Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az oroszlánkirály meg hasonló...

Az oroszlánkirály meg hasonló filmek szerintem nem "gyerekeknek" való! Ki ért még velem együtt?

Figyelt kérdés

Ezt ugy értem , hogy legalább egy 12-es karika! mert ha ezt megnézi egy 8 éves nem érti! vannak poénok amit a "felnötek" értenek! Csak az jön le belöle , hogy van rossz van jó és ebböl lehet , hogy a gyerek a rosszat veszi fel! Meg normális , hogy egy 5 éves gyerek félt a csipkerózsikán? Milyen mese az amin fél egy gyerek?

Nemkell hülyének nézni! Nem kell cikizni akinek nem tetszik ez és beszolna az ne is írjon! köszi! ^^

2010. febr. 22. 07:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Csak az jön le belőle, hogy van rossz, van jó és ebből lehet, hogy a gyerek a rosszat veszi fel!" Őszintén szólva nem értelek, nagyon furcsa a gondolatmeneted. Mint mindennek (A VALÓS ÉLETBEN IS), egy történetnek is vannak negatív karakterei. Megjegyzem melyik az a gyerek, aki a rossznak "drukkol"??? Ergo "felvétel" kizárva. Ezek a történetek inkább gazdagítják a gyermek érzelemvilágát. Számomra például fantasztikus élmény maradt az oroszlánkirály mai napig. (még mindig végigbőgöm/röhögöm az egészet) Egészen pici korom óta nézem, és szerintem butaság az, hogy nem érti meg. Mi az a szegény gyerek? Szellemi fogyatékos? Lehet, hogy másképpen esik le neki, de az alapvető mondanivalóját megérti. Ezeknek épp az a lényegük, hogy az életre tanítsák a gyermeket mesei formában. Amúgy ezen a gondolatmeneten haladva a magyar népnesék 90%-a korhatáros lehetne...(Az itt leírtakhoz hozzáfűzném, hogy én sem vagyok híve az akció típusú "na most mindenkit legyilkolunk" rajzfilmeknek.) Ha minden mese csak a Te elméleted szerint működne (azaz nem lenne ellenoldal), akkor hova kerülne az eredeti cél, a tanulság levonása? Miért kellene a gyerekeknek burokban felnőniük?

16/l

2010. júl. 27. 15:50
 12/14 anonim ***** válasza:

A film történetileg nagyon tetszett, de egy 6 éves nem tudja teljes egészében értelmezni, annak ellenér, hogy aki nem látta óvodás korában annak tizenéves fejjel már nem valószínű, hogy élvezni fogja ezt a mese klasszikust, viszont aki már látta kiskorában és tetszett neki, annak érdemes 12-13 éves korában újra megnéznie, mert valószínű, hogy ekkor már a három részből álló mese egészét érteni (amellett valószínűleg élvezni fogja) és a poénok sem "fognak ki rajta".

Akinek pedig még kisgyermeke van az üljön le vele, nézze meg a három részt (persze nem egyszerre) és válaszoljon a gyerek kérdéseire. Igenis tudja meg mi az a jó mesefilm! ;)

Én ezt gondolom!

2012. júl. 14. 23:44
 13/14 anonim válasza:
Kérdezõ én teljesen egyet értek azzal amit mondasz szerintem se gyerekeknek való az oroszlánkirályban sok az utalás amit egy kis gyerek nem vesz észre de ettõl még sok dolog van benne ami nem minden napi egy mesében de szerintetek miért lett az oroszlánkirály olyan híres nem azért amit a kis gyerek lát a mesében hanem azért mert olyan tartalmak vannak benne amit csak akkor tudhatunk meg ha utána nézünk a filmben és a neten stb.....
2014. nov. 12. 19:43
 14/14 anonim ***** válasza:
4-es,nem kötekedésből,de attól még,hogy a figyelmetlen szülő engedte a labilis hülye gyereknek,hogy megnézze aztán kiugorjon az ablakon,az nem az anime hibája.Amúgy ha eddig nem tudtad akkor elárulom az 12 éven felülieknek szóló anime.Amit én és még sokan mások máig nézünk és valahogy sikerült nem kiugranunk az ablakon.Én is 5 évesen láttam először,most újra elkezdtem (13 évesen) és sok minden akkoriban még nem tűnt fel,ezt aláírom.A rajzfilmekkel sokat tanulhatunk,érzelmileg is nagy hatást érhetnek el,ami nagyszerű.A mai világban egy jó rajz vagy animációs film sokat ér,tekintve,hogy a hülye amerikai rajzfilmeket,amiket mostanában adnak a tévében (és nem,nem animéket,mert azokat csak a neten lehet nézni),tisztelet a kivételnek hülyének nézik a gyerekeket és folyamatosan amerikai vagyis nyugati irányba terelnek minket európaiakat és valljuk be,itt nem minden olyan,mint az USA-ban.A kisebb nagyobb gyerekek is megnézhetik pl.: az Oroszlánkirályt nekem is ez az egyik mesém amin "felnőttem",nem lesz semmi baja/bajuk/bajunk tőle,mivel ha mást nem is érzelmileg "megvisel" minket,a nagyobbak pedig már egyre több mindent észrevehetnek,de nem kell hülyének nézni a fiatalabbakat sem,mivel ők is nagyon sok mindent megértenek belőle.
2016. júl. 24. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!