Ha csak egyetlen dolgot kérdezhetnétek Rian Johnsontól, az Utolsó Jedik rendezőjétől, mi lenne az?
20-as! Pedig úgy néz ki, hogy nem volt konszenzus arról, hogy mi legyen a vége, eleve Johnsonnak, Abramsnek és a 9. részt eredetileg író és rendező Trevorrownak is más elképzelése volt a végjátékra. Csak Abrams nyugodt volt, ő levette a kezét az első rész után és átadta az ő vízióját Johnsonnak, amit ő egy elegáns mozdulattal kidobott.
Trevorrow-nak pedig kellett volna Snoke és Luke is, ez volt az egyik ok, ami miatt távozott, hogy nem akarta, hogy mindkét karakter meghaljon a 8. részben. Most megint visszakapta Abrams, aztán majd meglátjuk tud-e kezdeni vele valamit így.
Egyébként messze ez a legnagyobb baj, hogy nem írták meg előre mindhárom résznek az alapjait, ami működik egy rebootolt Star Treknél, hiszen ott sokkal kötetlenebben mozoghatsz, az nem működik egy elvileg egységes trilógiánál.
"Pedig úgy néz ki, hogy nem volt konszenzus arról, hogy mi legyen a vége"
Erről én is olvastam, csak nem hiszem el. Szerintem szándékos félrevezetés. Ilyen dilettáns, ratyi munkát nem végezhet senki egy filmnél, aminek ekkora elvárásokat támaszt a közönség. Ezt nem bírom elhinni!
Ti utálhatjátok nyugodtan az új filmeket, részben jogos, de én még várok. 2019-ben lehet majd benyalizom magam hozzátok. Most viszont hagyjatok hinni!
Szerintem volt egy alapsztori, és a határokon belül csűrik-csavarják a történetet. Az eredeti Star Warsban talán nem így volt, de az régen volt. Manapság nem így állnak neki egy trilógiának. Ez akkor szép volt, jó volt, de nem merik megismételni. Remélem!
Szerintem most biztosabbak voltak abban, hogy elkészítik a teljes zrilógiáz (plusz...) mint a "new hope" idején.
Márpedig ez az egyetlen kérdéses tényező, ami indokolhatná azt, hogy valamit nem terveznek be jó előre ekkora költségvetésű munkába.
És ne feldjük, hogy mindenért a producer a felelős. Ő kapja az oszkárt is ha....
J. J. A. meg sosem a logikus vagy jó filmjeiről volt híres. :(
"Igen és Mark Hamill is mondta, hogy milyen jó a film, miután megkérte rá a Disney, hogy ne szidja"
Egy kötelező olvasmány akkor neked: [link]
A "Miért?" kérdést már leírták. Esetleg a "Mit szívsz, öreg?" az még szóba jöhet.
Minden öt perces youtube feltöltésnél is egyszer agyf...t lehet kapni a látottaktól/hallottaktól. Ez a "nem tudjuk fedezni a vadászokat" most megint lecsapta a biztosítékot. Mégis, hogyan képzeljem ezt el? A midwayi csata ezek alapján úgy nézne ki a rendezők szerint, hogy az anyahajók egymás mellé manővereznek, egymást megcsáklyázzák, átugrálnak a tengerészek késsel a kezükben, és közben indítják el a repülőket, mert akkor már tudják őket fedezni??? Illetve, akkor már mi a péknek???A vadász/űrvadász lényege, hogy jóval az indító(és az ellenséges) hajó fegyvereinek hatósugarán kívül tevékenykedik, és így döntenek el vele csatákat, már hetven évvel ezelőtt is így volt... Bakker, olyan gagyi lett mindenféle fegyver, hogy a legjobb lenne döfő orrot szerelni a hajókra, és azzal öklelni egymást, mint az ókorban...Ja, megtették, bocs!(Ráadásul ugyanebben a galaxisban volt a mostani események előtt ötven évvel érintő képernyővel vezérelt harci robot, drón-vadászgép, olyan önjáró löveg-amivel űrhajókat lehetett elfűrészelni, genetikailag módosított szuperkatona (a waffen SS a kanyarba sincsen...),állig felfegyverzett harci siklók, irányított rakéták, illetve az eltelt ötven-hatvan év folyamatos háborús helyzetben telt el náluk. Mifelénk így jutottunk el a Stukától a lopakodóig meg a cirkáló rakétáig...Ezeknél mindenki csak elhülyült, és ezt minél nagyobb űrhajók építésével sem tudják kompenzálni...Hol van akkor még a kötelezően beleerőltetett pol korrekt sokszínűség, mert nem-nem, az nem hordoz elfogadásról szóló üzenetet, ha mondjuk egy twilek faszit egy zabrak lánnyal hozunk össze,(na ehhez képest a mi rasszaink eltérése az semmi...) esetleg lesz egy erőérzékeny droidunk, mert az Erő mindenkit áthathat, és ezt el kell fogadni.(Pedig egy szegény droid abban a galaxisban olyan hátrányos helyzetű, hogy még egy patkányból is hamarább csinálnának főszakácsot arrafelé...) Nem, mert ha ilyeneket látnak a filmet nézők, attól még "ferde szemű kis popódugónak fogják nézni az összes kínait, akik csak hamisított termékeket gyártanak..." vagy nem tudom, mi járt a fejekben.
