Doctor Who? - Dark Water. Valaki segítene kicsit megérteni?
<SPOILERS>
Szóval elméletben - legalábbis ami nekem lejött - a Mester (Missy) létrehozott London közepében egy olyan - nevezzük - intézményt, ami begyűjti az összes halott testet, és az elméjükkel pedig pontosan mit is csinál? Amit levettem saját kútfőből, hogy létrehozott egy olyan "világot" amit a halottak elméje behaluz, és oda kerülnek. De nem nagyon tudom, hogy ez miért volt szükséges a Cybermenekhez? Meg egyáltalán azok hogy lettek? A halott testeket "renoválták"? Aki tud néhány értelmes szót szólni az segítsen, mert amellett, hogy a Doctor Who? a világ legjobb sorozata, nagyon utálom benne, hogy sok mindent nem értek meg (1. megnézés után, viszont sajnos nem is lesz időm most 2.jára megnézni)
Előre is köszönöm
A Cybermanek "beépítik" az emberi testet az exoskeletonba, szükségük van az organikus részre is a működéshez. A "szerencsés kiválasztottak" elméjét pedig lényegében véve törlik, helyette szófogadó katonák lesznek belőlük.
A Mester szerintem jó sokáig megbújt az eseménysorozatok árnyékában, begyűjtögetett pár testet, építgette a hadseregét. Közben meg az elméjükkel játszadozott, elhitette, hogy ő a vezető, ergo a Cybermanek vezérévé kiáltotta ki magát.
Én legalábbis így értelmeztem.
Meg a Doctor is mondta,hogy lehetséges,h a Mesternek is van egy TARDIS-a és akk már nagyon régóta belekezdhetett ebbe a tervbe, plusz ezek módosított, feltuningolt cybermanek voltak, mert képesek repülni és a régóta a temetőben lévő holttestek is cybermanek lettek,tehát valszeg nagyon sokat dolgozott rajta a Mester.
Azt én is úgy vettem le,h a halott emberek tudata vhogy odakerült, azt hazudták nekik,h az a túlvilág és a testükből pedig cybermaneket csináltak.
A dolog lényege röviden az, hogy a cybermanek nem csak az emberek testét, hanem a tudatukat is a sajátjukhoz hasonlóvá alakítják - ezért van szükségük élő alanyokra, akik testtel és tudattal/lélekkel egyaránt rendelkeznek. Létezik azonban az időlordok Mátrix-technológiája, ami képes emlékeket, gondolatokat, sőt, komplett tudatokat is eltárolni. A Mester ezt arra használta, hogy a teret és időt járva begyűjtse ("megmentse") a halott/haldokló emberek tudatát, amiket a megfelelő átalakítások (érzelemmentesítés) után vissza lehetett tölteni a cybermanné fejlesztett holttestekbe. Ennek az az előnye, hogy halott emberből sokkal több van, mint élőből, így halottakból sokkal nagyobb cyber-sereget lehet építeni, ráadásul végtelen az utánpótlás. A mauzóleumba szerintem azok a holttestek kerültek, amiket egyébként elhamvasztottak volna (hiszen ezeket volt a legkönnyebb észrevétlenül megszerezni), belőlük lettek a prototípusok, ami aztán felrobbanva "beporozták" a nagyvárosok temetőit. Amit nem tisztáztak, hogy a halottak tudata valóban tovább érzékelik a testüket, vagy ez csak Missy ténykedésének egy mellékhatása volt, de gondolom ez szándékos írói húzás, hogy növeljék a borzongásfaktort. (Most komolyan, kit nem nyugtalanít a lehetőség, hogy talán tényleg így végzi?)
Amúgy érdekes, hogy az egész Ígéret Földje-Missy-Cybermanek történet mintha a harmadik évados Utópia-Mester-Toklafánok ötlet újragondolása lenne: más megközelítésben, de végül is mindkettő az emberiség végső sorsáról fest nem túl szívderítő véget, mindezt a Mester ármánykodásának részeként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!