Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Dokik című sorozatról mi a...

A Dokik című sorozatról mi a véleményetek? Nem idegesítő egy-két dolog benne?

Figyelt kérdés
Eléggé felemásak az érzéseim, hallottam róla nagyon jókat, elkezdtem nézni, és néhány rész megfogott, annyira vártam, h letöltsem és végre nézhessem elejétől, nos ahhoz képest mostanra kissé jegelem... A problémám vele az, h pld. azok a részek, amik nagyon megfogtak, azok ahol vegyítik, sőt már nem is csak vegyítik, hanem ilyen keserédes, nagyon erős drámai vonalat vesznek fel és a halál, az elválás témáját dolgozzák fel, pld. mint amikor az első évad környékén a Brendan Fraser karakteréről szól két rész, vagy az-az idős néni van, aki magától dönt a halál mellett, vagy az a lány, aki azt gondolja, h a halál után olyan az egész, mint egy Broadway darab. Ezek nagyszerű, érzelmes epizódok, megszakad rajtuk a szívem, és ilyenekből kéne még több, igazából minden részben tetszik, h azért valami tanulság mindig van a végén, tehát érdemes megnézni őket... de ami elképesztően zavar, ezek a túljátszott helyzetek, karakterek, viszonyok, meg egyáltalán az, h minden második szereplő olyan idegesítő, h a falra mászom tőlük. Komolyan Dr. Cox egy gyökér, rohadtul nem vicces, h örökké lányneveken szólítja JDt, meg ezek az mesterkélt, színpadias, tényleg a valóságtól totál elrugaszkodott kis monológjai, magánszámai, amikor ilyen erőltetetten próbál mindenkit leoltani. Meg egyáltalán nem tudom mit érezzek ezzel a karakterrel kapcsolatban, való életbe lehet beolvasnék neki és még aznap felmondanék JD helyébe, mert tényleg egy kiállhatatlan gyökér, 1x-2x van egy pillanata, amikor tesz vmi rendeset, talán néha mond vmi igazat, érvényeset is, de ettől nem fogom szeretni, talán ezt a "gonosz ember, aki a szíve mélyén jóságos" dolgot akarják vele hozni, de nincs arányban a kettő, meg egyáltalán nem hiszem el, h ő valóságos, az egész karakter túljátszott, értem, h fel kell nagyítani a dolgokat, de könyörgöm, ennyire? Nem kórházas sorozatnak szánták, de azért az már túlzás, h úgy

2017. szept. 23. 05:09
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
produkálják ott magukat egyesek, h azt érezni ez már köszönőviszonyban sincs a kórházzal. Ja, és Carla. Komolyan, ha ez a latino p***csa még egyszer Bambinak hívja JDt, én onnantól átugrálom az ő jeleneteit. Annyira rohadtul idegesítő, szükségtelen az amit ő képvisel a sorozatban. Egyszer kiállt magárt JD, és még a sorozat úgy adta elő, mintha ő hibázott volna ezzel. Ha engem vki ilyen b***zi módon hívna, egy sz***ros nővérként ráadásul, fél napon belül elküldeném a k***va anyjába, de komolyan :D.
2017. szept. 23. 05:10
 2/12 A kérdező kommentje:

