Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Japan filmeket miert kell az...

Japan filmeket miert kell az amerikaiaknak atdolgozni, mikor 99%-ban csak elrontjak oket? Nem vagyok "japan fan" de sokkal utosebbek a filmjeik, mint az amerikaiaknak. Na es a magyar tv-k is miert inkabb az amerikai remakeket preferaljak?

Figyelt kérdés

2014. okt. 15. 08:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Az amerikaiak minden jó filmet/sorozatot újraforgatnak, szerintem nem jön be nekik se a szinkron, se a felirat.
2014. okt. 15. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Látják benne a lehetőséget. Illetve... ne fogalmazzunk már ilyen szépen, a PÉNZT látják benne. :D

És pontosan tudják, hogy megéri nekik, mert hiába sikeres egy japán film, nem jut el akkora tömegekhez (így pénz se lesz belőle annyi). Egy amerikai filmet meg megcsinálnak odahaza és még ha szar is lesz, a pénz miatt már megérte... Erről szól az egész sajnos. :/

2014. okt. 15. 09:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem csak a japán filmekből csinálnak amerikai verziót. Francia filmekből is sokat átdolgoznak. (PL: 2 tűz között)

AZ ok szerintem, hogy már nincs ötletük, hogy jó filmeket gyártsanak, így előveszik más országok sikeres filmjeit, és azokat dolgozzák fel vagy a régebbi filmeket csinálják meg újra (PL. Világok harca)

2014. okt. 15. 09:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Minden filmet átdolgoznak, ami valahogyan megtetszik nekik. Csuklóból ide tudnék lőni egy tucat európai (nem csak francia) filmet, aminek megvették a forgatókönyvét és leforgatták maguknak. Még angolt is, pedig azt már szinkronizálniuk sem kellene.
2014. okt. 15. 09:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Még éveknek sem kell eltelniük. Idén, 2014-ben 3 darab Herkulesről szóló film készült náluk, abból 2 "nagy" mozifilm.

Akkor mit várunk... :D

2014. okt. 15. 10:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is borzalom, amit művelnek ezekkel a jó filmekkel. Az egyik nagy svéd kedvencemet is újraforgatták, de kb. mindent megváltoztattak benne, amitől a történet jó volt: a főszereplők nevét, nemét (!), a kulcsjeleneteket, mindent. Meg sem néztem a remake-et, ennyi info elég volt róla, hogy a kedvem is elmenjen tőle. :/
2014. okt. 15. 12:11
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: csak nem a Lat den ratte komma in? :) Azért a remake-ért akasztófa járna.
2014. okt. 15. 13:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Ertem, Zold kez ment mindenkinek :)
2014. okt. 15. 13:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Néha például azért, mert az eredeti filmet nem tudták volna Amerikába kiadni, ezért egyszerűbb volt simán újraforgatni az egészet. Pl. a francia Taxi filmeket annak idején nem adták ki náluk, ezért az elsőt újraforgatták és átírták a sztorit "amerikaiasabbra".

De ennek már hosszú tradíciója van. Gondoljunk mondjuk a klasszikus, múlt század közepi japán szörnyfilmekre. Az eredeti Godzilla egy szerelmi drámával összefűzött háborús allegória és társadalmi kommentár. Az amerikai átírás egy tömeg-katasztrófafilm egy bátor amerikai tudósító szemszögéből nézve. Vagy a King Kong VS Godzilla eredeti változata egy szándékosan röhejes vígjáték burkolt fogyasztói társadalom-kritikával. Az amerikai átdolgozás egy komolynak szánt, de emiatt még röhejesebbre sikeredett, agyatlan katyvasz. Ott és akkor ezeket könnyebben emésztették a nyugati nézők, az ilyen témájú és hangvitelű filmek voltak népszerűk, ezért a forgalmazók az ő igényeiket vették figyelembe, nem pedig az eredeti készítők vízióját. Volt, hogy jól lőtték be a nézők elvárásait, volt, hogy nem.

Mondjuk ezekben pont az effekteket nem forgatták újra, hanem meghagyták az eredeti anyagot és a szereplőket váltották le. Manapság már valószínűbb, hogy részben pont az effektek és a látványvilág miatt forgatnának újra egy külföldi filmet. Sokan nem bírnának végignézni egy filmet ismeretlen keleti színészekkel, keleti lokálokkal és primitívebb, keleti effektekkel, ezért veszik az alaptémát, és amcsi körítéssel és amcsi költségvetésű technikai megmunkáltsággal tálalják, mert az átlag mozinézők azt veszik alapnak.

Dióhéjban: mert a pénz.

2014. okt. 16. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!