Csillagok háborúját hogy érdemes megnézni?
Miért lettem lepontozva a cselekmény szerinti sorrendemmel?
1. Egy történetet leginkább az elejétől a végéig érdemes nézni.
2. Nagyjából minőségi növekedést mutatnak az egymást követő részek így (bár szerintem a baljós árnyak jobb, mint a klónok támadása)
Egyébként az új részek is jók, de tény, hogy sok minden el lett baltázva bennük.
Sajnos Lucas simán szembeköpi a saját alkotásait, ez szemmel látható a régi részek bluray változatain, amibe csúnyán, és legfőképp öncélúan belekontárkodott csökönyös vén fa...
ha már annyira tűkön ültél, hogy reagáljanak már az érveidre, tessék, parancsolj. egyébként kalkuláld be, hogy nem mindenkinek áll ám abból az élet, hogy gyakori kérdéseken a star wars-ról filozofáljon... na voilá:
"Sejtettem, csak a szokásos agyatlan fikázást kaptam meg újfent"
- erre csak annyit tudok reagálni, hogy anyádat. ha ilyen arrogáns vagy, menj vissza az óvodába és ott vitatkozz petikével a star wars-ról.
"-Milyen mítoszt hamisít meg az új trilógia? Szó sem volt arról az OT-ban, hogy bárkiből lehet Jedi aki eléggé kitartó... Miről beszélsz?"
- de arról sem volt szó, hogy a jedizmus egy vérségi dolog. épp ez volt akkora hatással gyermekek millióira az első filmekben: mindenki megpróbált pusztán az akaratával tárgyakat felemelni. a birodalom visszavág többek között azért is a legjobb sw, mert rengeteg tanítás hangzik el az erőről yoda által. az új fércművekben kiderül az egészről, hogy a jedik valójában übermensch emberek. köszönjük, ez a mítoszgyalázás tipikus esete.
"-Nem tudjuk, hogy Shmi pontosan milyen munkát is végzett Wattoo-nál, de bármi olyat csinálhatott, amihez szükség van egy tolmácsra. C3PO pedig mint tudjuk "több mint 6 millió közlési formában járatos".
- igen, nyilván egy dögevők által lakott bolygón élő, elmaradott rabszolga csakis olyan munkát végezhet, amihez kell egy 6 millió közlési formában járatos robot. nem is egy cséplőgép vagy egy ásódroid. mellesleg a kis anakinnak, miközben rabszolga, hogy marad ideje fogatot meg droidokat építeni? ennyi szabadideje van egy rabszolgának? király.
"A jedik pedig azért nem tesznek semmit a Tatooine-i rabszolgatartás ellen, mert a Köztársaság hatásköre nem terjed ki a bolygóra, ahogy ez el is hangzik a filmben. Egy ilyen akcióhoz pedig biztosan szükség lenne a főkancellár és a szenátus engedélyére is"
- ebben igazad van, no de ha a jedik azok az emberek, akikre fel kell néznünk, legalább lehetne némi arra utaló jel, vagy valamilyen szándék, hogy legalább törekszenek a felszabadításra. ehelyett mindennel foglalkoznak, csak a galaxis elnyomott népeivel nem. szép kis hős lovagok, akarom mondani übermenschek,.
"-Ki mondta hogy Anakinnal kell azonosulni? Van még mellette egy pár szereplő szerintem..."
- lucas. egyértelmű rendezői szándék. egyébként is, az összes többi karakter annyira homályosan van kidolgozva, hogy szinte eltűnik az amúgy szintén nagyon gyöngén kidolgozott anakin mögött.
"-Nekem semmi bajom az effektekkel, máshogy nehezebb lett volna megoldani. Régen nem volt ilyenekre lehetőség, azért csinálták makettekkel, bábokkal. Az, hogy nem kedveled a CGI-t, az egyéni szoc. probléma"
- a cgi overused-ségére csak mostanában kezd ráeszmélni hollywood. a régi sw-k báját épp a speciális effektusok adták és adják mind a mai napig. az új sw trilógia egy zöld stúdióban leforgatott animációs film, ilyen tekintetben a toy story-hoz közelebb áll, mint a csillagok háborújához. és amíg az a fajta kézi alkotás, ami a régi trilógiában látható, örök, mert emberi, addig a kompjúteranimált új részek nem azok.
"-A pattogó Yodával nem értem mi a gond. Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?"
- röhejes. erről nincs mit többet beszélni.
"-Lucas eredeti szándéka egy 9 részes (bár hallottam 12-ről is) saga volt."
- lucas eredeti ötlete egyetlen, csillagok háborúja c. film volt, aminek a bemutatója napjáig kétes volt a megítélése. a tesztközönség alapján teljes bukásnak tűnt, így elég érdekes lett volna hozzáforgatni még 8-11 filmet.
"Azt hiszem ő úgy gondolta, hogy az eredeti trilógia nézőinek készíti az 1-2-3-mat, és teljes mértékben meg akarta mutatni, hogy hogyan alakult ki az a helyzet, amit először láttak 1977-ben a mozivásznon."
- hát, ebben nagyon tévedsz. az új trilógia kifejezetten a baljós árnyak bemutatásakor 8-15 éves korosztálynak szólt (az első sw szintén az akkor ennyi idős srácoknak lett készítve). lucas kifejezetten nyilatkozta is, hogy azért lett az ellenséges haderő egy droidhadsereg, mert a dögledező rohamosztagosok mégis emberek, és ez megijesztheti a gyerekeket. plusz jar-jar is egy tipikus comic relief karakter, ősrégi hollywoodi séma, épp ezért annyira undorító. az már csak hab a tortán, hogy a főhős kisgyerek is tipikusan kalandfilmes fogás, gyerekeknek azonosulhatóbb.
ja egyébként a szűzen fogant anakin mennyire nagy baromság már az első részben?
zárásként két szó ahhoz a trollpistikéhez, aki leszavazgatja mindenki kommentjét. remélem édesanyád ma este belesüpped a sósavas kádba. csók!
" Nem azért lett a Birodalom visszavág a legjobb mert nem ő rendezte."
Mondok egy még vérlázítóbbat. Az eredeti Csillagok háborúja is többek között azért lett olyan jó, mert Lucast kirugdosták a vágószobából. Ami működött egy THX-1138 esetén, az nem lett volna jó egy epikus űroperához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!