Ti melyik magyar történelmi eseményt látnátok szivesen egy amerikai filmben?
Trilógiát szeretnétek, egyrészeset vagy akár sorozatot?
Melyik színészeket látnátok szívesen?
Honfoglalásról szólót megnéznék(az első válaszolónak tetszik az ötlete, miszerint fantasy is lehetne benne :)
Vagy kicsit más kategória: kíváncsi lennék a magyar felvilágosulás folyamatára.
1. Köszi a választ! Ment a zöld kacsó.
2. Tetszik a könyv lehet, hogy beszerzem.
3. Én szívesen megnéznék egy politikai dráma trilógiát a reformkorból, forradalomból és szabadságharcról főleg Kossuthra, Széchenyire, Deákra és a többi főbb politikusra összpontosítva.
-1. rész: Reformkor, a Bécsi forradalomig
2. rész: forradalom és szabadságharc a tavaszi hadjáratig
3.rész: a szabadságharc bukás, kiegyezés
(Nem ide tartozik csak lenne még egy kérdésem, csak szerintem hasonlít Kövér László Deák Ferencre?)
Én az Erdélyi Fejedelemség történetéből valamelyik epizódot, a török és Habsburg elleni háborúkról valami jó filmet/sorozatot szívesen megnéznék. Nagyon izgalmas, érdekes és változatos az a korszak. Igazából lehetne abból a korszakból egy legalább olyan izgalmas sorozatot forgatni mint a trónok harca... :) (Pl. a tizenötéves háború és a Bocskai-felkelés története). De akár a Rákóczi-szabadságharc vagy az 1848-as szabadságharc is jöhetne a gyönyörű magyaros zsinórozású honvéd-egyenruhákkal :)
De korábbi évszázadokból, az Árpád-ház és a Bizánc csatáiból, Szent László lovagi tetteiből, Nagy Lajos háborúiból, Hunyadi János hadjárataiból is lehetne bőven filmeket, sorozatokat forgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!