Kicsit tanácstalan vagyok. Adóproblémáim vannak. Valaki segítene nekem megérteni?
Sziasztok! A munkahelyemre múlt hónapban lettem bejelentve, és van pár furcsaság, amit nem értek. Szeretném a segítségeteket kérni, mert nagyon tanácstalan vagyok.
A munkaszerződésemben ez áll:
(4). A munkavállaló és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkavállaló havi bruttó személyi alapbére: 71.000Ft + a jutalék. A mindenkor érvényben lévő jutaléktáblázatot a munkaszerződés aláírásával együtt megismertem és elfogadom.
1-5 gépig -> 11.500Ft
6-10 gépig -> 13.000Ft
16-20 gépig -> 16.000Ft
21 gép felett ->18.500Ft
Van 3 gyerekem, és elkérték az adataikat, hogy majd adókedvezményt kapok.... Hát most nem tudom mi a helyzet, mert ez nem tűnik olyan hű, de kedvezményesnek...
Kérek valakit magyarázza el nekem, hogy miért kaptam ilyen kevés fizetést! Mert a könyvelőmhöz már fordultam, de csak dadogott, meg össze-vissza beszélt.:(
Ez így rendben van, vagy van valami simlisség a háttérben?
Köszönöm a segítséget!
Magdi
Nem, nem azt jelenti! 1-5 gépig, gépenként 11.500 Ft.
Amúgy a párom jól keres, nincsenek is anyagi gondjaink, csak szeretnék én is dolgozni, ezért vállaltam ezt a munkát. De azt a munkát, amit elvárnak, azért édes kevés ez az összeg. Azért gondolom, hogy valami nincs rendben...
Biztos vagy te benne, hogy gépenként?
Mert szerintem is tartományra kell érteni, és úgy még ki is jön.
A 71.000 nettója neked 58.575,- (három gyerekkel, de nem egyedül nevelőként)
a 11.500 nettója pedig ugyanilyen feltételekkel 9.488,-
A kettőt összeadva 68.063,- jön ki. Nem tudom, hogy az a majdnem 400,- Ft eltérés miből adódik, de szerintem így kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!