Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért gondolja olyan sok...

Miért gondolja olyan sok magyar, hogy az USA olyan jó hely? Miért akarnak annyian kijutni?

Figyelt kérdés

Azt megértem, hogy egy afrikai vagy brazil vágyik az USÁ-ba, de egy magyar miért? Hatalmas társadalmi különbségek, relatíve sok szegényember és kevés gazdag. Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként. Európához képest nagyon magas a bűnözés, simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelőnek, mint egy kutyát, mintha még mindig a Vadnyugat lenne. (Jó, itt is megtörténhet ez, de ott sokkal könnyebben).

Sokan mondják, hogy a lehetőségek hazája. Persze, akinek bejönnek a dolgok az életben és fel tudja tornászni magát a relatíve kevés gazdag közé az jól élhet ott, dehát aki ilyen képességgekkel rendelkezik az Magyarországon vagy akár valamelyik harmadik világbeli országban is sokra viheti, ezért nem kell az USÁ-ba költözni.

2013. szept. 11. 06:15
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként."

Megadnád a forrást?

2013. szept. 11. 06:30
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelőnek, mint egy kutyát,

Gratulalok kedves kerdezo... a velemenyed arrol arulkodik (bar lehet hogy tevedek) hogy fogalmad sincs, hogy mi folyik itt es azt hiszed az van, amit halivud etet veled

Lassan 10 eve hogy itt elek, es jol elek, sokkal jobban, mint mikor Magyarorszagon (vagy Angilaban) eltem.

10 eve alatt egyszer sem tamadtak meg vagy lottek ram, se az ismeroseimre, se a kornyeken lakokra, pedig volt ido, mikor a varos gettosabb reszen eltem es ott elofordult, hogy korberajzoltak valakit, de az is bandahaboru volt, "civileknek" nem esett bajuk.

Ismerek olyan magyart, akinek nincsenek papirjai, feketen dolgozik, igaz, hogy kemeny nagyon, de a remeny mar neki is a kozelben ragyog hogy rendezodjenek a dolgai, es az elejetol fogva kuldott haza penzt ugy, hogy nem az utcan elt es nem szaraz kenyeret evett.... igaz, hogy uj ruhat sem vett minden heten es moziba sem jart, de a kezdeti nehezsegek, a szukolkodes meghozza a gyumolcset es elobb utobb azoknak, akik megdolgoznak erte, sokkal jobb eletkorulmenyeik lesznek, mint amit Magyarorszagon meg tudnanak teremteni. Nem azert mert otthon nem voltak eleg faszagyerekek, hanem mert itt SOKKAL konnyebb, meg ugy is, hogy az elejen nehez...

De ha nem jartal itt, ha nincs ismerosod aki itt el, vagy nem vagy eleg tajekozott az USArol akkor te ezt ugysem fogod megerteni es abban a hitben maradsz, hogy itt voltegyszeregyvadnyugat-korulmenyek uralkodnak...

2013. szept. 11. 07:19
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azért, mert aki erről álmodik, az a sikert szeretné. Persze, van esélyed a legmélyebb szegénységre és csövességre is, de az emberek általában optimisták, és azt nézik, hogyha változtatnak, elköltöznek, akkor új lappal kezdhetnek, és erre a lapra már a sikert fogják felírni.

Aki úgy áll hozzá, hogy úgyis csak szegény lenne kint, az nem álmodozik arról, hogy kimenjen...

2013. szept. 11. 07:24
 4/22 Makoscsiga ***** válasza:
100%

"Miért gondolja olyan sok magyar, hogy az USA olyan jó hely?"

Milyen sokan? Honnan van infód? Én főleg olyanokkal találkozok, mint pl. te, akiknek fingjuk sincs semmiről, csak fikázzák. Miért fáj az nekik, ha valaki oda akar menni?

"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként."

Ezt meg honnan veszed? Ez nevetséges.

"Európához képest nagyon magas a bűnözés, simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelőnek, mint egy kutyát, mintha még mindig a Vadnyugat lenne."

