Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha csak egyetlen dolgot...

Ha csak egyetlen dolgot kérdezhetnétek Rian Johnsontól, az Utolsó Jedik rendezőjétől, mi lenne az?

Figyelt kérdés
Őszintén!

2018. ápr. 11. 19:55
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
62%

Akkor nem erőltetem, mert nem megy a szövegértés, ha szerinted ezt úgy kell érteni, hogy Mark Hamill szerint jó irányba mentek Lukekal, mikor végig arról beszél, hogy szerinte nem, akkor itt nekem kár magyarázni.

Mondom, hogy PR amit Abrams nyom, ne hidd már el, többen több helyről megerősítették, hogy ő teljesen másmilyen folytatást képzelt el, ahogy Treworrow is, de úgy látom, akit megkajáltatott a Disney a PR nyilatkozatokkal, annak kár magyarázni.

Figyelj Abrams profi rendező, aki egy vagon pénzt kapott a Disneytől, most komolyan elhiszed, hogy majd kiáll és azt mondja:

"hát ez úgy ahogy van el lett b..zva ahhoz képest, amit én akartam." ennyire azért ne gondolja senki amatőrnek.

Ezek PR nyilatkozatok, úgy is kell kezelni őket, annak fényében meg különösen, hogy Abramst visszahívta a Disney, tehát ügyesen csinálta, most leakaszt egy újabb vagon pénzt. Ennyire nem kéne bedőlni mindennek.

2018. ápr. 20. 13:22
 32/42 anonim ***** válasza:
Szövegértés terén szerintem nem nálam van a probléma.
2018. ápr. 20. 14:29
 33/42 anonim ***** válasza:
64%

Miért van az, hogy amikor mindenki szerint szar filmet elkezdünk minden joggal fikázni, mindig jön valaki, aki elkezdi védeni? Mi a fene jó benne, Kylo Ren meztelen felsőteste arra izgulnak, az ilyenek, mint a 61%-os válaszoló?

Ez a film úgy szar, ahogy van. A kritikusok és a színészek, rendezők meg vannak véve.

ENNYI!

2018. ápr. 21. 21:41
 34/42 A kérdező kommentje:

33-as, ne is haragudj, hogy beleszólok mint kérdező, de nagyon nincs igazad. Ez nem egy "mindenki szerint szar film". Elárulom, több embernek tetszett mint amennyinek nem. "A kritikusok és a színészek, rendezők meg vannak véve." - Ez meg kritikán aluli, ez a fajta hozzáállás ismerős a magyar politikai életből is, amikor ha valakinek nem tetszik valami vagy más a véleménye akkor az rögtön valakinek a fizetett embere lesz egyesek szemében. Képzeld, nekem is tetszett a 8. rész, és nem, nem vásárolt meg a Disney, még a mozijegyem árát sem kaptam vissza tőlük. Ezzel az erővel ugyanígy meg is lehetne fordítani a dolgot, én is mondhatnám hogy azért fikázod a filmet mert valami rivális stúdió lefizetett hogy aláaknázd a film, a színészek és a készítők jó hírét.Nem túl pozitív dolog azért személyeskedni másokkal mert nekik tetszett a film, neked meg nem. Neked szíved joga utálni, másoknak meg szívük joga szeretni, anélkül hogy ezért bántani kellene őket. Nem, a színészek sincsenek lefizetve, egész egyszerűen lehet, hogy tetszett nekik amit összehoztak, és értik a film történetét, a karakterek motivációit, meg az is lehet hogy már tisztában vannak vele hogy mi fog történni a 9. részben, és az választ vagy megoldást kínál majd mindenre amiért most itt háborognak a "rajongók". "Kylo Ren meztelen felsőteste arra izgulnak" - őszintén gratulálok ha neked ennyi maradt meg a filmből, ha ezt találtad a legemlékezetesebb és legfontosabb momentumnak.

Egyébként mindenkinek köszönöm aki konstruktívan(!) válaszolt, egész érdekes kérdéseket is felvetettek néhányan.

2018. ápr. 21. 22:35
 35/42 anonim ***** válasza:

Jó nagy hímsoviniszta vagy, "kedves" Tislerics Máté. Szerintem Te sem gondoltad át, hogy mit írtál ide. A Star Wars rajongók 99,9999%-a férfi... Lol, nézz előbb szét kicsit világban, mielőtt ekkora túlzásokba esel.