A mindenes jelenetei is már gyakran humortalanok, túljátszottak, bár még az a kisebb, azért néha humorosra is kijönnek JDvel a magánszámaik, meg nem baj, h ez az elejétől ilyen visszatérő elem, bár én ezt is felülvizsgálnám egyszer, mert azért sokszor már sok. Kelso hasonló, talán annyira nem idegesítő, mint Cox, néha voltak vele eddig jó részek, jelenetek, de azért az ő tenyérbemászó stílusa is túl van játszva, de azért ő benne jobban tetszik a kettőség is, ahogy önző, ördögi, az elején meg még azt hinni, h normális. Bár a visszatérő feleltetései és hasonlók már néha sokak, meg úgy a pofája is néha. Akit legjobban utálok: az a k***va Dzsórden. Komolyan legszívesebben beleb***sz***nék a fejébe egy baltát, annyira utálom, pedig én nagyon nem vagyok agresszív, de ő gyilkolásra késztet. Nem a személye, sok r***hadék volt már filmvásznon, egyszerűen utálom, ha meglátom elmegy az életkedvem, és ez nem hiszem, h jó egy sorozatnál, úgy láttam sajnos a későbbi epizódokban is benne van, határozottan gondolokodok rajta, h itt a 2. évad végénél abba is hagyom. Coxal a valaha volt leggyökérebb páros a megjátszott, egymást izzadtságszagúan ledomináló, színpadias jeleneteiktől kivagyok, de úgy a "nagyon szexi" (blöh) Joradntől is, önmagába, ahogy forgatja a száját, hisztériázik, nyomja ezt a nem is tudom minek nevezzem, ilyen passzív agresszív verbális terrorját, tényleg addig ütném míg mozog. Viszont a karakterek terén is kissé ellentmondásosnak érzem, mert Elliot tök aranyos szerintem, én Turkot is bírom, JD is nagyon emberi, és abszolút azonosulható. Ilyen karakterek kellenének még, az ő sztorijukat szívesen követem. Mellékszereplőkből Bob is nagyon aranyos, remek karaktere van, Todd már megint idegesítő gyökér, de szerencsére keveset van, úgyhogy elbírom, amúgy annyira nem rossz a karaktere, csak megint túljátszott kissé.

Az-az érdekes, h ennyire még egy sorozatnál se voltak ilyen totál felemás érzéseim. Az egész sorozat nagyon vegyes, úgy érzem nagyon erős, szerethető, de közben néha azzal a lendülettel utálom, és idegesít. Talán azért lehet ez, mert maguk az alkotók se egy átlagosabb, talán kiszámíthatóbb, hétköznapibb szerkezetű, de ugyanakkor szerethető sorozatot akartak csinálni, mint ami megszokott, főleg a komédiáknál, hanem próbáltak sokkal beválallósabbak lenni, viszont ez nagyon gyakran visszaüt, valahol pont ez teszi kuriózummá a műfajon belül, máskor meg azt érzi az ember, h a kevesebb több lett volna. Mostanában elég sok szitkomot néztem, és pld. Jordan karakteréhez hasonló hatalmaskodó, másokat irányító és manipuláló emberek sokban vannak, sőt más műfajban is nagyon gyakori, h min. 1 szereplő előfordul, aki hasonló/sorozat.. mégis, rengeteget még imádok is ezek közül, vagy jónak tartom, és itt a probléma, Jordantől a falra mászok, és nem érzem erősnek a karakterét, nem érzem, h engem annyira érintenének az ilyen személyiségek, h betalálna. De nem is a karakter elképzelésével, hanem a túljátszásával, túlpörgetésével van a fő probléma.

2017. szept. 23. 05:11
 3/12 A kérdező kommentje:
Bocs, h több részletbe küldtem, de ez a kur>ä trágárság szűrő nem tudtam hol kötött bele.
2017. szept. 23. 05:12
 4/12 A kérdező kommentje:
*nem Bob, az a mellékszereplő, akire mondtam, h tök aranyos, hanem Ted, kevertem Kelsoval, ő bob :D
2017. szept. 23. 05:17
 5/12 Bihar Valatonon ***** válasza:
80%
Ez egy vígjáték sorozat így szerintem csak túlvariálod :D
2017. szept. 23. 06:24
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Igen, ez egy sitcom. Vannak kórházas sorozatok bőven, válogass azok közül, ha bőgni akarsz.
2017. szept. 23. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:

Igazából nincs gondom vele, ha a tévében épp ez megy, megnézem, de annyira azért nem nagy kedvencem, hogy magamtól leüljek, és végignézzek pár epizódot. Nem is vagyok az a nagy "vígjáték néző" típus.

A kórházi dráma-sorozatokat, amik sokszor komolyabb témákat dolgoznak fel, viszont imádom. Ilyen pl. a Chicago Med, a The Night Shift, a Code Black és az ER. Én ezeket nézem/néztem, és mindenképpen csak ajánlani tudom. :)

2017. szept. 23. 12:54
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem értitek amit mondok. A Dokiknak ez a legnagyobb erőssége, h egyszerre kombinálja a drámát, a vígjátékot, sőt a szürrealista, fiktív, valóságtól elrugaszkodott jeleneteket, képeket, a kegyetlen, rideg valóssággal. Ez nagyon erős is benne. Nem szeretnék drámai sorozatot nézni, főleg nem kórházasat, mert ahogy a Dokikban sem ez a lényeg, úgy engem sem ez érdekel. Én azt mondom, h néhány szempontból nagyon erős, bevállalós, viszont ez gyakran visszaüt.

