Olvasva itt a sok negatív kommentet elbizonytalanodtam. Egyedül vagyok, aki úgy érezte, hogy az Utolsó jedik az egyik legjobb (ha nem a legjobb) SW film?
ma 19:31
minden szóval egyetértek
kérdező:
minek teszel fel olyan kérdést, ha eleve nem tetszenek a valaszok? én írtam. ez a két rész nem star wars, max egy űrhajós film. de a sorozatba nem illik. és valóban nem lehet olyan, mint darth veder, de hogy ennyire nevetseges figurat rakjanak bele egy sotet oldal vezerenek...
"minek teszel fel olyan kérdést, ha eleve nem tetszenek a valaszok?"
Arra számítottam hogy egy értelmes érvet is meg tud majd fogalmazni valaki, nem csak ez az agyatlan divatfikázás jön.
Ha szerinted az érv, hogy valakinek nem volt elég esze hogy felfogjon olyan nyilvánvaló tényeket, mint hogy az Ellenállás nem a Köztársaság, és igen, kevés hajója van, vagy hogy nem tudta értelmezni a kaszinós jelenet értelmét, az inkább a te hitelességedet dönti sírba egy véleménykérdésben.
Tény hogy nem volt hibátlan a film, de egyik sem az, mindegyik Star Wars filmben vannak gyermeteg poénok, és mindegyikben vannak logikátlanságok.
Vagyis ezek felrovása meg csak arra utal, hogy a válaszoló már a kérdést sem tudta értelmezni. Ugyanis ha egy széria egy részéről akarunk véleményt mondani, annyi esze már csak lehetne egy embernek, hogy a szóban forgó epizód specifikus pozitívumait/negatívumait említi, nem pedig olyan dolgokat amik a széria minden egyes epizódjában jelen vannak.
Szóval újra. Tudsz egyetlen értelmes érvet is mondani amellett, amiért ez a film ne lenne teljes jogú Star Wars film, vagy továbbra is csak birka módon belekötnél bármibe anélkül, hogy értelme is legyen annak, amit mondasz?
Kérdező, inkább te válaszolj egy kérdésre. Mi volt ebben a filmben, ami téged a Star Warsra emlékeztet?
1. Nem volt normális fénykard párbaj
2. Gagyi űrcsata jelenetek, ennél még a 4. részben is izgalmasabb volt, pedig ott nem volt ilyen technikai háttér
3. súlytalan karakterek (Poe Demeron szereplésének semmi értelme nem volt kb.), fölösleges jelenetek (a komplett kaszinós rész)
4. Nem volt semmi extra látvány, vagy bolygó (eddig minden részben volt valami, pl. Bespin, Tatuin, Coruscant, Kamino stb...ezek is hozzátartoznak az "univerzumhoz")
5. Komolytalan poénkodások (igen, a régi SW filmekben is volt, csak a mérték rohadtul nem mindegy)
6. Kaszinó bolygón öltönyös, kosztümös emberek. Érted. Európai ruha viselet egy Star Wars filmben, nagyon illúzió romboló
7. Snoke totál fölösleges szerepeltetése
8. Számtalan logikai bukfenc (pl. a hajó üldözése, miért nem lőtték le? Mi ez a "hatótávon" kívüli duma? Melyik részekben volt szó eddig hatótávról?).
9. Még mindig nincs tisztázva a galaxis "helyzete". Nem tudjuk mekkora az Első Rend, nem tudjuk hogy áll a köztársaság, stb. Azt sem tudjuk, hogy az egész hogy alakult ki.
10. Még sorolhatnám, de se időm, se energiám. Semmi baj nincs azzal, ha neked tetszett a film, de ez nem Star Wars. Ezt azért csinálták, hogy pénzt keressenek, sok pénzt.
Nekem vegyes gondolataim voltak a filmmel kapcsolatban.
Amikor kijöttem róla, azt gondoltam, hogy te jóóó ég, ezt nehéz volt végigülni. Miért? Nem vagyok rajongó, szóval engem a történet alapvetően nem zavart. Hanem a film ritmusa. Konkrétan nem volt ritmusa. Mintha összevissza váltanék sebességet az autómban.
Aztán itthon gondolkodtam kicsit rajta, s végül ki tudom azt mondani, hogy ez egy jó film. Merész, újat akar adni. És éppen ezek az újdonságok azok, amik kicsapjak a biztosítékot sok nézőnél. Mik ezek ? Nagyvonalakban:
Poénok: háááát... Na ez nekem sem jött be. Furcsa volt, hogy minden utcasarkon van egy poén. Ugyanakkor elfogadtam, hogy ez r. johnson stílusa. És igenis legyen egy rendezőnek stílusa. Ettől lesz felismerhető a munkája. Merész volt, bevállalta. Respektalom érte, bár nekem nem tetszett annyira.
