Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Kit látnátok szívesen a...

Kit látnátok szívesen a Vastrónon?

Figyelt kérdés
Trónok harca, ha valaki nem tudná miről van szó.

2015. ápr. 15. 17:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%
Az a probléma, hogy amelyik karakterek megérdemelnék a trónt, azokat féltem leginkább attól, ami az uralkodással jár. Szerintem pl Jon egy nagyon jó vezető, ami meg is mutatkozik az 5. könyvben, de láthatjuk, hogy mi lett a vége. Danyt is odaraknám, de neki (is) még sokat kell fejlődnie, de szerintem jó úton halad, és már eddig is sokat tanult (lehet velem nem egyet érteni).
2015. ápr. 16. 20:08
 12/26 anonim ***** válasza:
42%
Nem egy ember vezeti a királyságot, hanem egy tanács. Danynek nagy az esélye a trónra. Targaryenként őt tudná elfogadni a nép. Westeroson azért elég sok Targaryen fan él. Vagy egy Targ vagy szétesik a királyság. (nem hinném, hogy szét fog.) A történet vége meg az lesz, hogy a Mások és a Sárkányok össze csapnak. Ez szinte tuti. A trón a Targoké lesz. (nem biztos, hogy Dany-é. )
2015. ápr. 17. 10:31
 13/26 anonim ***** válasza:
39%
Baelish. Nem túl zsarnok, de mégse túl lágyszívű, emellett ért a politikához az intrikákhoz és a pénzügyekhez is.
2015. ápr. 17. 15:05
 14/26 A kérdező kommentje:
Első az nálam is Ned Stark lenne de már nem él sajna, bár kissé naiv volt és a túlzott büszkesége a sírba vitte.... John Snow/Stark és Deneris frigye. Nekem ez tetszene. Vagyis: Jhon-t a Vastrónra! Egyébként nyilvánvaló hogy a legjobb király Tirion lenne, de egy törpét sose fogadnának el királynak. szóval nálam a Jhon Snow Deneris kombó egy Tirion királysegítőjével fűszerezve.
2015. ápr. 17. 16:19
 15/26 A kérdező kommentje:
Desszertnek meg természetesen egy mások vs. sárkányok és a westerosi sereg csatája.
2015. ápr. 17. 16:21
 16/26 anonim válasza:
Olvastam a Targaryen kiralyokrol, hidd el tudom milyenek. Megis ugy gondolom nagyobb beke volt Westeros-on, mint amikor tobb kis kiralysag volt akik folyton haborogtak a teruletert. Hanyszor lazadtak fel ellenuk? Szerintem ugy lenne tokeltes a sztori, ha a Targaryenek ujbol elfoglalnak a tront Dany vagy Aegon az mimdegy :)
2015. ápr. 17. 17:32
 17/26 anonim ***** válasza:
64%

Daenerys igazságos uralkodónak tűnik (lásd rabszolga-felszabadítás) de álomvilágban él: állandóan picsog hogy ő a jogos trónörökös és hogy Westeros-on mindenki visszavárja, pedig nyakamat rá hogy legtöbben odahaza azt se tudják ki ő, csak az őrült apja zsarnoksága él mindenki emlékezetében. Uralkodjon csak ott ahol van, Westeros-on senki nem borulna térdre előtte. (Meg egyébként is: egész gyerekkorát száműzetésben töltötte, azt se tudja milyen hely Westeros, így aztán hű de nagy hazaszeretetről nem beszélhetünk de akkor miért akar annyira ott uralkodni?)

Stannis-szel az a baj hogy pökhendi és egy ember élete nem sokat ér számára (még a saját unokaöccsét is feláldozta volna). Mindezt súlyosbítja hogy ott az a papnő aki női Raszputyinként manipulálja őt. Az egyetlen ami Stannis mellett szól az a kötelességtudata: egyedül ő vette a fáradtságot hogy seregével a Falhoz menjen visszaverni Mance Rayder seregét, ezzel megmentve Westeros-t egy nagy veszélytől. Ennek ellenére jó uralkodóvá válni csak a papnő nélkül lenne esélye, Davos útmutatásai mellett.

Jon Snow (vagy Havas Jon): valljuk be sokan őt látnánk szívesen a trónon (én biztosan, ez a válaszom a kérdésedre) mert micsoda sztori lenne ha egy mindenki által lenézett fattyú, a "Havas uraság" nevetne utoljára (és mindenkin). Küzdeni tud, vezetőként is helytáll és (állítólagos) apja jóvoltából úri neveltetést, oktatást is kapott.