Te ezt miből gondolod? Honnan veszed te az információidat? By the way, Magyaroszágon meg akármikor megkéselnek a rétinégerek, SŐŐŐT, kihajtasz a kocsival az útra és beléd megy egy busz. Zebrán elcsapnak, mint egy kutyát. Nofene... Úgy látszik Mo se valami jó hely. :D

Azért jó lenne, ha kihúznád a fejed a seggedből, mert a sok kaki elhomályosítja a látásodat.

2013. szept. 11. 08:21
 5/22 anonim ***** válasza:
88%

Miért, szerinted jelenleg itt Magyarországon olyan jó a helyzet?

Én speciel AZONNAL tipliznék USÁba! Minden vágyam.

Remélem, hogy meg is tudom majd valósítani. Dolgozom rajta.

28/N

2013. szept. 11. 08:45
 6/22 anonim válasza:
100%

Kérdező még kb. a 30-40 évvel ezelőtti kommunista propagandának ült fel, akkor toltak ilyen téves információkat az USA-ról :).Valóban nem nagyon lehet aktuális valós infód onnan, érdemes megkérdezni ott élő magyarokat vagy fórumokon böngészgetni, ahol ők az ottani életükről nyilatkoznak.

Az átlag életszínvonal durván magasabb, mint Magyarországon egyébként, persze, ez igaz Nyugat-Európa - Magyarország viszonylatában is.

Az életszíbvonal különbéségre nézzünk csak egy példát az 'alsó' vagy itthon egzisztenciálisan visszamaradt rétegekről, foglalkozásokról.

USA-ban takarítással, babysitterkedéssel kereshetsz havi 1200-1600 USD-t, ebből pedig egyedül egy egyszobás lakást tud bérelni egy nem túl jó környéken, plusz megélni, túlélni!! Két ilyen keresetből már az itthoni viszonyokhoz mérten egész jól meg lehet élni.

De a lényeg: ott ilye szinte bármilyen félbeteg, alacsonyan képzett, lecsúszott ember talál, mert annyi munka van, és nem lesz hajléktalan!! Nézd meg itt, hogyan él egy iskolai takarító pl. vagy más minimálbéres illető. Hol fog tudni egy albérletet fenntartani, és hol vannak az ilyen munkák?

Másik példa a tanárok, orvosok, ők a magasan képzett, nagy társadalmi értékű munkát végzők. Itt a bérüket tekintve sajnos sehol sincsenek a versenyszférához képest, ott viszont ezek tanárok esetében komoly megélhetést biztosítanak, tehát EGY keresetből normális lakás, normális környéken, rendes autóval, emberi megélhetéssel! Ugyanez érvényes közalkalmazottakra is. Hol vannak a tanárok szerinted Mo.-on?? 80-120 nettóból mikor lesz rendes lakás, autó?

Az orvosok pedig hatalmas ugrás: ott a 'normál', tehát nem magánpraxist folytató orvosok már rendesen a középosztályban vannak anyagilag is, tehát ház, több és jobb autó a családban, gyerekek igényes iskolákba járnak.

Na ezek után vond meg a mérleget.

2013. szept. 11. 08:54
 7/22 Makoscsiga ***** válasza:
88%

Mondjuk, ha nekem választanom kellene, hogy hol leszek csóró, akkor inkább Magyarországra szavaznék, aminek az az oka, hogy itthon valóban erősebb a szociális háló, ha neked nem is, de a gyerekeidnek van esélye kitörni, köszöhetően a mindenki számára hozzáférhető oktatáshoz (egyelőre). Amerikában, ha csóró vagy, akkor nagyon nagy valószínűséggel a gyereked is az lesz, az esély a kitörésre sokkal kisebb, mint nálunk vagy Európában (Ez egy komoly problma, amin okos szociológusok sokat agyalnak). Szerinem nem is gondolkodnak hosszútávon azok, akik feketén mennek ki és mosogatóként telepszenek le, mondjuk havi 16oo dolcsiért. Ebből milyen nyugdíjad lesz? Milyen egészségbiztosításod? Mit tudsz adni a gyerekednek?