Leia skywalk-ja: miért ne? Ha nem vagy nagy rajongó és nem olvastál el kismillió plusz történetet, akkor mi is Leia valójában? Egy erőérzékeny nő, aki nem akart nagyon mit kezdeni ezzel a tudományával. A filmekből pontosan nem derül ki, meddig mehet el az erő... Szóval az ötlet nem rossz. Nekem a kivitelezéssel volt egy kis bajom. Olyan... Kellemetlenül éreztem magam, bénának hatott a látvány, de az ötlet maga nekem oké volt.
Rey túl erős: az erő ki akar egyenlítődni. Ha túl nagy a sötét, ugyanannyi fény kell. Minthogy Luke kivonta magát a forgalomból, aa fény nem igazán volt képviseltetve. Ezért született meg Rey (ahogy ezt Snoke is megjósolta, de ő Luke-ra gondolt, aztán beismeri, hogy tévedett).
Rey senki: igen, igen, igen. Ez is a jó, és nagyon remélem, nem hozzák ki azt, hogy mégiscsak valaki fia borja. Az a könnyedség, amivel mutatott egy középső ujjat a nézőknek a script... Imádtam. És igen. Azt sugallja, hogy bárki, BÁRKI lehet "megváltó". A történetben neked kell két lábra állni, te vagy jelen, nem a szüleid, múltad, felmenőid. Ezt nehéz elfogadni, de igenis neked kell helytállni, neked kell magadat elhelyezni az életedben. Ezt jelenti, s ez egy csodálatos húzás volt. Az, hogy ekkora ereje van, S ezért muszáj valakinek lennie... Azért, mert ő ellenpontozza a sötétséget. Kylo sötétségét (minthogy Kyloban van fény is, ezért Reyben is van sötétség egy kevés). Egymást egészítik ki,.ezért van ekkora ereje.
Végre kimondták, hogy egy háborúban nincsenek jók és rosszak. (Kár, hogy a filmben ezt szembeköpték), de legalább felsejlett valami komplexebb gondolat, s nem csak a klasszikus jók a gonoszok ellen. Végre valaki relativizálta a star wars kérdéseit, beemelte a valóságot: azt, hogy a valóság semmiképp nem végletek tárháza.
Nem tisztázták, mi is most az első rend és a lázadók: ez valóban hiba. Nem tudom őket hova tenni. Pontosan miért is küzdünk? Nem igazán tudom, sőt... Fogalmam sincs. Ez egy nagyon nagy gyengepont.
Kylo Ren hiszis: és? Ilyen a temperamentuma. Adam Driver messze lejátszik mindenkit a színről amúgy... Majd nézzétek meg, még arra is van affinitasa, hogy óvatosan elrejtsen Harrison Fordos (Han Solo) gesztusokat -mutatvan, hogy ő az apja. Azt a szerepet, amit kapott, nagyon jól jatsza. És legyen hisztis. Miért kéne félelmetesnek tűnnie? Én egy vívódó embert látok, aki ugyan tudja a célját, csinálja is, de majd beleroppan. Épp a mentalitása miatt nem is tud Hux felé kerekedni... Szerintem ezzel nincs baj.
Kylo Ren nem jóképű/nem elég félelmetes arcú/fura arcú: erre nem tudok mit mondani... Akinek ez a baja, az nézzen körül magán. Emlékszem az ébredő erőben, amikor levette a maszkot... Meghökkentő volt. Furcsa volt. "Hát ez meg mi?" Gondoltam én. És éppen ez a furcsasága adja meg a karakterét. Mert Adam Driver arca nagyon is karakteres. Ez a kiakadás kb olyan, mintha én meg Rey hármas minikontyán akadnék ki (szerintem bénán néz ki. Az is béna, hogy halászgatyában rohangál, de könyörgöm... Ha most ez meghatározza a film befogadását valakinek, akkor az nem érti a filmet).
Kylo Ren pedig kimondta a film lényegét!!!!
Felejtsd el a múltat, öld meg, ha kell. Nem kellenek sithek, jedik; legyél önmagad. Ez a film is önmaga. És én ezért tisztelem, mert bátor volt. Anno a birodalom visszavágot is mindenki fikázta, mert nem azt hozta, amit vártak. Ez sem azt hozta. Nem mondom, hogy jó lett. De egyáltalán nem rossz, az ötletek pedig többségükben nagyon jók és mélyek. Felrázott, felrázta a star warst. Én pedig ennek örülök.
"Mi volt ebben a filmben, ami téged a Star Warsra emlékeztet?"
Ez elég fura kérdés. Nem tudok belőle olyan részletet kiemelni, ami ne emlékeztetett volna a Star Warsra.
Az előzménytrilógia letisztultsága helyett tökéletesen visszahozta az eredeti részek "piszkos" hangulatát, rengeteg új dologgal gazdagította az univerzumot, fegyverek, járművek, technológiák, új megvilágításba helyezte az Erőt, stb.
