Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Game of Thrones-ban miért van...

Game of Thrones-ban miért van ily sok női főszereplő?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném a kérdésem nem provokáció, szimplán észrevétel, nem a gyűlölködés a szándékom, ilyet nem tennék, kérem senki se jelentse, mert megöl a kíváncsiság, köszönöm!

A közkatonák sorai közt egy nőt nem látni, mikor halomra gyilkolják egymást csatákban, de akkor miért kell minden 2. nagyhatalmú személyt nőnek ábrázolni? Oké, hogy így van a könyvben, de már nem azt követik.

Próbálják ezt a nagy egyenlőség mániát itt is megszemélyesíteni, de ez nem az. Gondolom ha nem lenne benne elég női magas rangú (ez fontos) szereplő, minden nő fel lenne háborodva, hogy micsoda hímsoviniszta sorozat ez.

Persze a valódi történelemben is volt egy-két királyné, de azért nem volt egy gyakori bevett szokás.

Értem én, hogy ez egy sci-fi és lehet itt mindent, de azért ez szörnyű.

Nagyon hasonlít a valóságra mellesleg, bizonyos részekben jól leírja, tudjátok, mint a kvóták, 50-50 százalékban szeretnénk férfi-női pozíciókat a nők és férfiak között a menő munkahelyeken, ahol jól fizetnek! De csak ott!

Kukás és bányász kvótákat nem kérünk, mert az nem nőknek való. Most senki se jöjjön kérem a fizikális különbségekkel, egyenjogúságban az mit számít?

Válaszokat előre is köszönöm, további szép napot, estét, vagy bármely napszakot, amikor a kedves olvasó válaszadásra adja a fejét. Békesség

2018. júl. 9. 14:41
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
82%

Lány vagyok, és nekem egyáltalán nincs igényem arra, hogy több női szereplőt lássak, habár megjegyzésképp a Trónok Harcában a egyenlően vannak elosztva a női és férfi kedvenceim.

Valószínűleg (biztosan) azért több a női szereplő (jó neked amúgy, hogy megszámoltad, mondjuk nem hiszem, hogy így lenne), mert ők nem mennek úgy csatába, kevesebb dologban (aminek a vége lehet pl árulás) vesznek részt, így nagyobb eséllyel élik túl. Jaime nyilván több eséllyel halna meg, mint a testvére Cersei, hiszen az előbbi lovag, aki kmegy a csatatérre, ahol könnyen meghalhat, míg Cersei-t ez a veszély nem fenyegeti (sok más meg persze igen).

Egyáltalán nem vagyok feminista, mert sajna nagyrészt már átment férfi gyűlöletbe, ami totál ellentmond az eredeti dolognak. Régen volt létjogosultsága, például, hogy a nők is szavazzanak. Ma Európában, Amerikában, Ausztráliában nem feltétlen vannak a nők rosszabb helyzetben, ami mondjuk egy iráni nőre nem elmondható. Olyanokon meg nem lehet változtatni, hogy egy terhes nőt kevésbé szívesen vesznek fel hosszú-távú munkára, vagy a nehéz fizikai munkában mindig is több férfi lesz. Ez biológia, nem megváltoztatható.

Azt kifejezetten nem szeretem, amikor egy filmben, sorozatban megy a nagy "girl power", de ezt az effektet speciel nem érzem a Trónok Harcában.

A túlzott feminizmus ellenpéldájaként pedig megjelent a nőgyűlölő réteg, akik kifejezetten aktívak a Gyakorin.

A lényeg, hogy mindkét oldalon esnek túlzásba, aminek a vége az előítélet. Az értelmesebb réteg pedig túl tud lendülni a dolgon, mert nem a férfi uralom vagy a női uralom a lényeg. Hanem, hogy mindenki olyan munkát, "szerepet" végezzen, amit el tud.

17/L

2018. júl. 9. 16:12
 12/48 anonim válasza:
20%

Én együtt érzek veled Kérdező, szerintem is beteg ami mostanában megy...

De a kérdésedre válaszolva annyit jegyeznék meg, hogy a filmiparban, reklámiparban, vagy marketingben tudatosan jelenítenek meg aránytalanul sok nőt. Persze szép nőt. A kedvencem a parketta reklám óriásplakát. Hogyan lehet egy parkettát reklámozni, hogy megnézze a népesség fele? Rá kell fektetni egy félmeztelen nőt - kész.

Egyszerűen jobban eladható/nagyobb nézettségű ha sok szép nőt lát a nép, mert a műfaj eleve vizuális, ami erősebben hat a férfiakra.

2018. júl. 9. 16:44
 13/48 A kérdező kommentje:

11-es, utolsó előtti válaszoló, köszönöm, hogy rám szántad időd, hogy ezt leírd, okos gondolatok voltak.

Neked is kedves utolsó.

Epedve várom a további válaszokat, nem muszáj velem egyetérteni, nem azért írtam, de előre és utólag is megköszönöm a szép hangnemet.