Na, majd a IX. epizód után...Eddig mindig a záródarab volt a legjobb, na majd az! Legrosszabb esetben két percenként kapunk agyzsibbadást, illetve a porgok egyetlen értelmes lényként átveszik az uralmat a galaxis fölött:):)
26-os! Éppen erről beszélek, hogy miután a Disney megkérte, hogy ne kritizálja már nyilvánosan a filmet, meg amit a karakterével csinált Johnson, onnan kezdve adott ilyen interjúkat. Ahogy Abrams is ezért mondta, hogy ő is hú de megrendezte volna.
Ez egyszerű PR gyerekek. Miután kijött a TLJ és látták, hogy a film finoman szólva is megosztó lett a korábbi belső kritikusok, mint Hamill is meg lett kérve, hogy vegyen vissza.
De tény, hogy mielőtt a film körül beindult volna a netes rajongói kritika még Mark Hamill is ilyeneket mondott Luke-ra, hogy "Who is this guy?" "This is not my Luke Skywalker" aztán később, ez december végén volt, mikor a Disney-nél viszont látták, hogy nem pozitív a rajongói fogadtatás, és mindenki felhozza, hogy "még Mark Hamill is ezt gondolja" akkor ment a telefon mindenkinek, hogy kezdjék el dicsérni, hátha akkor az eddig elégedetlenkedők is megszeretik, ez oké volna a Disney szempontjából, csak a film ettől nem lett jobb.
28-as:
Te akkor nem olvastad el a cikket, max a címét... a cikk ugyanis rohadtul nem arról szól, hogy mi történt a TLJ premier után
2017. szeptember, Empire magazin:
„Luke sokat változott. Biztos vagyok benne, hogy a közönség éppúgy meg fog döbbenni, mint én, amikor olvastam Rian forgatókönyvét. Meglepett ahogyan Luke-ot látja — hogy kimond olyasmit, hogy a Jediknek el kell tűnniük —, és nem voltam biztos benne, hogy egyetértek ezzel. Mivel én ápolom a karaktert, hajlamos vagyok saját tulajdonomnak tekinteni, és bár magamtól más irányba mentem volna, minél inkább beleástam magam a munkába, annál inkább rájöttem, hogy nem nekem volt igazam.”
2017 novemberében:
„Luke sötétebb szituációban van. A Jedik végét kívánja. Higgyétek el, nekem ezt éppolyan megdöbbentő volt olvasni, mint nektek látni. Ez a film többet követel (a nézőtől), mélyebb, elgondolkodtatóbb, helyenként nagyon vicces is, de alighanem a kedvencem A Birodalom visszavág óta.”
2017. december 13:
„Elmondtam neki: abszolút nem értek egyet azzal, amit Luke-ról gondolsz” — meséli nevetve az interjúban. „Luke azt mondja, ideje, hogy a Jedik eltűnjenek. Micsoda?!” — színlel megdöbbenést Hamill. „Hogyan lehetséges ez? Mi történhetett ezzel az alakkal, hogy a világ legoptimistább fickójából egy megkeseredett, vén cinikussá vált?” — csigázza a nézőket a kérdésekkel, majd mindezt a film érdemeként emeli ki: „Szerintem jó, ha az embert kizökkentik a komfortzónájából. Mert ha egy újabb jóságos Jedi lennék, aki ifjú padawanokat oktat, ilyet láttunk már korábban. És senki sem csinálhatná jobban, mint Alec Guinness. Jobb, ha én meg sem próbálkozom vele” — teszi hozzá a rá jellemző szerénységgel, végül így összegez: „Ez már nem az eredeti trilógia Luke-ja, hanem egy új generáció Luke-ja.”
Ezek nem egy olyan ember szavai szerintem, akinek fejére koppintott a munkaadója.
Abrams pedig még jóval a forgatás előtt mondta azt, hogy megrendezné a filmet, mert tetszik a forgatókönyv.
Az egyeztetések meg nem csak annyiból álltak, hogy Johnson kérte Abramst, hogy Luke szerepeljen a végén. Ezt Daisy Ridley is elmondta, hogy rendszeresen találkoztak és egyeztettek. Arról már nem is beszélve, hogy Abrams a 8. rész executive producere, tehát bele kellett, hogy egyezzen a változtatásokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!