Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok harca vagy Walking Dead?

Trónok harca vagy Walking Dead?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a jobb sorozat? Mindekettőt láttam és nem tudok dönteni közöttük.

2016. dec. 19. 21:27
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Aha, úgy látszik... Amúgy az akciófilmek tényleg sokkal érdekesebbek. Végül is nem mindegy, hogy az embereket egyszerűen kivégzik, vagy egy 300 km/h-s, lövöldözéses kocsikázás során halnak meg.
2017. jan. 15. 12:41
 22/24 anonim ***** válasza:
89%

17:

Én is szeretem a Star Wars-ot. És tudom hogy az egy mese. Egy rohadt jó mese. Nem abban mese, hogy űrhajók vannak, lézerek, stb. Abban mese, ahogyan viselkednek a főszereplők és ahogyan éreznek, ahogy alakítják az életüket és ahogyan meg vannak jelenítve a jók és rosszak.

Újra ezt mondom: Valami attól mese és nem mese általában, illetve az én szememben annál jobban nő az igényessége, hogy az emberi kapcsolatok, érzelmeket, reakciókat mennyire valósághűen, őszintén jeleníti meg.

A legtöbb sorozattal az a baj ami nem vallja be magáról hogy mese, hogy mesterkéltek, kitaláltak az emberek benne. Nincs olyan hogy mindenkinek mindig tökéletes morális és erkölcsi érzékei vannak és mindig a jó oldalon áll, stb-stb.

19:

A Trónok harca világát legfőképpen a hatalomért való versengés mozgatja és bemutatja hogy a hatalom hogyan képes megrontani embereket. Ha a bármikori politikára vagy kíváncsi, nézd meg a Trónok harcát és a mai világot is jobban megérted. Az emberek önzőek, dugni akarnak és ha hatalom közelébe jutnak, akkor még több hatalmat akarnak.

A Trónok harca egy középkori világban játszódik, ahol a gyilkolás/kivégzés pedig sokkal inkább a mindennapok része volt, mint manapság.

A jók és becsületesek elbuknak, a sunyik és számítóak felemelkednek. Pont mint a valóságban. Ezek a sorozatok/filmek a legjobbak, amik EMBERILEG minél inkább a valóságot tudják megmutatni.

Vagy ha nem ez a céljuk, akkor ismerjék el magukról hogy mesék és legyenek olyanok mint a Star Wars, ami a világ egyik legjobb meséje és én is szeretem nagyon

2017. jan. 15. 15:57
 23/24 anonim ***** válasza:

Ha mindenképpen választani kell, akkor Trónok Harca, de már igazából az is elég nagy csalódás lett számomra, mióta kiderült hogy ez a Havas Jonnie lett az atyaúristen és a főszereplő meg a megmentő egyszemélyben, holott tele a sorozat érdekes, izgalmas, árnyalt, több rétegű sokdimenziós karakterrel, erre föl megteszik főszereplőnek ezt a semmitmondó egybites, egydimenziós, unalmas karaktert.

De még mindig azt mondom, hogy a Trónok Harca a jobb, mert a Trónok Harcának jobb a dramaturgiája. Egyszerűen érződik rajta, hogy van tétje az egésznek és ugye Winter Is Coming, tehát a sorozat eleve haladásra van ítélve, halad a végkifejlet, a cél felé, tele van még leplezetlen titkokkal, amik szépen lassan napvilágra kerülnek, minden szereplőnek célja van és ugye a Mások is megindultak.

Ezzel szemben a Walking Dead nem szól másról csak vándorlásról kolóniáról kolóniára. Nincs tétje, nincs célja a történetnek, nem érzi az ember, hogy a zombigyilkoláson kívül bármi más értelme lenne ennek az egésznek, ráadásul évadról évadra ugyanaz történik benne, a Trónok Harca legalább halad a végső összecsapás felé.

2017. márc. 31. 15:12
 24/24 anonim ***** válasza:
The Walking Dead,egyértelmű.Sokan kritizálják,de én nagyon szeretem.Persze,mint minden sorozatban,ebben is voltak unalmas részek,de ez így szép. :-)
2019. jan. 2. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!