Melyik lehet ez a régi sci-fi?
Kábé 20 éve vagy még régebben láttam a tévében, de annyira emlékszem rá, hogy azóta is rendszeresen bevillannak belőle a történések, hangulatok. Lebilincselőnek találtam, szeretném megnézni újra.
Ennyire emlékszem: egy másik bolygón játszódik a film, kisgyerekek nagy talán nagyobbak, de gyerekek a szereplői. A bolygón állandóan esik az eső, sose süt a nap, ezért mindenkinek ilyen szoláriumszerű fénykezelésre kell járni mindennap. A gyerekek nagyon szigorú szabályok között, egyhangúságban, örömtelenül élnek. Egyik nap egy kislány épp büntetésben van, bezárták egy szobába, egy szürke, disztelen, berendezés nélküli cellába. Ekkor kisüt a nap, ami sok-sok évente egyszer történik csak meg ezen a bolygón, és mindössze néhány percig tart. A kislány viszont nem jöhet ki a büntetésből. Egy vékony fénynyaláb szűrődik csak be az ablakon, ebben fürdeti gyönyörködve és szomorúan a kezét.
Kíváncsi vagyok arra is, mennyi ebből az agyam gyártotta emlék és mennyi igazán a film.
3 részletben fenn van youtube-on:
1. https://www.youtube.com/watch?v=-QWmahMdeGU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!