Miért ez a nagy utálat az Utolsó jedik felé?
Megnéztem a filmet, és hát annyira nem estem hasra tőle, de azért összességében nem volt rossz. Kaptunk már rosszabb Star Wars mozit is.
Ehhez képest a netes fórumokon azt látom, hogy sosem látott mértékű gyűlöletkampány megy a film ellen. De mégis miért?
Ha egyáltalán indokolt valaki az utálkozás mellett, az mindig annyi volt hogy kiemelte a film pár hibáját, majd mintha ezzel bármit is igazolt volna, kijelentette hogy Star Wars film csak 6 létezik és kész. Vagy valami hasonlót. De csak én érzem itt ezt az irrealitást? Nem hibátlan a film, akkor tagadjuk meg tőle a Star Wars címet! Ugyanezen az elven akkor nem is létezik Star Wars film.
Szóval most mégis mi az indok, hogy nem lehet csak simán felvállalni hogy nem tetszett, de egyenesen gyűlölni kell a filmet? Esetleg nem is a film a baja sokaknak, hanem a Disney-t divat utálni? Tényleg nem értem...
"1. Amikor Leia repül egyet, akkor egyszerűen beengedik az ajtón. Tehát nem hallottak még az űr kiszívó erejéről"
Jaj ne már. Ilyenekkel ne gyertek már a Star Wars kapcsán. Az megvan, hogy az űrben nem is terjed hang? Hogy hallhatjuk a robbanásokat? Tehát az összes rész logikátlan. Vagy, hogy a fénysebességnél gyorsabban repkednek ide-oda? Több szempontból is orbitális baromság. Ha végigmennénk az összes részen és minden olyan jelenetnél, ami ellentmond a fizika törvényeinek legurítanánk egy felest, rövid idő alatt a detoxban találnánk magunkat.
A Star Wars elsősorban fantasy. Akiket ezek a hülyeségek zavarnak egy ilyen filmben, azt csak sajnálni tudom.
Az előttem szólóval értek egyet. Van egy ismerősöm, aki azért nem szerette soha az SW-t, az eredeti szériát se, mert szerinte semmi valóság alapja. Órákig magyaráztam neki, hogy legyen már egy kis fantáziája és ne akadjon fenn minden részleten! Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem akarok senkit se megbántani, de a "szent és sérthetetlen" eredeti trilógiát is ízekre lehetne szedni, csak azt nem divat fikázni.
Félreértés ne essék, látom az új sorozat minden hibáját, de egy mese kapcsán (Igen, direkt neveztem így! Lucas-tól kezdve a színészeken keresztül, nincs aki másnak vallaná, ezt nem árt tudatosítani), szóval, egy mese kapcsán, ami eddig is szívesen lépett át itt-ott ilyen dolgokon, pont ne a vákuumon akadjunk már fenn...
Amúgy a kérdésre válaszolva, hogy "Mi ez a közfelháborodás?" Elmondom:
Mindenki a saját elvárásainak megfelelő filmet várt...(teóriák tömkelege)
Valamint röviden összegezve a dolgot, a nézők egy része megöregedett (vagy mondhatjuk felnőtt) és ezt maguk sem vették észre. (Nincs kedvem ezt most ennél jobban kifejteni.)
A film elsőre nekem se tetszett, de másodjára az első megrökönyödésemen túltéve magam, lejjebb téve az elvárásaimat, rá kellet jönnöm, hogy elég jó film, és elég jól bele illik az SW történetébe. Nem tökéletes. Egyértelműen lehetett volna jobb is, de voltak benne jó dolgok és mivel köztes rész, csak a 9. rész tükrében lehet majd igazán értékelni.
Őszintén szólva nekem jobban tetszett, mint a 7. rész, amit még mindig egy katasztrófának tartok, hiába volt agyon ajnározva, hogy "Fúúúú, micsoda fim! 30 éve erre vártunk" stb...
Nem irigylem Rian Johnson-t, sz.rból nem lehet várat építeni... Így is kénytelen a 8. rész gyakorlatilag itt-ott az előző részt magyarázni, hogy érthető legyen az, aminek már a 7-ben le kellett volna esnie...
