Palpatine vs. Snoke párbajban ki győzne? (Star Wars kérdés)
Igen, Serkis egy leszerződtetett színész, ez most kit érdekel? :'D
Snoke egyelőre annyi, amennyit mi tudunk róla. Könnyen lehet, hogy a 9. részre esetleg visszatér, és ott kiderül, hogy hatalmas ereje van. Jelenleg viszont annyi biztos, amennyit a filmekben esetleg hivatalosan kánon könyvekben tudunk róla (bár ilyenről nem tudok). Itt pedig mi most jelen időről beszélünk, tehát a JELENLEGI ismeretek alapján, Snoke egy gyenge huszadrangú körülbelül egy senki egy erősebb erőhasználóhoz képest (és ezalatt nem Kylot vagy Reyt értem).
Serkis pedig mondhat amit akar, amíg hivatalosan ennyit tudunk Snokeról, amennyit most, addig semmi köze nem lesz Sidioushoz erő terén, mivel Serkis szava sem kánon ugye.
Szóval körülbelül ha én azt mondom most, hogy a galaxis legerősebb erőhasználója Greedo, annak jelenleg ugyanannyi értelme és igazságtartalma van, mint annak, amit Serkis mondott (nem hiszem hogy túl érthetően fogalmaztam, de próbálkoztam :D)
Persze amint mondtam, könnyen lehet, hogy valójában Snokeból majd egy istent csinálnak, de még nem az.
Köszönöm a válaszokat, voltak benne jó meglátásaitok. kicsit továbbfűzném a gondolatmenetet, mert a 22-es írta hogy könnyen lehet hogy visszatér és igazából hatalmas az ereje: erre minden esély megvan. Hogy miért? 3 okot mondok, vessétek őket össze.
1. Az Ébredő Erő után Serkis azt nyilatkozta valamikor, hogy Snoke erősebb sith mint Sidious. Abban teljesen igazatok van hogy Serkis azt mond amit akar, és nem kánon a szava, ez szentigaz, de szerintem egy színésznek, aki ráadásul a karaktert alakítja, hihetünk ennyire, legalábbis nem tudom mi okunk lenne feltételezni hogy ekkorát kamuzzon, vagy hogy azt sem tudja mit beszél. Feltételezem annyira ő is tisztában van a Star Wars univerzummal, hogy tudja hogy Sidious mennyire volt erős, szóval hacsak nem hazudott ordas nagyot, akkor esélyes hogy Snokeban több van mint amit láttunk.
2. A Plagueis-teória. Ugye nagyon sokáig, konkrétan az Ébredő Erő bemutatójától az Utolsó Jedik bemutatójáig tartotta magát a teória, hogy Snoke igazából Plagueis újragondolt változata, új személyazonossággal. Konkrétan a "teljesen új karakter" után a második legvalószínűbb opció ez volt (a harmadik Mace Windu). Na mármost azt mindenki tudja hogy Plagues mennyire erős Sith volt az Erő tekintetében, konkrétan meg tudta menteni az embereket a halálból, életet tudott teremteni és látta a jövőt is. Simán lehet hogy Sidious csak azt hitte, hogy kinyírta ("Bizarr sors. Mindenkit meg tudott menteni, éppen csak önmagát nem."), de igazából csak a teste pusztult el. És akkor itt rá is fűznék a harmadik pontomra:
3. Snoke halálának (ha meghalt) időzítése és körülményei. Teljesen váratlan időpontban és módon halt meg, nem a második rész középső harmadában szokás elintézni egy trilógia főgonoszát, és főleg nem ilyen gyorsan, plusz ugye még harcolni sem láttuk. Meg aztán a mód: kettévágják fénykarddal. Darth Maul is túlélte, ő még zuhant is mellé jó sokat, pedig ő csak egy basic sith harcos volt. (Ne kezdjünk el most erről vitatkozni hogy ez hülyeség-e, meg hogy csak a rajzfilmben éli túl, kánon és punktum.) Teljesen életszerűtlen és bizarr volt egy ekkora hatalmas sötéterő-használót így kicsinálni, úgy hogy semmit nem tudtunk meg róla. Rohadtul bűzlik ez nekem, erős a gyanúm hogy ez valami színjáték volt, simán sanszos hogy itt csak egy test halt meg. Erre ráerősít az, hogy a film végén talán nem volt véletlen hogy Luke "odavetítette magát" Kylonak: ha ő meg tudta tenni, akkor egy (állítólag) Palpatine-nál is erősebb sithnek ez gyerekjáték. Simán lehet hogy Ren csak egy testet vágott ott ketté, és Snoke (aki lehet Plagueis) önmaga nem halt meg. Arra jó volt ez a rész, hogy egy nagy "WTF, nem erre számítottam" legyen a nézőknek, aztán két év múlva meg majd jön a meglepetés. Túl nagy misztikumot és legendáriumot kapott Snoke ahhoz hogy ennyivel el legyen intézve.
