Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha csak egyetlen dolgot...

Ha csak egyetlen dolgot kérdezhetnétek Rian Johnsontól, az Utolsó Jedik rendezőjétől, mi lenne az?

Figyelt kérdés
Őszintén!

2018. ápr. 11. 19:55
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
76%

nem érzitek ez milyen nevetséges?

egy egész galaxisból négy hajót tudnak összekaparni?

Ha pedig nem lenne fontos összecsapás, akkor nem személyesen sznóki-móki lenne ott az Első Rendtől.

már az is szánalom, hogy el karja hitetni velünk ez az új trilógia, hogy a teljes köztársasági flotta megsemmisült egyetlen csillagrendszerben.

az a helyzet, hogy se Johnson se Abrams nem érzett rá, hogy ez egy hatalmas univerzum, Edwards a Zsivány egyesben igen, ő a lehetőségekhez képest változatos világokat, hajókat mutat pedig neki volt a legjobban megkötve a keze

ja és ha már a hajóknál tartunk, azon külön fetrengek, hogy a teljes első rend kiküldi Kylo Rent meg három vadászt azokból a csillagrombolókból, amik százszámra viszik a vadászokat, és ezek a vadászok utol is érnék a menekülő hajókat, hát szétlőtték a hídját, az egész film értelmét vesztené, ha annyit mondott volna Hux, hogy "Az ágyúink elől elfuthatnak, de a vadászaink elől nem" és kész, simán szétlőtte az a négy Tie vadász a fél ellenállási rajt de ez se számít.

az univerzum nagyságáról meg a Jedi visszatér végén az endori űrcsatában, már amikor a Falcon végirepül a lázadó flottán azt érzed, hogy ez nagy, hogy valami fergeteges készül, ezt az élményt mikor adta vissza az új trilógia?

https://www.youtube.com/watch?v=xPZigWFyK2o

mintha az egész csillagok háborújából pont a csillagokat hagynák ki, hogy lássuk Kylo Ren lelkizését meg Rey hisztijét

én mikor moziban láttam ezt a filmet, hatalmasat csalódtam, most leszedtem torrentről és megnéztem újra és még sokkal nagyobbat csalódtam mert elkezdtem figyelni ezekre a kis részletekre, hogy sehol nem ér még a nyomása sem az eredeti, de sokszor még az előzmény filmeknek sem.

2018. ápr. 12. 19:53
 12/42 anonim ***** válasza:
92%
miért nem egy fa-sza jól megírt könyvet adaptáltál,e helyett az összetákolt sza-r helyett?
2018. ápr. 12. 20:23
 13/42 anonim ***** válasza:
28%

"Jedi visszatér végén az endori űrcsatában, már amikor a Falcon végirepül a lázadó flottán azt érzed, hogy ez nagy, hogy valami fergeteges készül, ezt az élményt mikor adta vissza az új trilógia?"

Miért a régi trilógia mikor adta ezt az élményt? Ja hogy az utolsó epizódban. Na majd akkor rinyálj, ha a következő részben sem lesz ilyen élményed.

Kiküldhette volna Hux a vadászokat igen, de mondták, hogy azokat nem tudnák fedezni a távolság miatt, Rent is ezért hívták vissza. Minek kockáztassanak feleslegesen, minek áldozzanak fel vadászokat, ha előbb-utóbb ezzel a stratégiájukkal is elérik a céljukat?

Engem például az Erőhasználók szála sokkal jobban izgat, mint az űrcsaták, így Kylo lelkizését is szívesebben nézem.

2018. ápr. 12. 23:17
 14/42 anonim ***** válasza:
21%

11-es

Az adott "összecsapás" nem az ellenállás flottája miatt fontos, hanem Luke miatt, az utolsó jedik miatt.

Snoke személyes közbenjárása ezzel függ össze. Még az sem biztos, hogy stratégiailag az első rend ezt különösen fontosnak tartotta. Csupán a film címe az, hogy utolsó jedik, ebből kifolyólag a film ezzel a történettel foglalkozik.

Az egész univerzumot átható erővel kapcsolatban azért joggal feltételezik a szereplők és a nézők is, hogy szerepe van a "világ sorsának alakulásában".