Igazából, ami engem zavar a 8. részben, hogy nem értem, hogy nem látta a rendező, hogy egy-egy jelentet hülyén néz ki? Jó példa erre Leia "űrrepülése". Magával a dologgal igazából szerintem semmi baj, Leia-t megmenti az Erő, oké meg van véve, miért ne? Viszont egyszerűen nem néz ki jól, ahogy suhan. Szerintem kb. addig volt jó a jelenet, amíg megremegtek körülötte a jég kristályok vagy mik, (nem emlékszem pontosan mi volt) ott el kellett volna vágni a jelenetet és nem mutatni, ahogy repül. Listázni lehetne az ehhez hasonló jeleneteket, amik igazából szimplán csak nem néznek ki jól és ezért nem tetszik az embereknek.
A színészekkel kapcsolatosan egyetértek az előttem szólókkal. Mark Hamill és Adam Driver viszi a filmet. Az igazán nagy meglepetés nekem Driver volt, mert feltűnően sokkal jobb, mint az előző részben. A többiek is inkább kicsivel jobbak, mindenesetre nem rosszabbak.
folyt.
Amikor azt írom a hülyén kinéző jelenetek zavarnak, az úgy értendő többek közt. :) Mondom a film közel sem tökéletes, de korántsem akkora szemét, mint amilyennek beállítják egyesek.
Nem listázom neked a film összes hibáját, de a teljesség igénye nélkül, csak ami eszembe jutott:
-Nincsenek helyszínek...hol vannak a városok? Lehet ez egyeseknek nem fáj, de nekem igen.
-Ren lovagok hiánya...ok, hogy nem volt nekik idő, mert másra kellett, de így az életben nem lesznek rendesen bemutatva, ha csak nem kapnak külön filmet vagy könyvet... kár értük.
-Rose-Finn kapcsolata súlytalan...Állítólag akartak nekik mélyebb szerelmi szálat írni, de végül kivágták idő hiány miatt....Oké, értem én, hogy tök felesleges töltelék karakterek, de azért ha már egyszer benne vannak...
"Mi a baj a színészekkel? Mark Hamill jobb, mint bármikor."
Ez tök igaz, csak azt akartam kifejezni a megöregedettkel, hogy sokak így már nem szeretik.
Mert Luke nem olyan helyes, mint 21 évesen, Leila sem olyan szép mint 19. életévében.
Nekem ezzel semmi bajom, mert meg öregszik mindenki. És is, mások is. De ezt valaki nehezen fogja fel.
Mert már olvastam olyan kritikát, hogy azért nem szerette a filmet, mert nem volt olyan szereplő benne, aki kiemelkedően helyes.
Tudom, hogy még most is borzasztóan jó színész Mark Hamil, és Carrie Fischer is az volt, de ezt sokan már észre sem veszik.
"Ez tök igaz, csak azt akartam kifejezni a megöregedettkel, hogy sokak így már nem szeretik.
Mert Luke nem olyan helyes, mint 21 évesen, Leila sem olyan szép mint 19. életévében. "
Jó hát ezzel nem tudok mit kezdeni. Eltelt 40 év, mit vártak?:D Ez is jól mutatja, hogy mindenki mást keres a filmekben. Az alkotóknak nincs könnyű dolga, mindenkinek nem lehet megfelelni.
Amúgy meg szeretnék én olyan állapotban lenni 66 évesen, mint Mark Hamill.
Mondjuk szegény Carrie Fischer-t én pont nem tartom, olyan jó színésznőnek. Szerintem azon kevés színészek közé tartozott, akik jobbak magyar hanggal. Kovács Nóra kiváló szinkronhang!
"Mert Luke nem olyan helyes, mint 21 évesen"
Szerintem Hamill így szakállal, szőrösen sokkal helyesebb, mint 21 évesen babaarccal :DD
#34. vagyok. Szerintem ti is értitek, hogy hogyan gondoltam. Ez nem is az én véleményem, hanem amint írtam, ez egy kritika mástól.
De természetesen a korához pont jó úgy ahogy van.
A színészekkel nekem semmi bajom nem lenne, nem ők tehetnek róla hogy a karakterek alapjaiban szarok, súlytalanok
Story szintén nagyon bugyuta, párbeszédekről nem is beszélve
A látványon kívül konkrétan minden szar volt ebben a filmben, ez arra vezethető vissza hogy a célkorosztály a 12 éves kisgyerekek
"Felejtsd el a múltat, töröld el, ha muszáj, csak így válhatsz azzá akivé válnod kell."
"A remény olyan, mint a Nap: ha csak akkor hiszel benne, ha látod is, nem éled túl az éjszakát."
"A semmiből jöttél. Senki vagy....de nekem nem."<3 <3 <3
"Még sosem voltam ennyire egyedül.
Nem vagy egyedül.
ez rád is vonatkozik. Még nem késő." <3 <3 <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!