Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Game of Thrones-ban miért van...

Game of Thrones-ban miért van ily sok női főszereplő?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném a kérdésem nem provokáció, szimplán észrevétel, nem a gyűlölködés a szándékom, ilyet nem tennék, kérem senki se jelentse, mert megöl a kíváncsiság, köszönöm!

A közkatonák sorai közt egy nőt nem látni, mikor halomra gyilkolják egymást csatákban, de akkor miért kell minden 2. nagyhatalmú személyt nőnek ábrázolni? Oké, hogy így van a könyvben, de már nem azt követik.

Próbálják ezt a nagy egyenlőség mániát itt is megszemélyesíteni, de ez nem az. Gondolom ha nem lenne benne elég női magas rangú (ez fontos) szereplő, minden nő fel lenne háborodva, hogy micsoda hímsoviniszta sorozat ez.

Persze a valódi történelemben is volt egy-két királyné, de azért nem volt egy gyakori bevett szokás.

Értem én, hogy ez egy sci-fi és lehet itt mindent, de azért ez szörnyű.

Nagyon hasonlít a valóságra mellesleg, bizonyos részekben jól leírja, tudjátok, mint a kvóták, 50-50 százalékban szeretnénk férfi-női pozíciókat a nők és férfiak között a menő munkahelyeken, ahol jól fizetnek! De csak ott!

Kukás és bányász kvótákat nem kérünk, mert az nem nőknek való. Most senki se jöjjön kérem a fizikális különbségekkel, egyenjogúságban az mit számít?

Válaszokat előre is köszönöm, további szép napot, estét, vagy bármely napszakot, amikor a kedves olvasó válaszadásra adja a fejét. Békesség

2018. júl. 9. 14:41
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
87%
Elfelejtetted odaírni, hogy 13/F
2018. júl. 9. 14:59
 2/48 A kérdező kommentje:

Hahah, ez jó volt, de nem, egy picit idősb vagyok.

De mond már el barátom a véleményed, ha már egyszer kommenteltél.

2018. júl. 9. 15:00
 3/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó az elosztás. Vannak erős női alakok és erős férfi alakok
2018. júl. 9. 15:01
 4/48 A kérdező kommentje:
Igen, ez tényleg nagyon jó, hogyha csak az erősekről beszélünk. No de mi van akkor az "alja népséggel", ott hány nőt látni? De ezt leírtam fentebb is már, nem olvastál el figyelmesen.
2018. júl. 9. 15:03
 5/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez a valóságban is így volt.

Jeanna D'Arc, a sok-sok királynő, Terázia, Viktória, Sarolt fejedelemasszony, stb.

Régen sok női "irányító" volt, akik a háttérből figyeltek, és a fiarfiak az ő zászlajuk alatt harcoltak.

Régenskirálynők, hercegnők, és bizony a nők is kardot ragadtak.

2018. júl. 9. 15:04
 6/48 anonim ***** válasza:
61%

Katonák között pedig azért nem látsz nt, mert nincs.

Ők gyengébbek, a gyereket pesztrálják, az "otthon őrzik", nem valók csatába, hiába szeretnének menni akár.

Gyűrűk Urában is, Éowyn hiába volt edzett, erős fiatal, Théoden mégis megtiltotta neki hogy elmenjen a Pelennor mezei csatába, mert "csak egy nő, aki őrizze a tűzhelyet", és ennyi.

2018. júl. 9. 15:06
 7/48 A kérdező kommentje:

No, azért nem volt olyan sok.

Egyszer megkérdeztem barátnőm, kiről tudni kell hogy nagy feminista, egy ilyen beszélgetés során, hogy mondjon már nekem pár neves nőt a történelemből, de hozzátettem, hogy Mária Teréziát, Klepátrát, Marie Curiet és Jeanne d'arc-ot nem mondhatja, hát, utána csend honolt a szobában.

2018. júl. 9. 15:11
 8/48 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy ezt a bányás példát nem unjátok még? Te mennyi fizikai munkát végeztél életedben? De ne sima hólapátolásra hivatkozz.

Btw 70-80-90es évekbeli filmeket nézz meg, Terminátor 2, Alien széria, jó pár horrorfilm, Emlékmás, csomóban voltak női főszereplők is. Nem tudom miért készülnek ki ezen a mai kezdő hímsoviniszták (mert az vagy, hiába próbálsz burkoltan fogalmazni).

2018. júl. 9. 15:13
 9/48 A kérdező kommentje:

Jaj, ne tereljük ennyire el a témát kérlek! Maradjunk a kérdésnél részben.

Igen, elég unalmas példa, de azért nem unja meg senki, mert jogos.

2018. júl. 9. 15:15
 10/48 A kérdező kommentje:

Meg most azt mondod mindenki olyan munkát végezzen amiben jó, de akkor ez teljesen az ellentettje a kvótának, mert akkor olyanok szorulnak ki, akik jobbak, mert nem alapján kell választani, érted?

Pl. USA, rendőrség, 50-50 - férfi nő kváta, rengeteg férfi kiszorult onnan, akik alkalmasabbak lettek volna a munkára, mert ez volt a szabály, hogy most nőket kell felvenni, hiába gyengébb a CV-jük.

Kicsit átugrott a ló túlsó oldalára ez a nagy feminizmus.

És miért hívják feminizmusnak ha az egyenjogúság a cél?

Vagy kár logikát keresnem itt bármiben is?

2018. júl. 9. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!