Hallottam, hogy egy amstaffot keresztezdtek egy kanari szigetekivel tudtok ilyen esetet?
Írd be a keresőbe, hogy Bandog, ott mindent megtalálsz.
Nekem van pl Amstaff(meg más) + Cane Corso keverékem(mármint sajátom, és nem eladó, stb)
A kanári-szigeteki egy eleve nagyon heterogén fajta, tehát fajtán belül is nagy a különbség. De alapvetően két típus van a dogo típus (hatalmas, tömeges test, vastag csontozat)ezt preferálják kiállításokon (show vonal). Jellemben sokkal nyugodtabb, kevésbé pörgős, masztiffos temperamentum jellemzi. Mai napig kevernek kiállítási kutyákban különböző masztiffokat, hogy még mutatósabb legyen, nagyobb fej, csontozat sb..
Van a presa típus, amit inkább munkavonalnak neveznék, vannak akik használják vaddisznó lefogásra mai napig. A dogo típussal ellentétben kevésbé tömegesek (sokkal egészségesebb kinézet),robbanékonyabbak, itt pit-eket kevertek a vonalban,így kitartóbbak, önfejűbbek, és kutyáznak nagyon.
Ezt azért is írtam le, hogy amstaffról igaz nem tudok, de a tenyésztésben a presa típusnál, game pit-eket igenis használtak és nem sufni tenyésztők :) . Iszonyat kemény jellem, és nem kutyabarát típus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!