Trónok Harca, milyen befejezés vártok?
Nos én valami nagyon szokatlant. Elsősorban a Lannisterek uralma véget fog érni, el tudom képzeli hogy kegyetlen halált halnának, kivéve Tyrion aki ugye az író kedvence, ő valahogy túlélné, de maradna az az iszákos törpe aki mindig is volt(remélem nem lesz király, habár ő a legalkalmasabb erre a posztra.) Ami a targaryeneket illeti, olvastam olyan pletykákat, h fel fog bukkanni egy fiú, jó lenne ha Daenerys körelébe férkőzne, elnyerné a bizalmát és a sárkényaiét is, és végül megőlné őt, így lenne értelme visszamenni Westerosra, Dany meffő, szóval nem tudna dinasztiát alapítani. A Starkok közül már nem hinném, h meghalna akárki is. Sansa visszaszerezné valahogy Derest, ő uralkodna ott, de Aryáról nem tudom elképzelni, h visszamenne oda, de azt várom, h valami elképesztő bérgyilkos váljon belőle, talán ő az új királyölő? Jon sorsa nem tudom, h mi lesz, feltámad, v sem, minden esetre érdekes vonal, mert ha igen akkor mentesül az esküje alól.
Jó csavarnak tartanám, ha mondjuk ezt az állítólagos Targaryen fiút Baelish támogatta volna mindvégig a háttérből. Királyvár kapuit kinyitná előtte, így a Targaryenek visszafoglalják a vastrónt.
A mások megrohamoznák a falat (az a pletyka járja, h egy sárkány van befalazva a jégbe, de nem hinném, h ennek lenne valamilyen valóságalapja, de király lenne ha feltámasztanák és kinyílna egy hatalmas kék szem:D)
A nagy ütközet Deresnél lenne ahol az erdő gyermekei, Bran és Azor Ahai(Jon?) levernék a másokat, amiben a Targaryen királyt megölné mondjuk Arya. Mivel így nincs igazán alkalmas uralkodó, egyfajta köztársaság félét hoznának létre.
Ezt csak kitaláltam, lehet semmi nem jön be ebből, de azt nagyon remélem, h nem Happy End lesz a vége, azt inkább GRRM hagyja meg a Disneynek.

Dany nem hal meg szerintem. Legalábbis biztosan nem szimpla gyilkosság áldozata lesz. Eljut Westerosra és megütközik a Másokkal a Háromfolyónál (ahogyan az álmában is tette), ahol Rhaegar is megküzdött Roberttel.
Meddőnek nem meddő, mivel már menstruált. Tehát ezzel probléma nem lesz.
Deres alatt valószínűleg sárkány van. Ahhoz pedig, hogy elő tudjon törni, le kell rombolni Derest (ami ott tartja). Szóval a Starkoknak majd újra kell építeniük a Hosszú Éjszaka után. Azt nem tudom, hogy ki teszi meg, de remélhetőleg közösen.
Arya nem fog bérgyilkossá válni, hiszen képtelen feladni az identitását, azt, hogy Stark. Szóval soha sem lehet Senki. Akármennyire is akarja ezt a Kedves ember. Bár valószínűleg következménye lesz annak, hogy képtelen a teljes átalakulásra.
A Targaryen fiút nem látom, hogy miért támogatná Baelish. Aegon Illyrio Mopatis és Varys bábja. Az ő céljaik teljesen szembemennek egymással. A származására pedig nem tudnak felmutatni semennyi bizonyítékot. Varys pont ezért próbál feszültséget kelteni a Lannister-Tyrell-Martell szövetség vonalán, mert tudja, hog józanul egyik sem állna egy kétes eredetű trónbitorló mellé.

