Miért ez a nagy utálat az Utolsó jedik felé?
Megnéztem a filmet, és hát annyira nem estem hasra tőle, de azért összességében nem volt rossz. Kaptunk már rosszabb Star Wars mozit is.
Ehhez képest a netes fórumokon azt látom, hogy sosem látott mértékű gyűlöletkampány megy a film ellen. De mégis miért?
Ha egyáltalán indokolt valaki az utálkozás mellett, az mindig annyi volt hogy kiemelte a film pár hibáját, majd mintha ezzel bármit is igazolt volna, kijelentette hogy Star Wars film csak 6 létezik és kész. Vagy valami hasonlót. De csak én érzem itt ezt az irrealitást? Nem hibátlan a film, akkor tagadjuk meg tőle a Star Wars címet! Ugyanezen az elven akkor nem is létezik Star Wars film.
Szóval most mégis mi az indok, hogy nem lehet csak simán felvállalni hogy nem tetszett, de egyenesen gyűlölni kell a filmet? Esetleg nem is a film a baja sokaknak, hanem a Disney-t divat utálni? Tényleg nem értem...
"Tele van logikai hülyeséggel a film"
Mondj egyet... nemrég néztem újra filmet, bennem is volt egy rakat kérdés, hogy mi és miért úgy történt, ahogy, mert nem tűnt logikusnak, de azt kell mondjam, hogy újranézésnél odafigyeltem a részletekre, és mindenre választ kaptam, amire akartam!
"Sok embernek nagyon tetszett, sok embernek meg nagyon nem, ennyi."
Csak egy hangos kisebbségnek nem tetszik a film... ha úgy lenne, hogy kb ugyanannyinak nem tetszett, mint amennyinek tetszett, akkor nem kapott volna a CinemaScore-tól "A" minősítést a film. Ők a moziból kijövő emberek véleménye alapján állítják fel az értékelést
Tele van logikai hülyeségekkel a film:
1. Amikor Leia repül egyet, akkor egyszerűen beengedik az ajtón. Tehát nem hallottak még az űr kiszívó erejéről
2.Luke csodálkozik, hogy hogyan találták meg őt a szigeten. Hát minek hagyott maga után térképet? Nem azért, hogy majd megtalálják őt?
3.Belemegy Holdo fénysebességgel a csillagrombolóba. Miért nem használt robotpilótát?
4. Bemennek Finnék a a csilagrombolóba álruhában. És Finn felvesz egy tiszti ruhát, amiben kilátszik az arca. Hát de könyörgöm, azt hitte nem ismernék fel? Az előző részben is simán felismerték, mikor az egyik rohamosztagos elővette a botját.
5. Amikor nekiütközik Rose Finnek a film végén. Hogyan tudta utolérni, ha Finn egyenesen ment feltehetőleg a leggyorsabb sebességgel, a csaj pedig a kerülő útján utoléri
1. A Star Wars-ban korábban sem mindig érvényesültek a mi világunk fizikai törvényei.
2. A térkép nem a Luke-hoz vezető utat mutatja, hanem az első Jedi templom helyét jelöli. Azt nem tudhatta Luke, hogy rájöttek, hogy ő a templomhoz menekült. A térképet továbbá nem Luke hagyta hátra, hanem Tekka találta meg.
3. A robotpilótába előre be kellett volna programozni a manővert, mert magától ilyen váratlan húzást nem hozna meg egy számítógép. Holdo nem tervelte ki előre az egészet, hanem rögtönzött.
4. Az ébredő Erőben Finnt egy olyan társa ismerte fel, akivel egy osztagban szolgált. A Supremacy-n több millió rohamosztagos dolgozott, igen kevés volt a valószínűsége, hogy olyan ismeri fel, akivel annyira közeli kapcsolatban volt, hogy emlékszik az arcára. Egyébként sem őt ismerték fel, hanem a fekete BB egység szúrta ki, hogy van egy másik BB egység a fekete doboz alatt. És amúgy meg, miért logikai hiba az, hogy adott esetben egy karakter hozhat rossz döntést? A való életben sem dönt mindenki mindig tökéletesen, mert senki sem tökéletes. Finn sem az.
5. Nos, erre csak annyit tudok mondani, hogy Rose gépe lehet jobb állapotban volt, és gyorsabb volt :D de ez legyen a legkevesebb baj :D
Rogue One-ban meg Vader simán kisétált oda, ahonnan a Tantive IV "kidokkolt" és nem szippantotta ki az űr.
A baljós árnyakban sem szippantja ki sehova a droidokat az űr, amikor menekülnek Amidaláék a Naboo-ról.
A Jedi visszatérben amikor egy A-szárnyú belecsapódik Executor hídjába, akkor sem szippant ki senkit sem az űr
A rogue one-ban valószínüleg lézer fal volt, aminek a segítségével nem szívja ki Darth vadert.
A szerviz droidokra biztos van magyarázat, hogy nem repülnek el az űrban. Gondolom olyan lábakkal rendelkeznek, amik odatapasztják őket.
A-wing nél pedig belecsapódik a a csillagrombolóba és a robbanásba mindenki meghal.
De a Klónok háborúja sorozatban is volt ilyen jelenet, hogy a klónoknak megfúrják a mentőkabinjukat és kirepülnek a világűrbe. (Nem nézem a sorozatot, mert nem szeretem, de ezt a jelenetet láttam.
Több Star Wars játékban is benne volt, hogy eltűnt a hajón a lézer fal és kirepültek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!