Mit gondoltok a Trónok harca 7. évadáról eddig?
Most néztem meg a 4. epizódot. Azt kell mondjam, irritálóan elszúrták ezt a sorozatot!
Indult egy fordulatos, eredeti, látványos, magával ragadó történetként. Most meg egy elamerikaiasodott, liberális és feminista beütésű hulladék lett, ráadásul olyan logikai képtelenségek történnek benne, hogy már fogom a fejem. Hogy lehetett ebből az eredetileg kiváló sorozatból egy ilyen kommersz szemét?
Kíváncsi vagyok a véleményekre, más hogyan látja a kérdést!
Szar.
- elcseszett személyiségek (pl. Daenerys arrogáns lett, Tyrion hirtelen mindent elszúr, a Lannisterek pedig nagyon okosak lettek - kíváncsi vagyok, ki Dragonstone árulója)
- nem tetszik, hogy semmi nem történik, aztán meg minden egyszerre
- a Starkok hipp-hopp megjelennek Winterfellben
- a White Walkerek már mikor elindultak a Falhoz, de az a szál úgy függőben maradt
- már két rész óta szenvednek (Daen és Jon) egymással, vagy lépjen le Jon, vagy találjanak megoldást, mert ez már irritáló
- Kisujj csak van, de ennyi, azt sem tudjuk mi a célja (persze Sansa megdugásán kívül)
- összecsapott az egész, 10 résszel a vége előtt igencsak luxus semmirevaló párbeszédekre pazarolni egy-egy epizódot,inkább történjenek a dolgok benne
Egyébként persze, hogy fos, mert ahogyan Martinnak fogalma sincs, mit akar a GoT-tal (könyv), úgy a sorozat készítőinek sincs a saját dolgukról. Kaptak egy befejezést, és magukra lettek hagyva, oldják meg a szálak összehozását és normális elvarrását.
Nagyjából én is így gondolom, kérdező.
Érthető, hogy a könyvek túl tartalmasak és ha mindent megakartak volna filmesíteni, akkor még kb. a 2. könyvnél tartanának és a legtöbb sorozatnéző már elvesztette volna a fonalat, ezért le kellett egyszerűsíteni és rövidíteni a történetet. Ez az 1. és 2. évadok esetében még mondhatni jól sikerült, esetleg még a 3-nál is. Aztán beindult a lavina és egyre érezhetőbben lett egy kalap szar.
Minél több évad készül(t), annál nagyobb mértékben tértek/térnek el a könyvektől, illetve sok jó jelenetet, történetet, látomást stb. hagynak ki azért, hogy az HBO szemetét tegyék bele helyette, ilyen pl. a teljes dorne-i történetszál, amit teljesen kicseréltek és ennek köszönhetően kaptunk egy végletekig szar árulást/leszámolást a Martellek között a Sand snakes/Homok kígyók eszméletlenül szar jelenteivel. De a sok ilyen közül a pl. a "kedvencem" a Theon megszöktetésére tett kísérlet, ahol Yara (könyvben eredetileg Asha) a társaival csónakokkal hajózik fel a Dreadfortba/Rémvárba (ami azért is szép, mert ez a történet földrajzi adottságai miatt nem igazán működhetett volna) és könnyedén behatolnak az erődítménybe. Abba az erődítménybe, ami eredetileg a könyvben úgy van bemutatva, hogy egy maréknyi ember is megtudja védeni egy hadsereg ellen... Majd megtalálják Theont, gondolkodás nélkül nekimennek Ramsaynek és embereinek, de mikor a kutyákat szabadon engedi Ramsayt, akkor mind berosálnak és elfutnak. Elfutnak... az erődből, ahol riadó van és rohangálnak a katonák, de Yara és társai minden gond nélkül kifutnak és elhajóznak... Szánalom.
Hogy a 7. évadból is említsek valami szépet... Highgarden/Égikert: kaptunk belőle egy, a távolból szinte semmit se mutató valami elmosódott vár-szerűséget. Ebből is látszik, hogy az HBO már arra se vette a fáradtságot, hogy rendesen készítsenek egy várat, amit egy pár pillanatig megmutatnak. Vagy, hogy Dany a halálba küldött egy csomó Dothrakit, ahelyett, hogy egymaga a sárkányával felégette volna a teljes ellenséges haderőt. Ugyanilyen unalmas szar, hogy Dany minden második mondata a "Bend the knee", illetve az is bántja a fülem, hogy a mai világra jellemző kifejezések vannak benne, mondatok vannak benne, vagy olyan okosságok, mint pl. Bronn, aki beszarik a röhögéstől mikor meghallja Dickon Tarly nevét...
"Bronn, aki beszarik a röhögéstől mikor meghallja Dickon Tarly nevét..."
Mér', szerintem az jó volt.
A vulgariatssal nincs gond, a karaktert jellemzi, nem a sorozatot. Cerseinek szeme sem rebbent volna.
Viszont a modern kifejezések nekem is feltűntek es valóban zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!