Kathleen Kennedy pedig számos sci-fi sikerfilm producere volt már (mondom ezt annak ellenére, hogy én sem csípem őt és a feminizmusát)

2018. okt. 16. 17:03
 36/42 Tislerics Máté ***** válasza:

#35! Én feminista vagyok! Az egyenlőség híve. Amit ez a nő szerintem csinál, az túl megy egy határon. Csak nekem tűnt fel, hogy minden vezető a filmben kivéve Snoke nő??? Nem gyanús ez egy kicsit? Miért van az, hogy minden egyes női karakter a filmben jó karakter és fontos státust tölt be? A feminizmus egy nagyon jó és fontos dolog, de a mai feministák férfigyűlölő, hisztis, agresszív, minden áron kompenzálni vágyó mentalitása szégyent hoz a feminizmus eszméjére. Elfelejtik, hogy ez az egyenlőségről, nem a hatalomról és bosszúról szól.

Lehet hogy tévedek, nem ismerem személyesen a hölgyet, de iszonyú gyanúsnak tűnik, hogy a túltolt feminizmusát ráerőlteti a filmre. Az utolsó Jedik egy erősen túltolt liberális sötét-feminista propaganda film. Nincs gondom a liberalizmussal, de ahogy minden ideológiát ezt is túl lehet tolni. Pl.: Ha direkt átírják a storyt, hogy az a lehető legliberálisabb legyen. Az akkor már nem filmművészet, nem SW, hanem propaganda...

A SW-t inkább férfiak szeretik! A 99,9999 százalék nyilván valóan túlzás volt részemről. Félreérthető voltam valóban. A SW sokszor szóba került az életem során baráti és egyéb beszélgetések során. Ez nyilván nem reprezentálja a bolygó összes lakóját, de a tapasztalatom az, hogy jóval több férfi rajongója van a SW-nek mint nő. Ezek után (ha igazam van) szerintem elvárható lenne, hogy az SW fejének egy férfit raknak már csak azért is, mert (ezt gondolom mindenki beláthatja): a férfiak ha kicsit is, de némely dologban máshogy gondolkodnak mint a nők.

Nyilán lehet hogy Kathleen Kennedy a világ egyik legnagyobb SW fanja, de nekem inkább egy sötét-feminista pénzéhes karrierista producernek tűnik... És ez zavar inkább nem az, hogy Nő! Egy SW legyen garantáltan jó kezekben és ettől a személytől feláll a szőr a a hátamon...

2018. okt. 17. 08:54
 37/42 anonim ***** válasza:

"Miért van az, hogy minden egyes női karakter a filmben jó karakter és fontos státust tölt be? "

Phasma kapitány nem jó, és mégis nő.

Szerintem kicsit túlaggódod a témát, bár igaz, hogy feltűnően sok női karakter lett, és ami még vérlázítóbb, hogy nem kell őket megmenteni. Én is észrevettem, és nem zavar, csak pont lesz.rom.

Eddig meg minden egyes fontos SW karakter férfi volt. A nők meg nem sokat adtak hozzá a story-hoz, ez akkor sem zavart, most meg nem zavar a "feminizmus", mert nincs hatással a végkimenetre. Igen az is erőltetett, hogy kellett egy néger, meg egy ázsiai. Hogy érdekel-e? Hát nem!

Persze hogy minden bajotok van az új filmekkel, ha ilyen piti apróságra, mint a nemek harca rápörögtök.

Engem is zavar Rey Mary Sue-sága, Holdo viselkedése Poe-val, meg szimplán logikátlan, de nem ez teszi tönkre a filmet, a többi női karaktert meg el is felejtettem, volt más is? Szegény Rose nem sok vizet zavar, észre se vettem.

2018. okt. 17. 19:39
 38/42 Tislerics Máté ***** válasza:
62%

#37! Még jó hogy nem befolyásolta a végkimenetelt! Már az is túlzás volt, hogy ennyire érezhető volt Kathleen Kennedy hatása a filmre. Nem az a baj, hogy nők meg feketék meg ázsiaiak vannak a filmben. Ők színészek és emberek. Azt speciel észre sem vettem, hogy a rasszokat ilyen látványosan szétosztották a főszereplők között. Ami vérlázító, az a Lukasfilm fejének Kathleen Kennedy-nek az egyértelmű hatása. Ez a nő köztudottan egy elvakult férfigyűlölő feminista. Ami nem lenne baj, de hogy ezt a nézetét ráerőlteti egy filmre, na az már felháborító! Ez nem belemagyarázás! Az összes férfi karakter a filmben idióta, esetlen, gyarló, gyerekes, Míg az összes női karakter bölcs, megfontolt, érett, hősies, stb. Elhinném, hogy ez csak a dramaturgia miatt, vagy véletlen casting miatt ilyen, de Kathleen Kennedy nyilvánosan felvállalja hogy feminista. És nem jó értelemben. Ő nem az egyenlőségen hisz, hanem a női felsőbbrendűségben:

[link]

(A fekete pólós asszony. A felirat kb. magyarra: Az erő a nő......)