Az, hogy a sorozatban és a könyvben mi lesz a vágkifejlett, már két különböző kérdés.
A Targaryen fiú, akit említettél állítólag Aegon Targaryen. Eredetileg úgy volt,hogy Varys elhajóztatta Tyriont Illyrióhoz (aki az 1.évadban megkörnyékezte Drogót,hogy vegye Danyt feleségül). Majd Illyrio továbbkülte Tyriont Griffhez. Tyrion rájött,hogy Griff=Jon Connington, aki Rhaegar Targaryen barátja volt, illetve Aerys Targaryen (az őrült király) Segítője. Griff fia pedig nem a fia, hanem Rhaegar Targaryen és Elia Martell fia: Aegon Targaryen. És a velük utazó többi ember sem az, akinek mondják magukat. Majd ekkor jött Jorah Mormont és elrabolta Tyriont.
Aztán Jon és "Aegon" elmentek a Golden Company/Arany Kompánia nevű legnagyobb és egyben legerősebb zsoldos hadsereghez, akik Aegon oldalára álltak, áthajóztak Westerosra és várakat foglaltak el, King's Landing/Királyvárban pedig spoiler Varys megölte Pycellet és Kevan Lannistert, és elmondta Kevannak,hogy mindvégig Aegon oldalán állt és a trónra fogja őt ültetni.
De hogy a fiú Aegon Targaryen vagy sem, az nem egyértelmű. A könyvben nagyon sok dolog nem egyértelmű :D Lehet,hogy Targaryen, vannak rá utalások,hogy Blackfyre, az is elképzelhető,hogy Illyrio fia, vagy csak egy bábként használt senki, stb.
Dany is eredetileg miután elrepült Drogonnal, vérzett a combjai között, ami utalás lehet arra,hogy nem meddő.
Én igazából a sorozattól már nem várok semmit, mert már nagyon eltérnek a könyvektől, és sok jó dolgot kihagytak.
7 hosszú könyvet akarnak 7 évadba, 70 részbe tömöríteni, amibe szerintem már most beletört a bicskájuk, szóval nem tudom,hogy a sorozatból mit fognak kihozni.
Nem lesz happy end, mert Martin azt monda,hogy keserédes lesz a vége.
Persze azt se lehet tudni,hogy a könyvek vége mi lesz, de ha ez lenne, akkor én elégedett lennék vele:
Lannisterek: a jóslat szerint Myrcella és Tommen is meghalnak, Tommen fejét szétverik a vár falán, mint ahogy anno Aegont megölték, Myrcella pedig a Cersei-Margaery-Nymeria trió miatt véletlenül meghal. Cersei teljesen a padlóra kerül és felgyújtja a fővárost, majd szánalomból Jaime megöli, így teljesen beteljesítve a jóslatot. Majd felmászik a trónra és ő is a tűz áldozatává válik, így úgy fejezné be a Baratheon ház uralkodását, ahogy elkezdte->a trónon ülve. Tyrion az egyik sárkánylovassá válik és egyben az egyetlen lesz, aki a Fal segítségére siet. Elveszti a sárkányt és esetleg az életét is,de ha életben marad, akkor vagy a Falon tölti azt le, vagy a saját ágyában, 80 évesen, borral teli hassal és egy lány szájával a farka körül hal meg, mint ahogy mondta :D Így a ház feje az unokatesója, Daven lesz.
Stark: Arya elvállal egy westerosi megbízást, ahol vagy egy olyan ismerőst kell megölnie akit nem kedvel vagy csak egy esélyt lát rá,hogy visszamehessen szétnézni. Ráeszmél,hogy sosem válhat igazi Arcnélkülivé, így elfordul tőlük, ami miatt örök életére üldözötté válik.
Sansa elárulja Petyrt (pl. Harryvel és Yohn Royceszal szövetkezve) és végeznek vele. Elindulnak a Riverlands/Folyóvidékre, ahol a Lordok átállnak az ő oldalára és így szembekerülnek a Freyekkel. A Freyek ellen vonulnak a Twins/Ikrekhez, akik így felmorzsolódnak a Sansát támogatók és a Mások között, mert szerintem addig fognak eljutni a Mások. És a végén Sansa beveszi magát Harrenhalba, mint a Riverlands királynője.
Bloodraven a Mások oldalán áll és azért kell neki Bran,mert van egy jégsárkány vagy halott sárkány a Falon túl és azt akarja,hogy Bran azt wargolva forduljon az Őrség ellen, vagy a vadak által sokat keresett Joramun kürtje nem egy kürt, hanem Bran és a képességével ő tudja felkelteni az óriások,hogy lerombolják a Falat. Így vagy úgy, de elbuknak. Majd a végén Bloodraven meghal és Bran "veszi át a helyét". Davos visszatér Rickonnal és a skagosiakkal Északra. A végén Rickon lesz a Tél királya, ami az északi királyok régi titulusa volt, de nem csak névben tér vissza a régi, hanem szokásokban is, tehát pl. a weirwoodokra/varsafákra a beleiknél fogva fogják fellógatni az áldozataikat, jelen esetben a Starkok árulóit.
Ehhez kapcsolódóan Északon: Roose Bolton folyamatosan körbeveszik az ellenségei. Észak felé nem mehet, mert ott a Fal, nyugat felől megy Stannis, keletről a skagosiak, Umberek és Manderlyk, délről pedig pl. elárulja őt Lady Dustin, így Roose serege felmorzsolódik. Roose mikor látja,hogy legyőzik, akkor megnyúz egy hullát, felveszi a bőrét (mint ahogy ez több Bolton esetében is előfordult) és így elszökik Essosra. Winterfell/Deresben Mance és Ramsay érdekszövetséget kötöttek,de elárulják egymást. Elfogják Ramsayt, Theon pedig vízbefolytja. A Winterfell alatti alagutak átnyúlnak a Falon túlra, amin keresztül a Mások bejutnak Winterfellbe, és megölik Stannist,de a skagosiak obszidián fegyvereivel megállítják őket.
A Falon: Jon nagyon súlyos sérüléseket szenvedett és élet-halál között lebeg. Közben a farkasa szemszögéből látjuk a dolgokat, ami találkozott Arya farkasával és annak farkasfalkájával, és ezek a farkasok végeznek a Weeperrel (egy vezetője a vadaknak), aki bevette a Shadow Towert (a Fal egyik erődje) és így a Fal déli oldalára jutott. Majd mivel a Shadow Towernél nem maradnak katonák és ott egy hídon átlehet kelni, így a wightok és Mások onnan bejutnak Északra. Keleten pedig a Hardhome/Rideghonból visszatérő hajókon halálra fagytak az emberek, wightokká váltak és így jutnak be Északra.
Howland Reed a Falra megy és nem mondja el nyíltan Melisandrének,de rávezeti az igazságra, miszerint Jon Lyanna és Rhaegar fia. Melisandre rájött,hogy megtalálta Azor Ahait, így mágia segítségével Stannist, Shireent vagy saját magát áldozza fel Jon életben tartása végett, aki Azor Ahaiként emelkedik fel. A Másokról kiderül,hogy nem a tipikus gonoszak, akik csak pusztítani akarnak, erre is több teória van, amikre most nem térnék ki. Így az Őrség és a Mások közötti harc nem az egyik fél vereségével ér véget, hanem pl. Jon, mint az emberek egyetlen igazi reménysége a Másokkal szemben, feláldozza magát, egy Mássá válik, és elvonul velük.
Dany "hordája": Khal Jhaqót megöli Drogon, mivel Dany megfogadta,hogy legközelebb ha találkozik vele, akkor annak nem lesz jó vége rá (Jhaqóra) nézve. A Dothrakik arra a következtetésre jutnak,hogy Dany a legerősebb a lovas és így őt kell követniük, így Dany elvezeti őket Meereenbe.
Eközben mint már tudjuk Barristan Selmy irányítja a várost és felveszi a harcot Dany ellenségeivel, akik körülvették Meereent, majd közben megérkezik Victarion Greyjoy. Együtt az ellenségek fölé kerekednek, bejön Jorah és Tyrion terve is, mert Bennel köpönyeget fordítanak és a győztesek oldalán bejutnak Meereenbe.
Így lesz egy Barristan Selmy-Jorah Mormont-Victarion Greyjoy-Daario Naharis-Tyrion Lannister összeállítás, ami semmi jóhoz sem fog vezetni. Mivel vannak rá utalások, így sokan amellett vannak,hogy Victarion megöli Barristant és/vagy Victarion és Jorah megölik egymást. Én egyiknek se örülnék,de tény,hogy néhányuknak el kellene hullaniuk. Én amellett vagyok,hogy pl. Barristan rájön,hogy Skahaz és a Green Grace együtt alkotják a Hárpiát, és ezért Skahaz az embereivel megöli őt egy a 7vs1 elleni harcban, amiben azonban ők is meghalnak,így kiderül,hogy tényleg Skahaz volt az ellenség.
Aztán megérkezik Dany a Dothrakikkal. Kifosztják a Meereent, majd Astaport és Yunkait is, majd a sárkányok mindhármat romba döntik. A Dothrakik nagy része ottmarad, Dany a többiekkel és Victarionékkal visszatér Westerosra,valakitől terhes lesz (Victarion, Daario, Aurane) és belehal a szülésbe.
És lehetne még sorolni.

