12:58
 40/48 A kérdező kommentje:
De kicsit más a témájuk, most egy konkrét sorozatról beszélünk.
2018. júl. 14. 13:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!