Ebből logikusan gondolhatják még a szkeptikus katonai vezetők is, hogy a Jedik, akik "bírnak az erővel" fontosak a világ sorsának alakulása szempontjából. De nem is a katonák hozzák a döntéseket, hanem megszállott "erő szektások".

Az más kérdés, hogy valóban mit csinál a mindent átszövő erő és mire képesek a jedik. Erről csak legendák terjengenek. Van aki hisz bennük, vanai nem. Többnyire mindenki téved.

És épp ezért jó, a filozofálgatás amit a rendező Luke szájába ad, mikor az oktatja Rei-t

2018. ápr. 13. 09:13
 15/42 anonim ***** válasza:
91%
DE MIÉRT?
2018. ápr. 14. 10:16
 16/42 anonim ***** válasza:
67%

#13! mert az Első rendet olyannak ismerjük, ami lelkizik a veszteségeken, azért nem küldtek ki csak négy vadászt, a több százból és ha nem tudták volna őket fedezni, meghal pár tucat pilótájuk, akiket amúgy se tartanak többnek egy számnál. Tévedésben vagy abban is, hogy ezt csak a Jedi visszatér hozta volna, Birodalom viszatér vége, a Lázadó flotta maradékával megvan? Ha nincs tessék

https://www.youtube.com/watch?v=96DEWl3Vg70

az akkori vizuális effektekkel, ami pár makett tologatása volt a kamera előtt pár ügyes vágással azt érzed, hogy ez tényleg egy flotta, nem csak 3-4 hajó, pedig ez azután van, hogy a birodalmiak megszaggatták őket. ezt a fajta nagyságot nem érzem sehol sem az 7.8. részben mindenütt ez a kicsiség, hogy játék katonákkal két gyerek komolyabb csatákat hoz össze.

Az erőhasználókról meg jobb nem is beszélni, azt amit Lukekal csinált Johnson azt én nem minősítem, a teljes karakterfejlődését az eredeti filmekből hiteltelenné és érthetetlenné tette, ki ez szánalmas vénember? Ez nem ugyanaz a karakter.

2018. ápr. 14. 10:51
 17/42 anonim ***** válasza:
25%

A linkelt videóban sincs több 12 hajónál, és az adott epizódban még űrcsata sem volt, max. a Falcont lőtte pár vadász. Ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy a következő epizódban majd lesz látványos űrcsata.

Luke persze, hogy nem ugyanaz az ember, 30 év eltelt. Nekem semmi bajom nem volt vele, normálisan magyarázatot kaptunk rá, hogy miért ilyen.

De most már eleget offoltunk, hadd válaszoljanak páran a kérdésre is.

2018. ápr. 14. 13:50
 18/42 anonim ***** válasza:
68%
Miért hagytak téged forgatókönyvet írni, hogyha egy üres gödörnek több tehetsége van, mint neked?
2018. ápr. 15. 00:15
 19/42 anonim ***** válasza:
48%

"Luke persze, hogy nem ugyanaz az ember, 30 év eltelt. Nekem semmi bajom nem volt vele, normálisan magyarázatot kaptunk rá, hogy miért ilyen."

Én is más ember voltam 30 évvel ezelőtt, 30 év múlva meg a mostani énemhez képest leszek még másabb. Ez mindenkinél így van, még a Jediknél is. Aki mást mond, az hazudik.

2018. ápr. 15. 18:23
 20/42 anonim ***** válasza:

Megkérdezném, hogy ugye igazam van, és megbeszélték az előző filmrendezővel, forgatókönyvírókkal, meg tököm tudja mikkel, hogy mit akarnak kihozni a 3. film végére. Nem hiszem, hogy RJ egyedül szét tudta rombolni azt a "tökéletes" munkát amit Abrams felépített. Biztos vannak apró nézeteltérések, de az alapsztori szerintem adott, és az is volt kezdetektől fogva. Máshogy nem lehet egy filmnek nekiállni, aminek ekkora elvárásokat támaszt a közönség.

Szerintem Luke karakterét nem cseszték el, sajnálom, hogy ezt gondolom, majd alkalom adtán el is ásom magam érte, de szerintem az ő nézőpontjából érthető, miért tűnt el. Örülök hogy nem egy újabb "Mary sue" karakter Rey mellé, hanem egy igazi ember aki jót akart, de mégis hozott rossz döntéseket.

2018. ápr. 16. 21:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!