Persze ettől függetlenül, amit a kérdező ír az hülyeség. Csak itt azért a kép némileg árnyaltabb, és a látszólag könnyebb megélhetés sem jelent hosszútávon jobb életet.

2013. szept. 11. 10:44
 8/22 anonim válasza:
55%

Mert a média USA-alapú. A média egy átlag életet akar eléd vetíteni a sitcom-okkal, valamint az Amerikai sztárok életét akarja rád erőltetni: amíg ennek a hatásnak nincs megfelelő ellensúlya (azaz amíg a magyar média egy FOS marad), addig az emberek akartan azt hiszik (míg rá nem jönnek egy nap, hogy nem), hogy az USA "az ország", a hely, ahol a normák élnek és ahol ideális neked.

Teljesen normális jelenség,minden korban fennáll, a mienkben épp az USA terjeszti és Japán. (az utóbbit elérni kb. lehetetlen, így az kiesik a célok közül)

2013. szept. 11. 11:36
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván létezik az USA-ban is szegénység, de ha átlagolsz, akkor jóval magasabb életszínvonal jön ki, mint Magyarországon.

Másrészt aki kimegy, azt nem az érdekli, hogy Detriot legrosszabb negyedében hogyan élnek az emberek, mert eleve ha kimegy, akkor olyan helyet választ, ahol jók a munkalehetőségek.

Közbiztonság dettó, egy kontinensnyi országot nem vehetsz egy lapra, csak abba gondolj bele, hogy még egy 150 ezres városban is meg lehet mondani, hogy hol vannak a veszélyesebb és a biztonságosabb környékek, akkor milyen alapon mondod egy hatalmas országról, hogy kilépsz az utcáról és lelőnek?

Aki kimegy az USA-ba az a lehetőségek miatt megy ki elsősorban, mert ott lehetősége van a magasabb életszínvonalra, mint itthon, és ezzel élni akar.

Más kérdés, hogy nekem eszem ágában sincs oda menni, akkor már inkább Nyugat-Európa, de itthon sem élek rosszul, de amiket írsz, az butaság.

2013. szept. 11. 12:08
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Èn életem amerikában habár már elég régen, de én értem mit akar mondani a kérdezö.

Ezt hívják AMERICAN DREAM (remélem jól írtam)-nek. Az emberek a filmekböl ismert csillogásra, jó életre vágynak. Èn nagyon csalódtam amerikában, és azért is jöttem el mert úgy éreztem nekem ez már túl sok. Szociális rendszer nincsen, ha munkanélküli leszel akkor pont az utcára kerülsz. Az emberek ott is nagyrészt csak hitelböl élnek, pont ezért ha munkanélkül maradnak szinte lecsövesednek. Biztosítás megint csak magánba megy ezért az emberek iszonyat összeget fizetnek érte.

Ès bizony nagy a szegényég. Èn 12 éve voltam NY-ban és környékén. Long Island... Vagy is jobb környéken laktam, de itt is elöfordultak gettos részek, a városoknak is voltak jobb része és kevésbé jó része, de voltak kimondottan gettos városok. Itt még nappal sem szerettem egyedül menni az utcán, este meg még kettesben a barátommal is igen nagyon féltem.

Lövöldözést is hallottam és láttam (habár csak a rendöröket)is.

Szóval nekem nem jött be ez az óriási multi kulti, és az, hogy nincsenek igazán ünnepek. A karácsony csak egy icipici része ünnepelte a környezetemnek. Habár üzletek voltak kivilágítva, de nagyrésze zsidó, kínai

es olyan ember aki nem ünnepeli a karácsonyt, így az utcákon is ez érzödött semmi ünnepi hangulat.

Németországban élek most már 6 éve, itt lett családom, de itt nincsenek olyan nagy gazdag negyedek, itt nincsenek gettok. A szegények és a gazdagok egymás mellett élnek.

2013. szept. 11. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!