Mitől olyan rossz a Zöld Lámpás?
Minap olvastam a neten, hogy nagyon sokan utálják a Ryan Reynolds-féle filmváltozatot, olyannyira, hogy ezért nem lesz belőle 2. rész, sőt, a Marvel át fogja írni az egészet, így 2020-ban az új mozifilmben a legelejétől kezdődik majd a történet, csak másképp.
Mitől olyan rossz? Én is láttam már, és nekem például tetszett, szerintem semmivel se rosszabb film, mint a Marvel többi alkotása! :/
egyszerűen nem illik össze a két karakter, számomra összecsapott is volt.
Bevallom még nem láttam a film végét, pedig 3x indultam neki, úgy 1 óra után kinyomtam pedig ritka, nagyon uncsi :(
Én magam nem láttam, de a legtöbb panasz amiatt érte a filmet, hogy slampos a forgatókönyv, összevissza a hangulat, és tele van üres, hatásvadász számítógépes effektekkel. Reynolds alakítását éppenséggel elismerték, de ő is bevallotta, hogy szerinte a készítőknek nem volt semmi konkrét elgondolásuk arról, hogy milyen legyen a film. Összecsapták.
A kritikai fogadtatás persze lényegtelen, ha egy film pénzügyileg sikeres, de ez hatalmas bukás volt (200 millióba került és 220 millió volt az összbevétele), és igazából ezért kaszálták el a folytatást. A merchandise sem kelt, a gyerekeket nem érdekelték a Zöld Lámpás játékok, ami sajnos kihatott az amúgy egész jó Zöld Lámpás rajzfilmsorozatra is. Azt is a filmhez kiadott játéksorozat bukása miatt szüntették be.
Amúgy a Zöld Lámpás a DC/Warner Brothers-hez tartozik, nem a Marvel-hez.
Ja tényleg, DC, bocs, véletlenül összekevertem!
Amúgy 20 millió $ plusz akkor is nyereség, nem bukás, még ha a filmiparban ez aprópénznek is számít, összecsapott forgatókönyvet meg legfeljebb a közepén pár jelenetben érzékeltem, közel sem az egész filmben. :/
A film nem nyereséges, hanem épp veszteséges volt. Becslések szerint 70-90 milliót vesztett. Ugyanis ahhoz, hogy egy film nyereséges legyen, a bevételének legalább a költségvetés kétszeresének kell lennie, mivel a bevétel szét van osztva a mozik, a stúdió, a forgalmazó meg egyebek közt. Tehát az a 220 milliós bevétel fel lett osztva a szerződő felek közt, ami végeredményben veszteséget jelentett a stúdiónak.
A bevételi számok csalókák, mert nem mindig lehet biztosan tudni, hogy hányfelé kell szétosztani a pénzt, mennyire számít a stúdió, és néha a készítők a film pontos költségvetését is eltitkolják. Példa erre A csodálatos Pókember 2: 200-300 millió között lehetett a büdzséje és több mint 700 milliót hozott. Ez szépnek tűnik, de mégse volt elég a stúdiónak, és a kritikai fogadtatás is elég lagymatag volt, ezért kaszálták el a folytatását.
Fontos az is, hogy hogyan teljesítenek a film által mozgatott egyéb termékek, a azaz merchandising, mert sokszor ezekből legalább annyi pénz folyik be, mint magából a filmből. A Zöld Lámpás árucikkek nem keltek, nem bizonyult reklámképesnek a márka, és ezért sem érte meg folytatni a filmet.
A következő Pókember film független lesz A csodálatos Pókember filmektől, azaz egy újabb reboot. A két "csodálatos Pókember" film a Sony saját filmuniverzumába tartoztak, de a legújabb rész már a Marvel Studios világában játszódik.
Ez pont azért van, mert A csodálatos Pókember 2-nek vacak volt a kritikai fogadtatása és nem is hozott elég pénzt a Sony-nak, ugyanis a merchandising jogok a Marvel-nél voltak. Azaz a Sony csak a filmből jövő bevételeket kapta meg, de a játékeladások és egyebek a Marvel-t gazdagították. Szóval a két stúdió megegyezett, hogy osztoznak Pókember filmjogain, így mindketten nagyobb hasznot húznak belőle. Ez viszont azzal járt, hogy a Sony ismét kénytelen volt felhagyni a saját Pókember filmjeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!