Ha csak egyetlen dolgot kérdezhetnétek Rian Johnsontól, az Utolsó Jedik rendezőjétől, mi lenne az?
A mellékszereplőket hagyjuk, a lila hajú Holdo admirális a legnagyobb baj? Komolyan?!
Kylo Ren egy sértődött tomboló kamasz (én is megtudtam idő közben hogy 30 év körüli), gyenge főgonosz, de tőle valahogy mást várok mint egy sablon gonosz karakter szemétkedését, majd bukását. Szerintem elviszi a hátán az egész sztorit. Érdekes karakter, remélem a 9. rész után is ezt mondom majd...
Rey szintén egy sértődött tomboló kamaszlány, aki nekimegy Luke-nak egy bottal, pedig addig a galaxis megmentését várta el tőle. Aztán meg rohan Kylo Renhez.
Ilyen lenne egy bölcs megfontolt női karakter?
Nem azt mondom, hogy szerintem jó karakter, nem a kedvencem, de nem érzem rajta a feminista hatást.
Pont ugyanolyan hirtelen haragú meggondolatlan kamasz, mint Kylo Ren. Meg is érdemlik egymást, nem jobb egyik se mint a másik.
,,És a film végére jellemfejlődésen megy keresztül, ahogy annak lennie kell."
Igen! Belátja, hogy a női vezetőknek van igaza. A bölcs asszonyok helyre teszik a meggondolatlan, gyerekes fiúcskát...
,,Egyik mondatod üti a másikat. Nem maradt sértődött fiúcska, ő lett a galaxis ura, ha nem tűnt volna fel. A jellemfejlődés nála is tapasztalható."
Feltűnt! és ugyan olyan sértődött mentalitással fogja vezetni az Első rendet, mint ahogy megismertük. A zárójelenetben Luke-al, amikor lenyúlják a Menekülés Los Angelesből c. film (szintén) zárójelentét ugyan olyan sértődött és zavart mint az Ébredő erőben volt... Ezt én nem nevezném jellemfejlődésnek....
,,A mellékszereplőket hagyjuk, a lila hajú Holdo admirális a legnagyobb baj? Komolyan?!"
Nem ez a legnagyobb baj! Nem azt mondom, hogy minden forgatókönyvbeli elem azért van, hogy lejárassák a férfi nemet. Az a baj, hogy beteges Új-feminizmusának minden kétséget kizáró hatása van a filmre. És ez miatt Kathleen Kennedy-nek le kéne mondania.
Kathleen Kennedy! Forgasd le a Terminátor vs. Peredator 8-at csak női karakterekkel és takarodj el Hollywood-ból örökre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!