Miért utálják sokan a "művészfilmeket"?
Sokszor hallom, hogy vacak művészfilm, sznob marhaság, értelmetlen stb. estig lehetne sorolni miket írnak, mondanak az emberek, de valódi kritika érthetően megfogalmazva soha nem hangzik el. Szitok szóként használják.
Azok akik nem szeretik azoktól kérdem, mi az, hogy művészfilm?
Meg tudja ez valaki egyáltalán fogalmazni nekem?
Vagy ha valamit nem értek az már az és lehet szidni, hogy sz@r ahelyett, hogy próbálnám megérteni?
Félre értés ne essék, senkit nem akarok itt győzködni, hogy csak Tarkovszkijt nézzen ezentúl.
Egyszerűen meg akarom érteni, hogy mi ez az indulat az ún. művészfilmekkel szemben.

*Rövid vélemény, mert sietek*
A művészfilmek elsősorban az alkotó(k) akaratát érvényesítik és nem a film bevétele a fő szempont.
Szeretem a művészfilmeket, mert teljesen más szemszögből mutatják be a világot, vagy magát a filmművészetet. Nem azt mondom, hogy képes volnék naponta Tarr Béla filmet nézni, de sokkal szívesebben nézek Polanskitól, Ozontól, vagy Triertől, mint mondjuk egy új amerikai blockbustert (nem kategorizálom az amerikai filmeket, de javában ott van szó blockbusterekről).
Az ilyen alkotók megmutatnak egy-egy témát a saját szemszögükből és utána tudsz rajta gondolkozni. Engem ez szórakoztat. Így is túl keveset gondolkozunk, nem szeretem, ha még a filmek/könyvek is szájbarágósak, semmilyenek.
Mellékesen, nem hiszem, hogy unalmasak volnának. Csak légy befogadó, tudd beleképzelni magad a helyzetbe, vagy azonosulj a főszereplővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!