Persze az is lehet, hogy tévedek, és tényleg megdöglött, csupán töltelék figura volt, és a IX. rész Rey meg Kylo románcáról fog szólni, de ha így lesz az egy elég nagy elhibázott ziccer lesz a Disney részéről. Erről ti mit gondoltok?
Nos, jók a felvetéseid. Személy szerint, ha nekem kellett volna folytatni a történetet a 6. rész után, egész biztosan azon az úton indultam volna el, hogy Plagueis mégis életben van.
Az a durva, hogy ennyi idő után, még mindig továbbra sem cáfolta senki (a Lucasfilm részéről) a teóriát, miszerint Snoke valójában Plagueis.
Ebben a videóban nagyon jól össze van foglalva a dolog:
Szerintem is még mindig az a legvalószínűbb, hogy Snoke valójában Plagueis, igazából adná is magát, ha feltámadna, és ezzel adnának is egy nagy csavart a történetnek, bár az is igaz, hogy az eddigi 2 részben túl kevés figyelmet és szerepet kapott, hogy ilyen erős erőhasználó legyen, de vannak nagyon erős jelei, hogy ő Plagueis (jó a videó amit az előző küldött, pl az egyik legegyértelműbb jel, hogy Snoke zenéje kísértetiesen hasonlít a Plagueis zenéjére a Revenge of the sithből)
,, szerintem egy színésznek, aki ráadásul a karaktert alakítja, hihetünk ennyire, legalábbis nem tudom mi okunk lenne feltételezni hogy ekkorát kamuzzon, vagy hogy azt sem tudja mit beszél"
Nyilván tudja mit beszél, de valószínű (szerintem), hogy ezzel a célja a marketing, és direkt "füllent", hogy még nagyobb érdeklődést terjesszen a rajongókban, legalábbis millió ilyen és ehhez hasonló nyilatkozat van minden filmnél, az ébredő erőnél is voltak ilyenek, és 10 ilyenből általában 1-nek van bármilyen valóságalapja. Ezért mondom, hogy várjuk meg a 9. részt, és csak utána higgyünk neki.
.,, Teljesen váratlan időpontban és módon halt meg, nem a második rész középső harmadában szokás elintézni egy trilógia főgonoszát, és főleg nem ilyen gyorsan, plusz ugye még harcolni sem láttuk."
Ezzel egyetértek, de itt megint az a kérdés, amit az elején írtam, hogy mikor fog visszatérni? A trilógia utolsó része lesz ugye, szóval 2-2,5 óra alatt vissza kell térnie, és valószínűleg meg is kell halnia újra, neccesnek tűnik, főleg ha úgy gondoljuk, hogy ez magának a trilógiának a nagy csavarja, szóval ennek csak úgy van értelme, ha az egész film főszereplője lesz, és nagyok sok időt és szerepet kap majd a filmben, de emellett még kezdeni kell valamit Kyloval, Reyjel, akik az igazi főszereplői a szériának, Finnel, Poeval, Phasmával, akivel 2 rész alatt szintén nem kezdtek semmit.. Szóval rengeteg szál van, kérdés, hogy hogy fogják ezt megoldani. Ha meg visszatér majd a 120. perc körül, csak azért, hogy 20 perc múlva megint meghaljon, az teljesen értelmetlen és pazarlás lenne.. Nagyon nagy kérdés, hogy ezt hogy fogják megoldani.
Mindenesetre a legjobban ennek örülnék, meglátjuk, annyira sokat nem kell várni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!