Az amerikai filmekben hogy van annyi hely a temetőkben?
Lent kifejtem bővebben.
Figyelt kérdés
Elfigyelem az amerikai filmekben, ha meghal valaki, szinte mindig egy várostól távol eső kis és csendes temetőbe temetik, koporsóval, ahol alig van néhány sírhely. Valahogy ez annyira hihetetlen számomra, hogy itthon nálunk helyszűke miatt szinte elképzelhetetlen a koporsós temetés, annyira be vannak telve a temetők. Amerikai többmilliós nagyvárosokban pedig mindig van hely, kigördülnek a limuzinok, óriási fák árnyékában...nagy díszes koporsó, zöld szőnyeg, földbe leeresztik bal bal bla. Egy Los Angeles vagy New York nagyságrendű városban naponta több ezren halnak meg, hogy van akkor mégis hely a temetőkben, amikor nálunk egy 75 ezres városban már szinte luxusnak számít a koporsós temetés, a fővárosról ne is beszéljek? Jó persze, más a film és más a valóság, de valami valóságalapja csak kell legyen ha minden filmben így ábrázolják a temetést.
Az USA sokkal nagyobb, mint Magyarország földrajzi méreteiben is. Könnyen találnak nyugodt helyeket, azoknak akiknek akarnak, kicsit távolabb a fővárosoktól. Más részről nem tudom miről beszélsz, mert a belvárosi temetőkben, akit nem hamvasztanak, azt mind koporsóban temetik el. Szerintem ez a koporsó nélküli temetés csak nagyon vidéki helyeken történik, mert ott nincs pénz. A több lakossal rendelkező helyeken ez egészségügyi okok miatt is tiltva van a koporsó nélküli temetés.
Egyébként a temetések nagy része Amerikában sem olyan ceremóniás, mint ami a filmekben van.
2014. aug. 5. 12:54
2/4 anonim válasza:
Első válaszoló! Te gyökér! A koporsó nélküli temetés alatt a hamvasztásos temetést kell érteni ahol a hamvak urnában vannak. A holttesteket mindig koporsóban temetik el!
2014. aug. 6. 09:27
3/4 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló! Én is így gondoltam amúgy, nem értem, mit lehet ezen félreérteni.
2014. aug. 6. 22:01
4/4 A kérdező kommentje:
Vagyis koporsós vagy urnás, nem semmi nélkül:D a kérdésemben csupán a helyre gondoltam, hogy hogyan van ott annyi szabad hely temetőnek, és azok csupa "szellős" temetők. Aki már járt egy budapesti temetőben, láthatja, hogy szinte "hegyén-hátán" vannak a sírok, és egyre többen urnás temetést választanak.
Persze nagy területe van Amerikának, de lakossága is több mint 300 millió, aminek nagy többsége városokban él.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!