Én sem utáltam. Egy naiv kislány volt, akit úgy neveltek, hogy legyen passzív, tegye azt, amit mondanak neki, és mint a legtöbb nemesi születésű lány, ő is arról ábrándozott, hogy majd hozzáadják valami magasrangú ember fiához, akikkel örök szerelemben élnek, és gyerekeket szülhet neki. Igazából ezért nem lehet elítélni, mivel egyrészt kislány volt, másrészt ez egy középkorból ihletet merített fantasy, és a középkorban tényleg ez volt kb. a nemesi születésű hölgyek szerepe, erre nevelték őket: férjhez mentek egy rangban hozzájuk illőhöz, és gyerekeket szültek neki.
Később Sansa keservesen megbűnhődik a naivitásáért, rájön, hogy Joffrey és a királyné gonoszak. Viszont butának semmiképp sem mondanám. Egy buta lány nem élte volna túl Királyvárat. Sansának mindig figyelnie kellett arra, hogy kinek mit mond, kikkel beszélget, és lehet, hogy idegesítő volt hallgatni, hogy "I love His Grace with all my heart", de ahogy a 6. évadban mondta Lyanna Mormont-nak:"I did what I had to do in order to survive".
Mindenesetre Sansa elvesztette minden ártatlanságát, naivitását Királyvárnak (és a sorozatban Ramsay-nek) köszönhetően, és egy erős női karakterré nőtt, illetve remélhetőleg folytatni fogja ezt a fejlődést a jövőben is.
Én nagyon szeretem a karakterét, mert sokat fejlődött, és egy viszonylag egysíkú karakterből egy elég erős, komplex karakterré vált.
Én nagyon utálom.
Elárulta a testvérét hogy imponáljon a leniszter fattyúnak.
Amikor Joffrey Ned fejét mutogatta neki a karón csak állt és nézett a gyáva féreg, miután kapott két pofont csak utána jutott eszébe, hogy le lehetne rántani/lökni. Persze nem merte megtenni , meg ijedt a vérebtől, pedig lett volna rá lehetősége.
Arya lelökte volna ha ő van ott, Sansa egy gyáva csicska aki megérdemelte a sorsát.
Sansa az egyik olyan karakter, akin tényleg nagyon látványos és érzékelhető a jellemfejlődés és jellemváltozás. Amikor a sorozat/regényciklus elején látjuk még nagyon fiatal. Szerintem te is sokat fejlődtél a 11 éves önmagadhoz képest. Magamból kiindulva én akkoriban sokkal másabb dolgokat tartottam szem előtt mint most. Ő is így volt vele.
Sansa a történet elején egy nagyon naiv lány volt és a sorozatban ugyan nem látszik de a könyvben nagyon kivehető, hogy már az apja lefejezése után is sokat fejlődött a karaktere. Sokkal megfontoltabb lett és elővigyázatosabb:) Nekem mostanra ő lett az egyik kedvenc szereplőm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!