Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ti melyik magyar történelmi...

Ti melyik magyar történelmi eseményt látnátok szivesen egy amerikai filmben?

Figyelt kérdés

Trilógiát szeretnétek, egyrészeset vagy akár sorozatot?

Melyik színészeket látnátok szívesen?

2015. febr. 25. 20:56
 1/10 anonim válasza:
Egy itt-ott fantasy-val feltuningolt történet a népvándorlásról tetszene. Elvégre megvannak a főhősök, az utazás veszélyei és látványvilága és könnyen teret adhat valami sok mindenre magyarázatot adó eredettörténeti csavarnak.
2015. febr. 25. 21:41
 2/10 anonim válasza:
előző voltam és kiegészíteném: egyrészes, de ha van elég alapanyag lehet több filmes is.
2015. febr. 25. 21:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Esetleg ez a könyvsorozat jöhetne sorozatban: [link]
2015. febr. 25. 21:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Honfoglalásról szólót megnéznék(az első válaszolónak tetszik az ötlete, miszerint fantasy is lehetne benne :)

Vagy kicsit más kategória: kíváncsi lennék a magyar felvilágosulás folyamatára.

2015. febr. 25. 22:15
 5/10 A kérdező kommentje:

1. Köszi a választ! Ment a zöld kacsó.

2. Tetszik a könyv lehet, hogy beszerzem.

3. Én szívesen megnéznék egy politikai dráma trilógiát a reformkorból, forradalomból és szabadságharcról főleg Kossuthra, Széchenyire, Deákra és a többi főbb politikusra összpontosítva.

-1. rész: Reformkor, a Bécsi forradalomig

2. rész: forradalom és szabadságharc a tavaszi hadjáratig

3.rész: a szabadságharc bukás, kiegyezés

(Nem ide tartozik csak lenne még egy kérdésem, csak szerintem hasonlít Kövér László Deák Ferencre?)

2015. febr. 25. 22:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Én az Erdélyi Fejedelemség történetéből valamelyik epizódot, a török és Habsburg elleni háborúkról valami jó filmet/sorozatot szívesen megnéznék. Nagyon izgalmas, érdekes és változatos az a korszak. Igazából lehetne abból a korszakból egy legalább olyan izgalmas sorozatot forgatni mint a trónok harca... :) (Pl. a tizenötéves háború és a Bocskai-felkelés története). De akár a Rákóczi-szabadságharc vagy az 1848-as szabadságharc is jöhetne a gyönyörű magyaros zsinórozású honvéd-egyenruhákkal :)

De korábbi évszázadokból, az Árpád-ház és a Bizánc csatáiból, Szent László lovagi tetteiből, Nagy Lajos háborúiból, Hunyadi János hadjárataiból is lehetne bőven filmeket, sorozatokat forgatni.

2015. febr. 25. 23:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocsi még mindig én vagyok. Igazából ha a nagy filmgyárak ismernék a fordulatos és háborúkkal teli magyar történelmet, még sztorit sem kéne kitalálniuk, elég lenne a törikönyveket fellapozni és máris ott lenne előttük jó sok forgatókönyv alapja :) És én ennek örülnék és nem zavarna, ha esetleg más ország filmgyára fedezné és használná fel ezt.. Mert azt tapasztalom, hogy a mai magyar emberek többségének sincs fogalma a magyar történelemről. Szerintem az emberek nagy része még csak nem is hallott a bizánci-magyar háborúkról.
2015. febr. 25. 23:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én Hunyadi János török ellenes harcairól néznék meg szívesen egy igényesen elkészített filmet. Nem kell, hogy amerikai film legyen, mert azok biztos feldúsítanák pár marhasággal a sztorit. A lengyelek viszont nagyon igényes filmeket csináltak Sienkiewicz egyes műveiből.
2015. febr. 26. 08:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Budapest ostromát
2015. febr. 28. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező lehet hülyének fogsz nézni de teljesen komoly, adj meg valami állandó elérhetőséget és 20 év múlva menj el moziba...
2015. ápr. 14. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!