Rajongói véleményeket vártam volna, h mondjuk ti, h viszonyultok Carlahoz, Joradenhez, Dr Coxhoz, nem azt, h szerintetek túlkombinálom, meg ne sitcomot nézzek, mert ha nem tetszik, h gondolkozok rajta, akkor ne szálljatok bele. A szitkomokat pedig szeretem és ezt is ezért ültem le megnézni, mert a tvben látott néhány perc alapján (a Brendan Fraseres részt már régebben láttam), és a kiritkák alapján érdemes, nagyot vártam tőle, néha hozza is a nagyot, de ugyanakkor bizonyos tekintetben nagyon túl van tolva, már-már viszolyogtató.

Nem bőgni akarok, hanem szeretem a Dokikban azt az oldalt, ahol mondanivaló, tanulság, életszagú helyzetek és történetek vannak. Nem csak ezt, mondom, végülis minden részt érdemes volt megnézni. Csak néha olyan ingereket tud kiváltani belőlem ellenkező irányba, h már komolyan elgondolkodtam, h ne nézzem, néha nincs kedvem épp ezért leülni elé, mert unom, ahogy Doctor Cox befut, azt mondja "hé figyeljen suzanne" és előad egy félperces magánszámot. Ha esetleg adna valaki rá egy magyarázatot ez miért jó, talán át tudnám érezni. Először még nem vettem figyelembe, gondoltam majd ráérzek az ízére, de ez csak hellyel-közzel sikerült, az említett karakterek, főleg ez a hármas, élen az egyre többet szereplő Jordannel, rohadtul irritál.

2017. szept. 23. 22:00
 9/12 A kérdező kommentje:

Amúgy pont a Dokikat nagyon buta dolog leegyszerűsíteni, h ez egy sitcom, mert amellett, h persze az, nem egy Big Bang Theory vagy Friends, messze nem a szokásos stílusjegyeket hozza és nem az a problémám vele, h próbál vicces lenni.

És lehet nem volt világos, de én emellett is szeretem a Dokikat, csak nem tudom eldönteni, h mennyire. Néha úgy érzem, h all time az egyik legjobb amit eddig láttam, néha úgy érzem, h de idegesítő, persze ettől nem lesz szar, de mondjuk egy Middlet simán elé helyeznék, néha úgy érzem. Szóval elég ambivalensek az érzéseim.

2017. szept. 23. 22:06
 10/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk az említett Middle, sokkal kevesebbet vállal be, ettől sokkal szerethetőbb, a karakterek kidolgozása kevésbé éles, többértelmű és ellentmondásos persze ennek hátránya, h kevésbé összetettek, kevesebbet lehet rajtuk vitatkozni, és elemezni, de nincs meg benne a kockázat, h nagyon idegesítsen egy-egy karakter. Itt tényleg sokkal direktebbek a karakterábrázolások, nem igazán követik az eddigi sablonokat, és ez is pozitív pont. De a fő baj nem is ezzel, hanem a párbeszédekkel, a jelenetek szerkezetével van nálam. Szerethető karakterekkel bármi elmegy, ilyen markáns és érzelmileg felkavaró karakterekkel viszont sokkal fontosabb, h hogyan adagolják a dolgokat, a Dokikban pont talán ezt érzem a legjobban elcs**szettnek, de megygyőzhető vagyok az ellenkezőjéről. Itt nem, h figyelnének rá, hanem a képedbe nyomják sokadjára is ugyanazokat a gyökereket, ugyanazokkal a bicskanyitogató gyökérkedéseikkel. Az is érdekelne, h valaki tud-e ezen nevetni? Mert én sok Coxos leoltást már nem tartok igazán viccesnek. Nagyon ízlés kérdése ebben a sorozatban, h még mit vesz be a gyomrod és mit már nem. De én sose hittem abban, h nekem ki kell nyilatkoztatnom, h ez nem az én kenyerem és kész, pont ezért kezdtem nyitni a Dokik-felé sok tekintetben nagyon is tetszik, talán ha valaki írna valami értelmeset akkor meggyőzhető lennék arról is, h ebben mi a jó, és egyszer ez a vonala is tetszene.
2017. szept. 23. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!