2018. júl. 9. 16:55
 14/48 anonim ***** válasza:
84%

Először is de, az az oka, mert ez így van megírva. Martin olyan szempont karaktereket választott, akiken keresztül be tudja mutatni a teljes történetet, több szemszögből.

A másik az, hogy remélem megvan, hogy a férfi szereplők egy része sem veszi ki a részét soha a csatában, mégis hatalommal bír: pl. Kisujj, Varys, Bran, Tyrion, Sam, Tywin.

A másik, hogy a főszereplők között nincsenek közkatonák. Minden szereplő eleve nemesi származású vagy olyan pozícióra van emelve.

A sorozatban egyáltalán nem foglalkoznak a hétköznapi polgárok sorsával, ha nem számítjuk a verebek, akik totál vallási fanatikusként vannak ábrázolva.

A könyvekben ez is sokkal empatikusabban van kezelve.

Semmi köze ennek ahhoz, amit itt most, bocs, de képzelegsz.

2018. júl. 9. 16:59
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

*És megint a másik, hogy a lekisebb mértékben szól a történet a csatatéren vívott háborúról. A politikai csatározás a lényeg, amiben egy nő ugyanúgy ki tudja venni a részét, mert csak jól kell tudni kavarni a xart.

"de hozzátettem, hogy Mária Teréziát, Klepátrát, Marie Curiet és Jeanne d'arc-ot nem mondhatja, hát, utána csend honolt a szobában"

Ez pedig inkább a ti tájékozatlanságotokra bizonyíték, nem pedig arra, hogy a nők nem formálták a történelmet.

2018. júl. 9. 17:03
 16/48 anonim ***** válasza:
100%
Hála Istennek hogy ennyi nő van benne! Daenerys, Margaery ,ilyen csajokkal bármit el lehet adni :D(éljenek a cicik) Na de komolyra fordítva a szót.Meglátásom szerint amióta világ a világ,a nők mindig ott voltak a "főszerepben"és csak azért nem kaptak nyilvánosságot mert a történelmet férfiak írták.Nyilván itt a kiváltságos,nemesi családból való nőkre gondolok,akik házasságuk révén,női praktikákkal,alakították láthatatlanul az eseményeket. S hogy a szegény parasztcsaládból származó asszonyok,nők hol voltak addig? Ők adták azokat a férfiakat akik a csatákban huillottak el az uralkodó, földesúr akarata szerint. s akiknek volt beleszólása?!Ne kezdjünk el neveket írni hidd el volt egy csomó hatalommal bíró nő(Boudica,Eiréné,az amazonok,Ngy Katalin,japánban az onna-bugaeisa,jelen időben Merkel asszony,Hillary Clinton)S még valami,hogy Tywin nagyon is kivette a részét a csatákból a castemer-i esők azt hiszem erről szólnak.Remek karakter volt,páratlan alakítással,nem a budin kellett volna végeznie...
2018. júl. 9. 17:23
 17/48 anonim ***** válasza:

Hát a castemere-i esők nem volt csata. A Reyne család visszavonult a Castemere hegyre, Tywin pedig csak nem engedte ki őket. Utána elárasztotta a hegy járatait vízzel és hagyta az egész családot megfulladni.

Királyvár feldúlásakor is polgárokat, a hercegnőt és a gyerekeit mészároltatta le, ami normális értékrenű katonának (mint pl. Eddard volt), nem számított dicsőségnek.

2018. júl. 9. 17:31
 18/48 anonim ***** válasza:
63%
*És én úgy értem, hogy nem vette ki részét, hogy nem harcolt személyesen sehol. Csak megmondta a katonáinak, hogy mit csináljanak. Tywin pedig ilyen volt, soha nem harcolt a katonái mellett.
2018. júl. 9. 17:33
 19/48 anonim ***** válasza:
Lord Tywin Lannister Kaszter Hegy Ura, Nyugat Kormányzója, Lannisport Védelmezője. Számító és könyörtelen ember, ugyanakkor tehetséges vezető. Fiatalkorában szemtanúja volt apja gyengekezű uralkodásának, melynek hatására több nemes ház fellázadt a Lannisterek ellen. Tywin személyesen vezette a Lannister seregeket és pusztította el a lázadókat családjaikkal együtt (ezt örökíti meg a Castamere-i esők című dal, mely a Lannisterek egyik jelképévé vált). A lázadás erőskezű leverése imponált az Őrült királynak, II. Aerys Targaryennek, aki a Király Segítőjévé nevezte ki a fiatal Tywint. Robert Baratheon lázadásakor Tywin semleges maradt, de a Baratheonok győzelme után árulás útján elfoglalta Királyvárat és meggyilkoltatta a Targaryen királyi családot. Tywin-t illetően
2018. júl. 9. 17:53
 20/48 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat fiúk, lányok.
2018. júl. 9. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!