A Trónok Harcában csak én érzem egy kicsit jogosnak Olly viselkedését (SPOILERES)?
SPOILER!!!!
Bővebben: Sokan gyűlölték a karakterét mert ő árulta el a leginkább Havast és a végső döfést is ő tőle kapta. Viszont ha egy kicsit jobban megnézzük a storyját --> Boldogan élt a szüleivel , mire egy mosolygós , szép napon az anyját pontosan mellőle kapták telibe . Ezt követően az apját is kicsinálták majd az egyik Thenn magához ragadta és konkrétan közölte vele hogy meg fogják enni a legyilkolt szüleit. Na mármost egy kisgyereknek ez borzasztó sokkélmény... a tragédiát tetézte hogy még a békés megnyugvást sem kaphatják meg a szerettei. Szóval egyértelmű hogy a helyében mindenkit gyilkos bosszúvágy fűtene. Olyan ami teljesen elvakítja őt. Sőt mint ahogy mondtam egy gyerek...tehát beidegződik neki hogy a vadakat meg kell semmisíteni és nincs kegyelem. És ebben senki nem szabhat gátat mert akkor az tulajdonképpen a tragédia szembe köpése lenne. Az meg szerintem csak jelképes hogy felöltötte a feketét. Kicsi volt és nem érdekelte ez a fajta kötelesség. Csak a bosszú. Ser Allisert meg gondolom mindennél jobban imádta. Nem csak az apakép hiánya hanem a vadak elleni gyűlölete miatt is.
Szóval összegezve szerintem Olly karakterét nem kéne egy Joffrey-val összemosni ahogy azt sokan tették. Joffrey alapból egy mocsok volt.
Ti mit gondoltok?
Amit Olly, Ser Allister, és a többiek tettek, az jogos volt. A kivégzésük szintén jogos volt.
Joffrey sem alapból volt mocsok, ha nagyítóval nézzük a karakter életét, az ő eltorzulását is meg lehet indokolni. Nehezen, de talán még Ramsay-ét is. A Hegyét már nem, de ez már más tészta. :)
Off:
Ramsey és Joffrey miért érthető? Én velük egy pillanatig sem tudtam együtt érezni, míg pl. Cercei-el és Olly-val igen, pedig utálom őket, előbbi manipulál, utóbbi sunyi (volt) :)
Ramsey ugyanúgy nőtt fel, mint Jon, utóbbi mégsem lett pszichopata állat és ugyanígy Tomen sem...
Joffreyval egyáltalán nem törődött az apja, pedig az felnézett rá, és szerette őt. Csak a visszautasítást kapta tőle. Ráadásul a példaképe, az erős férfi, aki megdöntötte a Targaryen dinasztiát, egy gyenge, iszákos, kéjelgős bolonddá vállt, és ez eléggé megzavarta. Ellenben az anyja elkényeztette, manipulálta, és a saját torz, hatalom-, és megalomániás képére próbálta formálni. Mindemellett, Tyrion, a törpe nagybátyja nem egyszer lekezelően bánt vele, kioktatta, felpofozta, megalázta őt, többször az udvar szeme láttára... Aztán ebből a kis neveletlen, zavarodott, komplexusos, elkényeztetett gyerekből király lett; korlátlan hatalomra tett szert, és szabadon kiélhette a vágyait, mindenféle következmény nélkül. Így már semmi sem akadályozhatta, hogy a vélt, vagy valós sérelmeit megtorolhassa. Sansára is azért pikkelt ennyire, mert a folyónál látta őt, mikor Arya (egy gyenge kislány) lefegyverezte őt, és akkor ezért elsírta magát. Nem volt képes megemészteni a büszkeségén esett csorbát, ezért kínozta az egyetlen szemtanút, aki a keze közé került. De ez csak egy példa.
Ramsay, pedig kisgyerekkorától kezdve egy olyan helyen szocializálódott, ahol poénból embereket nyúznak, kínoznak, erőszakolnak. Rémvárban, kb. mindenki pszichopata, és/vagy szociopata, kezdve az apjával. A sok-sok év alatt, pedig annyira hozzászokott már az emberek kínzásának látványához, hogy szinte hétköznapi dologként tekint rá. Szóval, az ő karaktere sem egy nagy rejtély. :)
Hála a jó égnek nem csak én látom így :D
Olly megmozdulásait én teljesen jogosnak éreztem. Ha a Vadak ezt tették volna az én szüleimmel ugyanúgy én is nekimentem volna Jonnak.
Egyébként meg mi van akkor ha a Vadak átjönnek a Falon a Mások elől, aztán fellázadnak és akkor már az Őrségnek ként fronton kell harcolnia?
A Vadak + Mások ellen rohadt nehéz ám háborúzni főleg úgy hogy nem is biztos, hogy a Varjak bárhonnan is segítséget kapnának ellenük.
Értem én hogy Jon miért akarja mindenáron áthozni a Vadakat, hiszen ha a Fal túl oldalán maradnak, akkor ők is zombikká válhatnak, viszont abba meg r*hadtul nem gondolt bele, hogy mi van ha visszafelé sül el a fegyvere és a Vadak elkezdenek rabolni meg fosztogatni és Délre vonulnak gyilkolászni?
Jon jó harcos, ehhez kétség sem fér, de egyébként nagyon nem kellett volna parancsnoki tisztség közelébe engedni.
Azt meg már végképp nevetségesnek tartom, hogy vannak, akik őt akarják a Vastrónra :D az őrséget sem tudta irányítani, akkor hogy vezetne el HÉT királyságot??? Komolyan vicc ez az egész...
Ha igaz a vele kapcsolatos teória és tényleg R fia, akkor sem járna neki a Vastrón, mert még mindig fattyú. De még ha ki is derülne róla, hogy nem fattyú, hanem legitim utóda R-nek, akkor sem lehetne belőle király, mert ugyan ki támogatná? A származás egy dolog, de támogatók nélkül kb még Danynél is kevesebb esélye van arra, hogy megszerezze azt.
Mindenesetre ha mégis csak Joné lesz a végső győzelem és övé lesz a királyság, akkor én hatalmasat fogok csalódni.
Nade kicsit eltértem a tárgytól :D
Soha nem bírtam Jont, talán a könyvben kicsit jobban kedveltem, de ott sem voltam oda érte túlságosan, a sorozatban meg néha már konkrétan ellenszenves...amire az őt alakító színész is sokban hozzájárul...valahogy nem szimpatikus :S
Amit pedig Thorne mondott az akasztása előtt azzal teljesen egyetértettem, noha sosem kedveltem a tenyérbemászó képét.
Örülök, hogy valaki egyetért velem :D
jó volt kiadni ezt így magamból, csupa Jon fanatikussal vagyok körbe véve és én, mint nem Jon fan, nehéz ebben a témában nyilatkoznom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!