Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért ilyen negatív a Star...

Miért ilyen negatív a Star Wars: Baljós Árnyak megítélése?

Figyelt kérdés
Miért állnak hozzá ennyire negatívan az emberek? Pedig semmi baj nem volt azzal a filmmel, én pl. imádtam.

2017. márc. 7. 20:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

Mert retardáltak? :D

Csak a harc meg a harc. De más nem érdekli ezeket.

2017. márc. 9. 03:18
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

"- CGI (nyilván kell egy ilyen filmbe számítógépes animáció, de itt nem kicsit vitték túlzásba, aminek a vége az lett, hogy a környezet, a lények, az egész világ túl mű, túl "steril", nem életszerű) "

ez úgy ahogy van rosszul tudod... nézz utána, teli voltak kellékekkel.

2017. márc. 9. 03:19
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Túlzásba vitték a CGI-t ez tény. Egy szék sem volt benne igazi.
2017. márc. 9. 16:12
 14/17 anonim ***** válasza:
93%

"Sehol nem állítottam hogy az eredeti trilógia hibátlan lenne. De a kérdésben a Bajlós árnyak hibáiról volt szó, akkor nyilván nem a Jedi visszatér logikátlanságait fogom ecsetelni."

Én sehol nem állítottam, hogy te ezt állítottad :) Te azt állítottad, hogy "a rajongók nagy része a haját tépi ilyen borzalom láttán". De ez nem igaz. Leírtam, hogy ez az állítás kikre igaz ;)

CGI-vel kapcsolatos megjegyzésem pedig arra vonatkozik, hogy nem értem a fikázók logikáját. Sok a cgi az előzménytrilógiában? Igen! Sok a cgi (sőt, több) az ep7-ben és a RO-ban? Persze! De miközben az előzményeknél ezt hibának könyvelik el, az utóbbiaknál le sem szarják! Hol ebben a logika és a következetesség?

Egyébként ez az állítás, miszerint: "CGI (nyilván kell egy ilyen filmbe számítógépes animáció, de itt nem kicsit vitték túlzásba, aminek a vége az lett, hogy a környezet, a lények, az egész világ túl mű, túl "steril", nem életszerű)", ez még mindig nem igaz, sőt egyenesen hülyeség!

[link]

[link]

Hozzak még képeket? Van bőven :)

"Ha a Star Wars univerzumot nézzük, akkor jogos amit mondasz. De ha a filmeket, akkor erről szó sincs."

Akkor azt javaslom nézd újra! Igaz, hogy ez a vonal a TCW-ben lett igazán kibontva, de tökéletesen megáll a lábán azokból az infókból is, amiket a filmben megtudunk erről. A játékidő pedig kevés volt ahhoz, hogy ezt kibontsák a filmekben.

"Hiszen a film alapján bárki benyújthat bizalmatlansági indítványt aki nem ért egyet a főkancellár valamely döntésével, és minthogy azonnal le is váltották, egyértelmű hogy Valorum nem volt egy népszerű ember."

A magyar politikában is bárki nyújthat be népszavazási kezdeményezést, mégse jut el minden kérdés odáig, hogy tényleg szavazás legyen belőle (most tekintsünk el attól, hogy a kormány mindig beszari módon visszakozik). Ez ugyanígy megy ott is... nem lehet bármiféle pitiáner üggyel főkancellárt buktatni!

A felsorolt "bizonyítékok" pedig nem eléggé bizonyítóerejűek, simán lehet akár politikai színjáték is az egész. Az egyetlen ami tényleg az, az a felvétel arról, hogy kilövik a droidjaikat... De egyrészt az is lehet hamisított, és az is lehet, hogy a hajó úgy megsérült miközben lőttek rá, hogy memóriaegység is sérült, és már nem játszható le a felvétel. Ez olyan piti dolog, amit nem érdemes hibának elkönyvelni, mert kimagyarázható.

"De az új kancellár beiktatása csak plusz időveszteség, és ugyanúgy nem történt semmi, ezért is indult vissza a királynő maga. Tehát ennek sem volt értelme."

