Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Trónok Harcában csak én...

A Trónok Harcában csak én érzem egy kicsit jogosnak Olly viselkedését (SPOILERES)?

Figyelt kérdés

SPOILER!!!!

Bővebben: Sokan gyűlölték a karakterét mert ő árulta el a leginkább Havast és a végső döfést is ő tőle kapta. Viszont ha egy kicsit jobban megnézzük a storyját --> Boldogan élt a szüleivel , mire egy mosolygós , szép napon az anyját pontosan mellőle kapták telibe . Ezt követően az apját is kicsinálták majd az egyik Thenn magához ragadta és konkrétan közölte vele hogy meg fogják enni a legyilkolt szüleit. Na mármost egy kisgyereknek ez borzasztó sokkélmény... a tragédiát tetézte hogy még a békés megnyugvást sem kaphatják meg a szerettei. Szóval egyértelmű hogy a helyében mindenkit gyilkos bosszúvágy fűtene. Olyan ami teljesen elvakítja őt. Sőt mint ahogy mondtam egy gyerek...tehát beidegződik neki hogy a vadakat meg kell semmisíteni és nincs kegyelem. És ebben senki nem szabhat gátat mert akkor az tulajdonképpen a tragédia szembe köpése lenne. Az meg szerintem csak jelképes hogy felöltötte a feketét. Kicsi volt és nem érdekelte ez a fajta kötelesség. Csak a bosszú. Ser Allisert meg gondolom mindennél jobban imádta. Nem csak az apakép hiánya hanem a vadak elleni gyűlölete miatt is.

Szóval összegezve szerintem Olly karakterét nem kéne egy Joffrey-val összemosni ahogy azt sokan tették. Joffrey alapból egy mocsok volt.

Ti mit gondoltok?

2016. máj. 12. 22:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
63%

Már írtam, hogy én bírom Jon-t, bár azért nem vagyok fanatikus, de ettől függetlenül valamennyire érthetőnek tartottam Olly tettét.

Valszleg én is megbosszultam volna a családomat...

2016. máj. 15. 19:05
 22/31 anonim ***** válasza:
80%

18:44-es válaszoló!

A pontozás engem nem izgat, ha egyszerűen ez a véleményem, akkor ez a véleményem :D

Ne törődj vele te sem :)

2016. máj. 15. 19:09
 23/31 anonim ***** válasza:
15%
Mit jelent az, hogy Jon fanatikus? Emberek, aki it egyetért Ollyval, annak nagyon nagy bajok vannak a fejecskéjében.
2016. máj. 15. 19:43
 24/31 anonim ***** válasza:
90%

Jon fanatikus az pl te vagy kedves utolsó ahogy elnézem.Mi (legalábbis én) megtudom/megtudjuk érteni ha te nem tartod jogosnak.Ez is egy vélemény.De te konkrétan lehülyéztél minket mert nem azt hisszük amit te.

Ezért szerintem nem velünk hanem veled van a baj odabent ahogy te írtad a "fejecskédben" ha nem tudsz elfogadni más véleményt csak a tiedet.

2016. máj. 15. 20:33
 25/31 anonim ***** válasza:
84%

Hagyd rá, az ilyennel nem jó leállni vitatkozni, nyilván nem fogja elfogadni azt a véleményt, ami nem az övével egyezik :)

Én kitartok a véleményem mellett viszont elfogadom ha valakinek más, még ha nem is értek vele egyet.

Jon jól harcol, a készítők láthatólag sokat dolgoztak azon, hogy a nézőknek pozitív képet adhassanak róla, de sajna nálam ez nem jött be.

Mint mondtam kiváló harcos, de ha egy pár darab várat nem tudott irányítani sem megtartani a Fal mentén, akkor felteszem én a kérdést, hogy akkor mit kezdene Westerossal?

Ha kiderül, hogy kik a szülei sem fog változni szerintem semmi, mert nem elég ha valaki az uralkodó családba születik bele, ha nincsenek támogatói/szövetségesei, nincs érzéke tömegek irányítására, államügyek megoldására, ha nincs a politikához érzéke akkor el fog vérezni...megint.

Westerost egy olyan embernek kell irányítania, akiben megvannak a fenti képességek és ez mellett nem sz*rja le az alattvalóit, sem a gazdagot sem a szegényt.