De. Egy az hogy az Éjjeli Őrség tagjaként (amely megbízatás halála napjáig tart) semmiféle címet nem viselhet (nem mintha fattyúként túl sok esélyt látott volna rá), másrészt szerintem inkább kezd Mance Rayder-be hajlani mint Stannis Baratheon-ba például (még el is ismeri: nem semmi teljesítmény 90 klánt egyesíteni, mégpedig nem a hatalomért, nem a büszkeségért hanem hogy megmentse őket a biztos haláltól). Még nem láttam az 5. évadbeli részeket (a könyveket se olvastam) de mintha csodálná őt valahol.

Persze soha ne mondd hogy soha. Lehet hogy majd meghal egy csatában ("őrsége ezzel véget ér"), a fény ura által pedig feltámasztják (mint Beric-et), majd szabad emberként, hadvezérként néz szembe a falon túlról jövő fenyegetéssel. És mivel időközben talán a sok ármánykodás és hatalmi játszma következtében a Hét Királyság szétesik Jon-nak sikerül egyesítenie őket a white walker-ek ellen mint Mance-nek a 90 klánt vagy mint Robert Baratheon-nak mindenkit az őrült király ellen ami után uralkodó is lett.

2015. ápr. 18. 21:05
 18/26 anonim ***** válasza:
23%
A könyvekben Stannist nem túlzottan manipulálja Melisandre. Stannis nem vette fel igazából R'hllor hitét, csak h Melisandre mire képes és így belement,de ő nem hisz benne, bár sztem a 7 istenben sem. Selyse az, aki fanatikus R'hllor hívő lett és mindenben Melisandre mellett van. Éppen ezért vannak később a Stannisre felesküdött emberek "King's Men" és "Queen's Men" néven említve, elsők a 7 isten követői, utóbbiak R'hlloréi.
2015. ápr. 18. 22:37
 19/26 anonim ***** válasza:
57%

18. Ezt mégis a könyvekben honnan lehetne tudni? Stannis nem POV, nem tudjuk, hogy mit gondol. Valószínűleg Melisandre pontosan ugyanúgy manipulálja. Stannis csak egy szerencsétlenkedő balfax. A könyvesek próbálják mosdatni, mert valami, számomra ismeretlen oknál fogva rá vannak indulva teljesen. De egy emberi nulla. Ostoba király lenne. Nem hiányzik senkinek az "igazságszolgaltatása", pláne nem az égetős vallása.

Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy hisz-e benne vagy sem. A lényeg, hogy elnézi, engedi, teret ad neki.

Stannis semmiben sem különbözik Danytől. Csak az lehet, amit ő gondol. Talán kicsi felmentés Danynek, hogy még gyerek. Stannis meg egy felnőtt férfi.

(Habár sejtésem szerintem csak azért van máshogy megítélve a fanok szerint, mert f*x van a két lába között.)

2015. ápr. 18. 22:49
 20/26 anonim ***** válasza:

Talán ha elolvasnád a fejezeteket, amikben szó van Stannisről, akkor rájönnél, hogy miért...

Stannis nem balf asz és nem akarja senki sem jobb színben feltüntetni. A tények azok,hogy Stannis (ő így gondolja és valóban így van) Robert jog szerinti örököse és Westeros házainak őt kellene támogatnia,csakhogy különböző okok miatt a legtöbben nem akarják őt királynak, az északiak és a folyóvidékiek az őket és a Starkokat ért sérelmek miatt, a Nyugaton élők a Lannisterek miatt, a dorneiak Elia és gyerekei miatt, a vas szülöttei mindig is leszartak másokat, a maradék túlnyomó része pedig jobban szereti Renlyt, mint őt. Tehát kb. esélytelennek látszik Stannis helyzete és ebből -is- adódik,h sok "fan"-ja van az olvasók között.

Egyrészt ahogy több karakter is mondta, Stannis nem hajlik meg, vagy győz vagy elpusztul, de köztes út nincs. Az igazságot akarja elérni és ezért ő is olyan eszközökhöz nyúl, amikhez tud.

Másrészt pedig a stílusa, mondásai miatt kedvelik sokan (én is).

Annak ellenére,h egy darab fejezete sincs, én személy szerint jobban kedvelem minden szempontból mint pl. a sokak kedvence Tyriont.

Ízlések és pofonok.

2015. ápr. 19. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!