Amidala szempontjából ez valóban így van, de Palpatine-éból korántsem, és ő volt az, aki felvetette, hogy indítványt nyújtsanak be, ő sugallta azt Amidalának. Azért hogy Valorum bukásával ő lehessen a kancellár!

"Túlzásba vitték a CGI-t ez tény. Egy szék sem volt benne igazi."

Ez pedig nem tény, hanem ostoba hazugság! Ahogy azt már fentebb is kifejtettem

2017. márc. 9. 17:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Én sehol nem állítottam, hogy te ezt állítottad :) Te azt állítottad, hogy "a rajongók nagy része a haját tépi ilyen borzalom láttán". De ez nem igaz. Leírtam, hogy ez az állítás kikre igaz ;)"

Na de rám sem igaz, amit leírtál, mégis igaz amit én írtam.

"ez még mindig nem igaz, sőt egyenesen hülyeség!"

Már miért lenne hülyeség? Nem azt írtam, hogy csak azt használtak, hanem hogy túl sokat használtak, és ez sajnos eléggé látszik is.

"Akkor azt javaslom nézd újra! Igaz, hogy ez a vonal a TCW-ben lett igazán kibontva, de tökéletesen megáll a lábán azokból az infókból is, amiket a filmben megtudunk erről. A játékidő pedig kevés volt ahhoz, hogy ezt kibontsák a filmekben."

Igen, ezzel van nekem is bajom, hogy erre nem jutott már idő a filmekben. Ott abszolút semmi kifejtést nem kapott az egész, csak annyit hallottunk hogy a szelleme néha mond valamit a háttérben. De semmi magyarázatot nem fűztek hozzá.

Már csak ebből a szempontból is még feleslegesebbnek tartom a Bajlós árnyak létezését. Abszolút kihagyhatták volna az egész kereskedelmi konfliktust, és kezdhették volna a Klónok támadása sztorival, majd mondjuk két részre bontják a háborút lett volna idő rendesen kidolgozni minden szereplőt (lásd pl Grievous), a teljes Baljós árnyak sztorit pedig elintézhették volna néhány visszaemlékezős jelenettel Anakin megtalálásáról és Palpatine főkancellárrá választásáról.

"A magyar politikában is bárki nyújthat be népszavazási kezdeményezést, mégse jut el minden kérdés odáig, hogy tényleg szavazás legyen belőle (most tekintsünk el attól, hogy a kormány mindig beszari módon visszakozik). Ez ugyanígy megy ott is... nem lehet bármiféle pitiáner üggyel főkancellárt buktatni!"

Pedig a filmben annyit láttunk, hogy egy pitiáner ügy kapcsán (küldjenek-e vizsgálóbizottságot vagy lépjenek azonnal) benyújtottak egy bizalmatlansági indítványt, és Valorum már bukott is.

"Amidala szempontjából ez valóban így van, de Palpatine-éból korántsem, és ő volt az, aki felvetette, hogy indítványt nyújtsanak be, ő sugallta azt Amidalának. Azért hogy Valorum bukásával ő lehessen a kancellár!"

Persze, de pont erre próbálok kilyukadni, hogy Palpatine szempontjából ez az apró kis mozzanat volt jelentős, semmi más. Minden egyéb gyakorlatilag felesleges túlbonyolítás.

2017. márc. 9. 20:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Nos én is nagyon imádtam gyerekként, és most is szeretem, de objektíven nézve tényleg nem jó film. Bár én sokkal gyengébbnek tartom a Klónok támadását, abban még rendes fénykardharc sincs.
2017. márc. 10. 07:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

plagues dolgozta ki a naboo állkonfliktust kb 10 év alatt,nem sidous.

de persze ezt már csak utólag a könyvekből tudjuk és valóban ez volt az első lépés,vagyis fontos a történet szempontjából.

ami hiba esetleg,hogy a gungenek infantilis félkegyelműeknek voltak ábrázolva,akik valóban inkább ellenszenvesek voltak,nem szimpatikusak e miatt.

a droidok,akik lehettek volna terminátorosabbak és valódi fenyegetést hordozóak szintén túlzásba vitték a viccet.

és hogy egy ennyire jó karaktert mint darth maul kiírtak.

ezt leszámítva jó film.

2017. márc. 10. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!