Nekem még lenne egy észrevételem. Redditen olvastam, de érdekes felvetés.
Melisandre nem lehet rokoni kapcsolatban Bloodravennel?
Jojen szerint az erős zöldlátók szeme zöld vagy vörös.
No most Bloodraven az utolsó zöldlátékónt hivatkozik magára. Bryndennek vörös szeme van.
Melisandre szemei szintén vörössek. És szokott látni megtörtént vagy megtörténő dolgokat előre, ahogyan a zöldlátók.
Nem lehet, hogy Melisandre nem érti a képességét és teljesen feleslegesen nyilványítja azokat a Fény urának? Miközben semmi köze hozzá?

+Pontosabban: nem azért lát a tűzben dolgokat, mert egy isten megmutatja neki. (Rajta kívül ugye soha nem látott senki semmit a tűzben, bárkink is mutatta.)
Hanem az történik olyankor, ami Brannel és Bryndennel a varsafákban. Csak a fák helyett Melisandre a tűz "szemén" keresztül lát másokat.
Azt hiszi látomások, de nem, hanem valódi események.
Ez túl vad tinfoil? :D

Van egy olyan feltevés,hogy Bloodraven és Shiera lánya, amit próbáltak is alátámasztani valamivel. Teljesen már nem emlékszem rá,de most rákérdeztem a hivatalos fórumon,hogy hogyan is volt ez :D úgyhogy remélhetőleg meg lesz a válasz.
De az rémlik,hogy volt utalás arra valamelyik könyvben,hogy volt lánya Bloodravennek és erre épült.

Nekem olyasmi rémlik még, hogy Melisandre neve Brynden anyja/nagyanyja nevének összemosása. Melissa...meg valami. :D
Majd akkor remélhetőleg válaszolnak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!