A Trónok Harcában csak én érzem egy kicsit jogosnak Olly viselkedését (SPOILERES)?
SPOILER!!!!
Bővebben: Sokan gyűlölték a karakterét mert ő árulta el a leginkább Havast és a végső döfést is ő tőle kapta. Viszont ha egy kicsit jobban megnézzük a storyját --> Boldogan élt a szüleivel , mire egy mosolygós , szép napon az anyját pontosan mellőle kapták telibe . Ezt követően az apját is kicsinálták majd az egyik Thenn magához ragadta és konkrétan közölte vele hogy meg fogják enni a legyilkolt szüleit. Na mármost egy kisgyereknek ez borzasztó sokkélmény... a tragédiát tetézte hogy még a békés megnyugvást sem kaphatják meg a szerettei. Szóval egyértelmű hogy a helyében mindenkit gyilkos bosszúvágy fűtene. Olyan ami teljesen elvakítja őt. Sőt mint ahogy mondtam egy gyerek...tehát beidegződik neki hogy a vadakat meg kell semmisíteni és nincs kegyelem. És ebben senki nem szabhat gátat mert akkor az tulajdonképpen a tragédia szembe köpése lenne. Az meg szerintem csak jelképes hogy felöltötte a feketét. Kicsi volt és nem érdekelte ez a fajta kötelesség. Csak a bosszú. Ser Allisert meg gondolom mindennél jobban imádta. Nem csak az apakép hiánya hanem a vadak elleni gyűlölete miatt is.
Szóval összegezve szerintem Olly karakterét nem kéne egy Joffrey-val összemosni ahogy azt sokan tették. Joffrey alapból egy mocsok volt.
Ti mit gondoltok?
A Jon-fanok kivételével szerintem senki sem utálta.
Egyébként Alliser reakciója is teljesen jogos volt. A vadak gondolom már nem egy barátját megölték. Ráadásul vele nem is először csesztek ki. A Fal előtt a Targaryenek oldalán harcolt, az árulókkal (Baratheon, Arryn, Tully, Stark) szemben, de mivel veszítettek, hiába volt igaz az ügye, a Falra kellett mennie.
Aztán megjelent Jon, az egyik olyan család fattya, akik ellen harcolt és akik miatt a Falra került és ugyanúgy próbálta a kialakult rendet a visszájára fordítani.
Mondjuk én nem raktam volna a merénylők közé azért.
Ugyanezt mondtam a páromnak, pedig én bírom Jon-t :)
De sztem teljesen meg lehet érteni azokat, akik még mindig a vadak ellen vannak, főleg ha személyes bosszúvágy is hajtja őket.
Hosszú éveken keresztül ellenségek voltak, sokak szerint a fal is a vadak ellen épült, tehát nem tudnak hipp-hopp puszipajtásaik lenni...
Sztem Jon-nak kellene/kellett volna erélyesebben, határozottabban fellépnie ahhoz, hogy mindenki elhiggye: az igazi ellenség a mások és a vadak nélkül nincs esélyük.
Az Őrség tartja magát az esküjéhez. Jon az esküjét tágabban értelmezte, mert a szívére hallgatott.
Ennyi a történet.
Persze jogos valamilyen szinten Ollynak a reakciója, de Havas Jon lényegében kényszerből engedte be őket. Ha kint maradnak meghalnak, ezzel növelve a holtak seregét. A Mások létezését pedig még sokan mindig kérdőre vonják...
Jonnak kéne rávilágítani az embereket, hogy az igazi veszély nem a vadak.
Olly bárhogy is nézzük: elárulta, hátba támadta. Egyrészt tudatlanságból, másrészt a szülei és az egész faluját meg akarta bosszulni, ugyebár ő csak azt látta, hogy a vadakat betelepítette - azokat akik megölték a szüleit és netán másokkal is ezt tehetik.
Igazából nézőpont kérdése.
Jon tudja mi a valós veszély, inkább beengedte őket. A többiek pedig attól tartanak, hogy a vadak nekiállnak fosztogatni, gyilkolni, stb. Illetve gyűlölik őket. Ellenük harcoltak mindvégig
Nem volt jogos.
A kis szaros nem tudta felfogni, hogy át kell hozni a falon túli embereket egy nemesebb cél érdekében. És nem csak Olly, hanem az egész áruló "banda" ezen az elven volt.
Szerencsére megdöglöttek a fa**ba.
Akkor sem szúrom hátba a "mentoromat". Ez a kis patkány meg a többi szerencsecsomag meg ezt tette.
Igen, csak nem ők az ellenségek, hanem a mások. Ergo 8 ezer éve folyamatosan megszegik az eskülyüket. Jon ismerte fel ezt a tényt először, ezek a férgek meg megölték, de szerencsére hiába.
Az ő szemükben Jon lepaktált az ellenséggel, tehát áruló lett, ennyi.
Kicsit off: amúgy azt szeretem ebben a sorozatban, hogy nincsenek egyértelműen jók és rosszak. Na jó, utóbbira talán a Hegy és Ramsey a kivételek, őket abszolút nem tudom megérteni és elfogadni, még egy kicsit sem.
Egyébként én azt vártam volna, hogy Jon megkegyelmez nekik. Mármint a rész elején, amikor visszatér, az az egyik első dolga, hogy megmondja Melisandrenak, hogy odaát nincs semmi, csak sötétség. Ergo nincs túlvilág.
A rész végén mégis odaküld négy olyan embert, akik azért szúrták le, mert úgy gondolták, hogy helyesen cselekszenek és ő az áruló. Nekem nem tetszett. Főleg, hogy utána benyögi véget ért az őrsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!