De nyilván Martin bácsi fogja ezt eldönteni nem én :D

2016. máj. 15. 21:13
 26/31 anonim ***** válasza:
25%
Ha ő lesz Azor Ahai, akkor lényegtelen, hogy milyen ember.
2016. máj. 15. 21:31
 27/31 A kérdező kommentje:

Jó látni , hogy ennyien egyetértenek , örülök hogy sokakat elgondolkodtatott a téma . :) A Jon-pártiaknak mondanám hogy nem Olly-t akartam felmagasztalni vagy kiemelni mert annyira szuper dolgot tett. Csak valahogy csúnyának érzem hogy szinte minden GoT-oldalon (facebook rajongói közösségben meg úgy általában) köpedelmes alakként tartják számon , kb. mint Joffrey-t. Volt aki olyan mémet kreált ami konkrétan a hullagyalázás kategóriájába tartozik! Na de mindegy én csak hallatlannak tartom ezt az Olly-ellenességet mert a szidalmazása az egyenlő a karakter nem reális értékelésével.Nem értem miért kellett örömtáncot lejteni mert meghalt. Egyébként meg szerintem bárki megmondta volna előre hogy az Alliser vezette csoport előbb utóbb szívni fog Jon miatt. Már szinte jobban gyűlölte mindenki őket mint az aktuális szadista "sátánkát" Ramsay-t. (Lehet mert Alliser meg Olly színészei nem annyira helyesek , hm? )

Látom itt-ott eltértünk az alaptémától de örömmel olvasok reális megközelítéseket is . Például Havas szerintem sem való királynak , legalábbis a sorozatbeli munkásságát tekintve. Örülni fog ő annak is ha valahogy megállítja az apokalipszist meg lezúzza a Ramsay-féle "bitorlókat" . :)

2016. máj. 15. 21:50
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg borzasztó már, ami szegény Olly körül megy :(

Vajon, akik ennyire örülnek a halálának vajon mit tettek volna az ő helyében? Tétlenül nézték volna, ahogy a "főnökük" lepacsizik azzal a hordával, akik lemészárolták az egész családját? Nagyon kétlem.

2016. máj. 15. 22:13
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

15-ös, Joffrey szerintem több volt mint félrenevelt, azt semmilyen neveléssel nem lehet magyarázni, hogy csak abban lelte örömét ha másoknak fájdalmat okoz (konkrétan aszexuális is volt, a szajhákat is inkább megverette, egy másikat pedig ő maga ölt meg élvezettel)

Itt valami eredendő stikli is volt, ami valószínűleg onnan jött hogy vérfertőzésből született, és nála bejátszott ez a faktor.

Amúgy Tyrion sem bántotta sosem ok nélkül, mindig csinált előtte valami hülyeséget. És Tommen meg Myrcella is ugyan ebben a közegben nevelkedett, ők miért nem lettek ilyen elmebetegek?

Ramsay ugyan ez, ő konkrétan súlyosan pszihopata, egyszer említi hogy már kisgyerek korában is rettegtek tőle a társai, szóval itt sem a neveltetéssel lehetett baj.

Szerintem ez az a két karakter akik eredendően rosszak, és semennyire sem lehet őket megérteni.

2016. máj. 16. 13:47
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

A Trónok harca sorozat (illetve A tűz és jég dala könyvsorozat) egyik nagy erőssége, hogy itt nem szimplán jók küzdenek gonoszokkal. Egy karakter nem pusztán egy tulajdonság testbe öntött változata. Ezért is szeretjük mindannyian. Minenkinek megvannak a jó és rossz tulajdonságai, céljai, motivációji. Olly és Jon szembeállása jogos és senki sem a Gonosz. Ollynak csak annyi tapasztalata van a vadakkal, hogy megölték az egész családját. Jon Snow pedig az emberek birodalmát védi, velük együtt a szabad népet. Lehet szidni Ollyt, sokáig ha már megláttam a képernyőt már mondtam az egyre cifrább és cifrább jelzőket rá. De miután én is belegondoltam az előbb említett dolgokba rájöttem, hogy Olly nem rossz, egyszerűen azt tett amit helyesnek látott, mint Snow parancsnok.Ser Allisernek is megvannak a saját motivációji. Az Éjjeli Őrségnél való tartózkodási ideje alatt a vadak nem egy barátját ölték meg.

Joffrey egy amatőr "vicious bastard" volt, aki (valószínűleg a vérfertőzés miatt) elég hülyén született. Olly pedig egy gyerek, akinek megölték szüleit.

Remélem kielégítő volt :)

2016. máj. 16. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!