Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogyan szemléli a külvilágot...

Hogyan szemléli a külvilágot egy alzheimeres ember? Tud-e valaki ajánlani egy filmet amiben az alzheimerről van szó, és esetleg egy alzheimeres ember napját/életét mutatja be?

Figyelt kérdés

Nagymamám 86 éves, és kb már 1 éve alzheimeres, nagyon hamar leromlott az állapota, mindig is egy szorgos asszony volt, ez most sincsen másképp, csak most már őrültségeket csinál, amiket inkább nem részletezek. Egyedül él, két fia van, az egyik az édesapám a másik a keresztapám. Körülbelül 2 órára (autóval) lakik tőlünk. Az első nagy kérdés, hogy szerintetek nem jobb lenne neki egy otthonban? Ezen a család sajnos nem tud kiegyezni, 50-50%ban van az, hogy otthonba menjen vagy hogy maradjon otthon, az öccse nagymamámnak is ilyen betegségben szenvedett bekerült egy otthonba és 1 héten belül meghalt, pedig ő jobb állapotba is volt még akkor. Tudjuk a mamámról, hogy ő minden áron egy ilyen helyről szabadulni akarna, mikor nálunk vendégeskedett pár napot is nagyon rossz hatással volt rá a környezetváltozás.Van, hogy meg sem ismeri a fiait, és persze mást sem, az 5 éves fiai képe lebeg a szemei előtt ő azt hiszi, hogy a fiai még csak annyi idősek. Kimegy az ajtóhoz és a férjét várja aki már vagy 16 éve sajnos elhunyt. Borzasztó kívülről szemlélni ezt, tudja-e valaki, hogy lehet neki segíteni? Vajon ő hogy látja a világot?

(Csak zárójelbe megjegyzem, rengeteget olvastam már róla a neten erről a betegségről, videókat is néztem,meg természetesen tudom, hogy ebbe a betegségbe a fő dolog a múlt felidézése, hogy sokszor a múltba hiszi/képzeli magát, vagy a rosszabb, hogy magáról sem tud.... de mélyebben ezekre a kérdéseimre nem igen kaptam választ, úgyhogy remélem valaki tud segíteni, hogy leírja nekem. Köszönöm.)

20/L

2016. dec. 15. 18:20
1 2
 11/11 anonim válasza:
A nagymamád már abban a fázisban van, amikor 24 órás felügyeletre lenne szüksége. Az alzheimeresekre a környezetváltozás általában nagyon erős romboló hatással van, az állapotuk gyorsan romlik. Egy otthonban 10-20 beteg jut egy ápolónőre, miközben egy alzheimeres simán felőrli akár két ápoló idejét is... mégis, mit tehetnek? Beléjük nyomnak valamilyen neuroleptikumot, és aki nem birja annak a mellékhatásait, az belehal pár héten belül. Gyakorlatilag jó megoldás nincs alzheimerre. A szomszédok nem fogják tudni egy idő után ellátni, mert a napi "3-4-szer ránézünk" szerintem már most is kockázatos megoldás. Aki már nem ismeri meg a gyerekeit, az előrehaladottabb fázisba került. A családi halmozódás sem jó jel... A filmek a töredékét nem mutatják meg annak a kínlódásnak, amit egy alzheimeressel átél a gondozója. Sajnos én is végigcsináltam. Ha egyszerre kerül egy családba két ilyen súlyos állapotú öreg, az igazi dráma. Az alzheimer utolsó fázisa szintén ágyhozkötött, nem fog tudni járni, beszélni. A legjobb megoldás nálatok talán az lenne, ha oda tudnátok fogadni egy ottlakó gondozónőt, általában ketten szokták váltani egymást kéthetente, de ez nagyon sokba kerül.
2016. dec. 17. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!