Miért kell felsőbbrendűnek gondolni a nőket és miért kell ezt látványosan (minden kétséget kizáróan) ráerőltetni egy űropera történetére...

Az állatvédő mivoltját is csak belegyömöszölte a történetbe a macska fejű lovakkal. Amiket ugye kínoznak, de a jók megmentenek. Értem én hogy PETA tagokkal van tele a stáb, de ez egy STAR WARS film, nem egy felület, amin lehet terjeszteni a nézeteit a készítőknek. Már volt fogatverseny a SW univerzumban erre az embernek kiszúrják a szemét egy lóversennyel???? Ennél durvább visszalépést el sem tudok képzelni most így hirtelen. Nincs fantázia, nincs kreativitás, csak propaganda és cukiság....

2018. okt. 18. 08:28
 39/42 Tislerics Máté ***** válasza:

,,Persze hogy minden bajotok van az új filmekkel, ha ilyen piti apróságra, mint a nemek harca rápörögtök."

Piti apróság???? na figyelj:

Vegyük sorba:

Finn: (egy lázadó) Aki lehetett volna egy vívódó ex-rohamosztagos aki hőssé válik, de gyáva dezertőrt csináltak belőle, akinek a főbb szerepe hogy Rose-nak tetszik és átveri egy csempész. Rose nélkül pedig esendő, inkompetens...

Poe: (egy pilóta) lehetett volna egy vagány pilóta menő beszólásokkal, de egy hősködő gyerekes, a NŐI vezetőkben nem bízó balek lett...

Kylo Ren: (egy eszköze Snoke-nak) továbbra is zavart, keresi a helyét mint egy kölök. Igen ezt már láttuk tőle... Most valami újat kellett volna mutatni de neeem maradjon csak sértődött fiúcska. Ráadásul aljas húzással megöli a főnökét...

Hux: (egy eszköze Snoke-nak)... hadjuk...

Snoke... öööööö no comment....

Luke: Zavart, makacs, sértődött, rongyos, ápolatlan, hóbortos, bizonytalan...

És most jön az ÉLES váltás:

Leia: Vezető pozícióban levő! hősies, aranyos, kedves, bölcs, előrelátó, erős, stb....

Lila hajú nő: Vezető pozícióban levő! hősies, aranyos, kedves, bölcs, előrelátó, erős, stb....

Rose: Fontos pozícióban levő! hősies, aranyos, kedves, erkölcsös, stb...

Phasma: Vezető pozícióban levő! erős, furfangos, előrelátó, stb...

Rose testvére: Fontos pozícióban levő! hősies, önfeláldozó, stb...

Rey: Főszereplő, kedves, aranyos, erős, hősies, stb...

Nem gondolom, hogy a karakterek tulajdonságai és a történetet nagyban befolyásoló hatásuk ,,piti apróság" lenne.... De te tudod....

Ez a film át lett írva a Lukasfilm elnökasszonya miatt és ez szerintem nem okés... Nagyon nem okéés. Szeretnék elvonatkoztatni, de egyszerűen annyira pofátlan az egész, hogy nem megy... irigylem azokat akik ezt figyelmen kívül tudják hagyni és nem kíváncsiak mi lett volna, ha nem erőltetik rá a filmre a női felsőbbrendűséget és az állatvédő propagandát... jó így nekik................

2018. okt. 18. 11:38
 40/42 anonim ***** válasza:
0%

"Poe: (egy pilóta) lehetett volna egy vagány pilóta menő beszólásokkal, de egy hősködő gyerekes, a NŐI vezetőkben nem bízó balek lett..."

És a film végére jellemfejlődésen megy keresztül, ahogy annak lennie kell.

"Kylo Ren: (egy eszköze Snoke-nak) továbbra is zavart, keresi a helyét mint egy kölök. Igen ezt már láttuk tőle... Most valami újat kellett volna mutatni de neeem maradjon csak sértődött fiúcska. Ráadásul aljas húzással megöli a főnökét..."

Egyik mondatod üti a másikat. Nem maradt sértődött fiúcska, ő lett a galaxis ura, ha nem tűnt volna fel. A jellemfejlődés nála is tapasztalható.

2018. okt. 18. 17:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!