Hallottam egy filmről, aminek a címe "American Satan". Mit tudtok róla?
Én még kb márciusban néztem meg angolul, és nem vagyok mindenben biztos, de ha tévedek, valaki javítson ki.
A film ugye egy bandáról szól, ami megpróbál híressé válni, ami sikerül is neki. Szerintem a Sátán a vagyon utáni es a minél feljebb törés utáni vágyat jelképezi. De a hirtelen jött hírnév megrészegíti őket, ezért lesz Andy (nem emlékszem a filmbeli nevére) drogfüggő, és ezért csalja meg a barátnőjét. Mivel rájön, hogy végleg elvesztette a lányt, csak még mélyebbre süllyed. Innentől már nálam is elég homályos, ha jól emlékszem, lecsukják Andyt, mivel fegyvert fogott az anyjára (??). Ez a rész nekem sem volt teljesen érthető. Aztán a végén rájön, hogy rossz útra tért és elkezd elvonóra járni(?). A vége nekem is zavaros, pont tegnap este akartam újranézni. 😃
Az egész film a Faust feldolgozása. Először én sem értettem, de a Wikipédia elolvasása után minden világos lett.
A végén Johnny lelövi a Sátánt, ezért börtönbe kerül. Kiderül, hogy mindvégig "vigyázott" rá Gabriel arkangyal, és továbbra is van esélye a Sátán ellen. Gretchen is megbocsát neki, együtt fognak harcolni a sötétség ellen, Damien apja az új "álruhája" a Sátánnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!