Szerintetek ki az Éjkirály?
Eddig úgy voltam egy független szál. De ahogy lovagolt Viserion hátán mikor elporlasztották a Falat eszembe jutott, higy mi van, ha valami Targaryen? Mondjuk az őrült királ?
Bár nem nagyon volt erre sehol utalás...
Nem olvastam a könyveket, csak az elsőt. Azt hiszem itt az ideje neki futni újra.
A filmek és a látott gesztusok alapján:
Szerintem valamelyik halottnak hitt Targaryen, aki így akarja visszafoglalni a Vastrónt. A gyermekek megteremtették anno, saját védelmük érdekében, azonban felülkerekedett rajtuk, saját bosszúja lett főbb célja, vissza szerezni azt, amit elbitoroltak tőlük. Máskülönben igazából nem értem miért ez a nagy harciszellem. Világos, hogy élelemre nincs szükség a tél átvészelésére.
Illetve látszik az Éjkirályon, mikor Jonnal áll szemben, hogy lát benne valamit. Hogy potenciális harcost a seregbe, vagy esetleg "rokont" az más kérdés.
Na de persze, ha sikerül megszerezni a könyveket és elolvasni, akkor lehet egész más magyarázatot adnék, de így ezt látom logikusnak.
A Másokról a könyvek alapján szinte semmit nem tudunk. Annyi a tuti, hogy 8000 éve volt a Hosszú Éjszaka, mikor lejöttek Északról hódítani, de jött Azor Ahai/Az Utolsó Hős/Hyrkoon a Hős és egy suhintással véget vetett az egésznek. Majd ez után a Gyermekek és az Elsők felépítették a Falat és létrejött az Éjjeli Őrség.
Na, innentől minden csak legenda szintjén állja meg a helyét Öreg Nan dajkameséiből. Eszerint az Őrség 13. parancsnoka egyszer letekintett a Fal tetejéről és meglátott egy hófehér bőrű, vakítóan kék szemű nőt (99% hogy egy Mást). Utána ment, megdugta, a nő meg valahogy megbabonázta, mire a parancsnok kikiáltotta magát az Éj Királyának - vagyis rosszul van lefordítva a sorozatban - és jó sok évig uralkodott az Éjvárban, az akkori főhadiszálláson. Az Őrség többi tagja hozzá hasonlóan be lett kábítózva. Aztán erre ráuntak a "többiek" és a Starkok összefogtak a Falon Túli Királlyal, Joramunnal és együtt legyőzték, majd mikor a csata után megtudták, hogy a parancsnok nem részletezett, de nagyon durva áldozatokat mutatott be a Másoknak, a konkrét létezését is kitörölték mindenhonnan, így nem maradhatott fent a neve, viszont a legvalószínűbb, hogy egy Stark volt, mégpedig annak a Starknak a fattyú testvére, aki később legyőzte. Ez alapján, ha valóban a Gyermekek teremtették a Másokat - a könyvekben erről nincs szó - akkor az Éj Királya nem vett részt az Azor Ahai-féle Hosszú Éjszakában, és csak később csatlakozott hozzájuk.
Szóval az 100%, hogy nem Targaryen és lehet, hogy ki sem fog derülni a konkrét személye. Az én elméletem szerint a Marty McFly-t játszó Bran az, de ez messzire vezet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!