"Nem volt normális fénykard párbaj"
Hm, gondolom akkor a Zsivány egyestől is megtagadod a Star Wars megnevezést :D
Bocsi, nincs most annyi időm, hogy az összes "érvedet" szétszedjem, de ez még mindig csak gyerekes hiszti.
Vagy esetleg van komolyabb érved is annál, mint hogy "nem volt nagy űrcsata, akkor ez nem is Star Wars, beee..."?
Mi az, amitől ez a film ne lenne Star Wars? EZ a film!
"Rey senki: igen, igen, igen. Ez is a jó, és nagyon remélem, nem hozzák ki azt, hogy mégiscsak valaki fia borja. Az a könnyedség, amivel mutatott egy középső ujjat a nézőknek a script... Imádtam. És igen. Azt sugallja, hogy bárki, BÁRKI lehet "megváltó". "
A többivel, amit írtál, egyetértek, de ehhez még szeretnék hozzáfűzni valamit. Az tényleg egy ötletes és merész húzás lenne, ha kiderülne hogy Kylo nem hazudott Rey szüleiről, és nagyrészt hihetővé is válik mindaz amit Rey eddig elért. Egy dolgot kivéve. Lehet valakiben hatalmas a potenciál az Erőre, és lehet ettől jó harcos, tanulhat gyorsan. De hogy három próbálkozásból olyan technikákat tanuljon meg a semmiből (elme trükk), amiről legfeljebb legendákban hallott, hát. Ez azért necces. Szerintem.
" rengeteg új dologgal gazdagította az univerzumot, fegyverek, járművek, technológiák,"
Példák? Szerintem az égvilágon semmi újítás nem volt fegyver és technológia terén (a 3. halálcsillagot ne mond, mert az még koppintásnak is gyenge).
"Hm, gondolom akkor a Zsivány egyestől is megtagadod a Star Wars megnevezést :D "
A Zsivány Egyes egy konkrét történetet dolgoz fel, amiről eddig tudtunk, hogy volt, csak nem tudtuk miként történt. Egyébként még abban is több szerepe volt a fénykardnak kb. mint a VIII. részben, pedig ebben nem az erőhasználókon volt a hangsúly.
"Bocsi, nincs most annyi időm, hogy az összes "érvedet" szétszedjem, de ez még mindig csak gyerekes hiszti. "
Aha, értem. Eddig az volt a bajod, hogy nem "érvel senki". Most az a bajod, hogy nincs időd cáfolni az érveimet, amik egyébként is csak hisztik szerinted.
"Vagy esetleg van komolyabb érved is annál, mint hogy "nem volt nagy űrcsata, akkor ez nem is Star Wars, beee..."? "
Nem állítottam ilyet, hogy nem volt nagy űrcsata, azt állítottam, hogy gagyi volt. Jó lenne, ha arra reagálnál, amit írtam, és nem arra, amiket te képzelsz bele az írásomba.
Egyébként minek tetted fel a kérdés? Nem válaszokat vársz, hanem vergődsz itt. Ha tetszett, nézd, egész nap, hajrá. Egyébként a nézők nagy része szerint ratyi volt, ezt mutatja az 53%-os értékelés, az, hogy a fizetett kritikusok felsz@pták, az pont nem érdekel. Az összes komoly webes blogger, aki a témával foglalkozik, kritizálja, Mark Hamillnek sem tetszett (biztos ő is csak hisztizik).
Na kellemes sírást.
"Példák? Szerintem az égvilágon semmi újítás nem volt fegyver és technológia terén"
Na akkor újfent kiderült, hogy olyasvalaki kritizálja a filmet, aki kb fel sw fogja, mit látott.
Snoke testőrségének fegyverei rémlenek? 3 új típusú csillagromboló rémlik? Snoke cirkálója rémlik? Az Első rend ostromágyúja rémlik? Az új rohamosztagos fegyverek rémlenek? A hiperűrsebességű nyomkövetés rémlik? Esetleg az rémlik hogy ezt a technológiát már a Zsivány egyesben előrevetítették?
"A Zsivány Egyes egy konkrét történetet dolgoz fel, amiről eddig tudtunk, hogy volt, csak nem tudtuk miként történt"
És? Felsoroltál pár tételt, majd a végén kijelented, hogy tessék, ez nem Stat Wars film.
Márpedig rögtön az első tételed kapásból igaz az egyik leginkább közkedvelt filmre is. Azaz vagy baromságot írtál, vagy a Zsivány egyestől is próbáld megtagadni a Star Wars címet!
Hiába beszélsz mellé, ezzel nagyon látványos bakot lőttél.
"Aha, értem. Eddig az volt a bajod, hogy nem "érvel senki". Most az a bajod, hogy nincs időd cáfolni az érveimet, amik egyébként is csak hisztik szerinted. "
Bocsi, akkor mondjam úgy, hogy nem akarlak még látványosabban égetni, mennyire nem érv egyik "érved" sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!